Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τίμησαν την 28η Οκτωβρίου στη Βεργίνα

Με την δέουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της 28ης Οκτωβρίου στη Βεργίνα. Παρουσία της πολιτικής, πολιτειακής και εκκλησιαστικής εξουσίας του τόπου, έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιού στο μνημείο πεσόντων. Στο τέλος κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. Όπως αναφέρει η Τοπική Κοινότητα Βεργίνας: «Η 28η Οκτωβρίου σηματοδοτεί την απαρχή του «Έπους του Σαράντα», μίας ένδοξης ιστορικής περιόδου αντίστασης των Ελλήνων στα ολοκληρωτικά καθεστώτα, στο φασισμό και το ναζισμό. 

Μιας ιστορικής περιόδου στρατιωτικών θριάμβων και θυσιών, σθεναρής άρνησης του ελληνικού λαού να υποταχθεί στις δυνάμεις της βίας. Ήταν ένας μεγαλειώδης αγώνας που ακόμη εμπνέει, που καθοδηγεί ως σήμερα και προκαλεί δέος και σεβασμό για τους προγόνους μας και τα ιδανικά που υπερασπίστηκαν μέχρι θανάτου, ώστε να απολαμβάνουμε εμείς την ελευθερία μας. Χρονια πολλά σε όλους τους Έλληνες».

Δείτε φωτογραφίες:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ