Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΑΕΛ, Ξάνθη και ΠΑΟΚ Β': Η Βέροια αντιμέτωπη με φανέλες 1.000 τόνων

Του Βασίλη Αλαμπορινού
Κατόπιν της συνεδρίασης της Superleague 2, ευχόμαστε να ξεκινήσει επιτέλους μέσα στις επόμενες ημέρες το πρωτάθλημα της Β' τη τάξει εθνικής κατηγορίας του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Αυτού του πολύπαθου πρωταθλήματος, το οποίο πέρασε δια πυρός και σιδήρου για να κάνει την έναρξή του. Λες και σχεδίαζαν τον νέο πυρηνικό αντιδραστήρα χρήσης ποζιτρονίου που θα χρησιμοποιείται για πειραματικούς λόγους από τις μυστικές υπηρεσίες.

Η Βέροια, δίχως άλλο, προσπαθεί να κρατάει σε πρώιμο αγωνιστικό ρυθμό της αξιοπρέπειας τουλάχιστον το ρόστερ της, διοργανώνοντας φιλικά, ανήμπορη κι αυτή όπως οι υπόλοιπες ομάδες να πράξουν διαφορετικά. Η διοίκηση με προσήλωση και οργάνωση σχεδιάζει τους στόχους της με επαγγελματισμό και υπομονή. Τα ίδια κι ο Παύλος Δερμιτζάκης με το team του και τους παίκτες του.

Στη φετινή Superleague 2 λοιπόν, εκτός από τις γνωστές υπολογίσιμες επαρχιακές ομάδες , θα βρίσκονται και οι: Λάρισα, Ξάνθη (η οποία πέρυσι δεν ανέβηκε στη Superleague στο παρά τρίχα) καθώς και οι πιτσιρικάδες του ΠΑΟΚ, μαζί με τους περισσευούμενους της μεγάλης ομάδας που μόνο περισσεύματα δεν τους λες και οι οποίοι σχηματίζουν τον λεγόμενο ΠΑΟΚ Β. Σήμα με δικέφαλο ισούται με απαιτήσεις. Για να μη νομίζουμε πως θα βολευτεί η ομάδα της Τούμπας με καμιά 10η θέση. Θα είναι δυσκολοκατάβλητη και θα το δείτε.

Πάμε λοιπόν να αναλύσουμε με λίγα λόγια, τα τακτικά καθώς και ατομικά ατού και μειονεκτήματα των μεγάλων αντιπάλων της Βέροιας....

• ΑΕΛ

Ο Κούγιας επανέφερε τον 60 χρονο Φυντάνη στη θέση του προπονητή. Ενας προπονητής που γνωριζει καλά τον πρόεδρο και τα χούγια του, όπως και την ομάδα. Θιασώτης του 4-2-3-1 που όμως ζορίζεται συνήθως να σκοράρει, καθώς δεν ξεδιπλώνει την ομάδα με ταχύτητα κι αιφνιδιασμό, αλλά προτιμά την υπομονετική οργανωμένη επίθεση.

Η Λάρισα λοιπόν της εμπορικής αξίας των 35 της ποδοσφαιριστών των €6,63 εκατομμυρίων σύμφωνα με έγκυρη παγκόσμια ιστοσελίδα, έχει μεγάλα όπλα στο δυναμικό της. Ξεχωρίζουν ο Ουκρανός στόπερ Μαξιμένκο, ο αφρικανός αριστερός μπακ Αμπούντ Ομάρ που είναι ταχύτατος, ο μονίμως ατσάλινος δεξιός πλάγιος μπακ Μπέρτος που είναι σαφέστατα το Pitbull των Θεσσαλών, ο χάφαρος Νικολιάς που τρελαίνομαι με τις ικανότητές του, ο επιθετικός αξονικός μέσος Γιάκος, ο εξτρέμ Μπαντιμπανγκά που θα γκρεμίσει το Αλκαζάρ ( γράψτε το), ο πάντα χρήσιμος Χάρης Μαυρίας και ο σέντερ φορ από τη Νιγηρία Όγκμποε ο οποίος ξεχωρίζει με τη δύναμή του.

• ΞΑΝΘΗ

Οι Αυστραλοί ξανάρχονται! Ο Τζέιμυ Μονρόυ (ή Χάιμε Μονρόε κάνοντας χρήση της πορτογαλικής του υπηκοότητας), διαβάζει κι εφαρμόζει τις σύγχρονες τακτικές και τάσεις, των σχηματισμών του τύπου 3-4-3 και 4-3-3. Βάζει και λιγο από Γκουαρντιόλα με τη χρήση αξονικής υπεραριθμίας inverted wingback του πλαγίου μπακ και δένει το προφιτερόλ... Ίσως με τον δεξιό μπακ Δεληγιαννίδη να το κάνει πράξη... Συνήθως αμύνεται με ζώνη στα 2/3 και μόλις κλεψει μπάλα, θέλει να φύγει με 2-3 άμεσες μεταβιβάσεις μπροστά.. Θα δούμε όμως... Η Ξάνθη έχει ροστερ και μπορεί να θέλει να κυριαρχήσει σε ρόλο...

Η ομάδα της Θράκης της αξίας των ποδοσφαιριστών επιπέδου € 7,53 εκατομμυρίων, έχει τον σέντερ μπακ Φαζό (πουλενάκι και στα football manager), τον έμπειρο πρώην του Ολυμπιακού στόπερ Παπάζογλου, τον Δεληγιαννίδη όπως είπαμε, τον Ισπανό χάφαρο σκυλί Γκόμεζ, τον επίσης έμπειρο Δημούτσο, τον γυρολόγο αλλά πάντα ποιοτικό Πλατέλα, καθώς και τον Σκοπιανό bomber σεντερ φορ Ιμπραήμι.

• ΠΑΟΚ Β

Για μένα, ο Πάμπλο Γκαρσία παίζει το κεφάλι του όσον αφορά την προπονητική του καριέρα, η οποία κάνει πισωγύρισμα, αλλά από την άλλη έχει λατινοαμερικάνικο ταμπεραμέντο και θα σκυλιάσει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα! Αυτό, ναι, θα είναι ικανό να τον νταραβερίσει και σε άλλες ομάδες της Superleague. Τακτικά πέρυσι ήταν το χάος, αλλά φυσικά εμαθε πράγματα, απέκτησε εμπειρίες και διόρθωσε αρκετά. Αν είναι ικανά να τον οδηγήσουν εκεί που θέλει, θα το δούμε... 4-2-3-1 κι εκπλήξεις του στυλ 3-5-2 και 3-4-3 σε αμυντικές οργανώσεις όπως στον περσινό τελικό του κυπέλου εναντίον του Ολυμπιακού..

Η αξία του ροστερ βρίσκεται στα €2,25 εκατομμύρια και περικλείει τους: Παναγιώτου, ο οποίος είναι καλός κι ελπιδοφόρος στόπερ, ο επιθετικός μέσος Χατζηστραβός για τον οποίο είχε δημιουργηθεί ντόρος, ο έμπειρος πλάγιος μπακ Αποατολόπουλος καθώς και το next big thing της ομάδας, τον Βόσνιο πιτσιρικά Μπράντονιτς , ο οποίος καλείται να αποδείξει αν αξίζει θέση στην πρώτη ομάδα.

Γι αυτό, οι παίκτες της Βεροιάρας θα πρέπει να τρώνε τυρί, καριόκες και πιτόγυρο για να φάνε και τους άνωθεν αντίπαλους. Εμείς είμαστε υπέρ της έξυπνης προπόνησης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ