Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η πρέσβειρα της Κούβας στο Δημαρχείο Βέροιας

Συνάντηση με την πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Κούβας Zelmys Maria Dominguez Cortina είχε την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης. Η κα Cortina έγινε δεκτή στο επίσημο γραφείο δημάρχου μαζί με τον Πρόξενο της πρεσβείας στη χώρα μας José Oriol Marrero Martínez και τη συνοδεία της. Ο Δήμαρχος Βέροιας καλωσόρισε την Πρέσβειρα στο ιστορικό κτίριο του Δημαρχείου σημειώνοντας τις πολιτιστικές σχέσεις των δύο χωρών, με αφορμή και την έκθεση φωτογραφίας «Με την Κούβα στην Καρδιά» που πραγματοποιήθηκε το 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Τριλόφου Ημαθίας και είχε την υποστήριξη της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας.

Η πρέσβειρα της Κούβας με τη σειρά της υπογράμμισε τους δεσμούς μεταξύ Ελλάδος και Κούβας, υπενθυμίζοντας την πορεία του εθνικού ήρωα της χώρας της Χοσέ Μαρτί. Ο συγγραφέας, διπλωμάτης και πολιτικός κατά τον 19ο αιώνα είχε εμπνευστεί από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ενώ σήμερα ζωγραφικά έργα και συγγράμματά του φιλοξενούνται σε σταθμούς του μετρό της Αθήνας στο πλαίσιο των 200 ετών από την εθνική μας ανεξαρτησία.

Αναφερόμενη στην πανδημία του κορονοϊού η κα Zelmys Maria Dominguez Cortina μίλησε για την πρόοδο που έχει κάνει η Κούβα στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας και ειδικότερα στην Παρασκευή εμβολίων κατά της Covid-19, με στόχο τον εμβολιασμό του πληθυσμού μέχρι τον Νοέμβριο.




Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ενώ η κα Cortina επισκέφθηκε την έκθεση του κ. Κοτζαερίδη «Επέτειος Μνήμης 1821-2021 - Οπλαρχηγοί του Αγώνα του 1821» που φιλοξενείται μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου στο ισόγειο του Δημαρχείου Βέροιας.

10 σχόλια:

  1. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΝΑ ΦΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοβαρέψου, οι Κουβανοί πεινάνε διότι η δημοκρατική σου ΗΠΑ τους κάνει εμπάργκο επειδή θέλουν να είναι κομμουνιστες.
      Εσύ που έχεις να φας όμως παιθαίνεις αν αρρωστήσει από κάτι σοβαρό διότι δεν μπορείς να πληρώσεις την ιδιωτική υγεία, ενώ αυτοί οι πεινασμένοι έχουν πραγματική δωρεάν υγεία.

      Διαγραφή
    2. Πάντως ο γιος του Φίντελ Κάστρο ο Αντόνιο δεν έχει επηρεαστεί από το εμπάργκο, έχει ένα από τα ακριβότερα κότερα, είναι Εκατομμυριούχος, και κάνει χλιδάτη ζωή.
      Τώρα τα άλλα να τα παραμύθια να τα πείτε στα αριστερά χαϊβάνια που σας ακούνε, και αν νομίζεις ότι λέω ψέματα, κάνε μία αναζήτηση στο google για επαλήθευση.

      Διαγραφή
    3. Πρέπει να τα μοιράσει δίκαια τα τρόφιμα 1/10 στην πρέσβειρα της Κούβας και 9/10 στον Παιατ τον Αμερικανό πρέσβη για τους 700.000 και πλέον άστεγους μόνο της Νέας Υόρκης. Η μεγάλη πλάκα είναι ότι όταν δείχνουν Κούβα δείχνουν την παλαιά Αβάνα με τα αποικιακά κτίρια με τα παμπάλαια αυτοκίνητα αποροια του πολυετούς Αμερικάνικου εμπάργκο και όχι τα τουριστικά θέρετρα ή την νέα Κούβα ενώ σε αντίθεση όταν δείχνουν ΗΠΑ μόνο Λας Βέγκας,L.A. και πότε Ν.Ορλεανη φτωχογειτονιά ή Μπρονξ,Σικάγο κτλ.Ενω εσύ που μιλάς για τον γιο του Κάστρο,είναι όπως τα λες αλλά όχι όλα,κάνει ζωή καπιταλιστικη όπως χιλιάδες απόγονοι καπιταλιστών κυβερνώντων,αλλά εσένα σε πειράζει αυτός που ο πατέρας του ήταν αριστερός και όχι οι χιλιάδες που οι πατεράδες τους είναι δεξιοί,που επίσης στις χώρες τους υπάρχουν εκατομμύρια φτωχοί άνθρωποι,όντως η βόλτα στο google θα επαληθεύσει αυτά που γράφω.

      Διαγραφή
    4. Το ότι όλος ο πολιτισμένος κόσμος έχει εξισώσει ως εγκληματικές ιδεολογίες τον ΝΑΖΙΣΜΟ και τον ΚΟΜΜΟΥΝΣΙΜΟ απαντάει σε όλα τα ερωτήματα και απορίες.
      Επίσης σύντροφε ''Ss1960'' ευτυχώς ηττηθήκαμε και στις 12:00 με 13:00 την Δευτέρα να το πεις στην εκπομπή σου πόσοι Γενικοί Γραμματείς από την δεκαετία του 1920 έως το 1974 είχαν αίσιο τέλος (να σε ενημερώσω κανένας).

      Διαγραφή
  2. Για όλους τους σοβαρούς που σχολιάζουν εδώ και οχι κάποιους τριτοτέταρτους. Μια βόλτα στα αρχεία οποιουδήποτε κράτους που είναι ήδη προσβάσιμα ή μια βόλτα στο google, θα διαπιστώσουν ότι φτωχοί και πλούσιοι, πάντα υπήρχαν παντού. Ακόμη , μπορεί να διαπιστώσει, οτι η ακραία φτώχεια, ο ακραίος φασισμός, εδραιώθηκε σε "αριστερά" καθεστώτα. Μια βόλτα στο google σαυτες τις χώρες, θα διαπιστώσει το έγκλημα κατα της ανθρωπότητας. Σαυτες τις χώρες, οι σπιούνοι καλοζούσαν. Οι τενεκέδες κολαούζοι, καλοζούσαν. Κανείς δεν θα απαντήσει πως ο γιος του Κάστρο, ζει ως εκατομμυριούχος μεν, αεργος δε. Που βρήκε τα λεφτά σε μια "αριστερή" χώρα. Τα έχει απο δουλειά ή κλεψιά; Οταν άνοιξαν τα σύνορα των "αριστερών" χωρών, μπουλούκια ανθρώπων έμπαιναν ή έβγαιναν; Μια βόλτα στο google, θα σας δείξει την αλήθεια. Αν ανοίξουν τα σύνορα, (αλήθεια γιατί ειναι κλειστά;) στην Κούβα, θα μπούνε ή θα αδειάσει η χώρα εκτός απο τους πραιτοριανούς; Να ρωτήσουμε τους πολίτες τέτοιων καθεστώτων για σιγουριά; Μα πόσο λίγος μπορει να ειναι κάποιος που εκ του ασφαλούς να εκτιμά κάτι που το βίωσαν εκατομμύρια ανθρώπων στην απόλυτη ανελευθερία και βία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι εμφανιζεσαι σαν ΤΣΕ και όχι ΕΣ μέσα σου έχεις αμφιβολίες που θα σε τυραννούν σε όλη τη ζωή. Εκτός αν το Τσε είναι για πλάκα, ασορτι των όσων αναρτας.

      Διαγραφή
    2. Εσυ εισαι ο SS και λες τον άλλον; Πόσο καλά εισαι;

      Διαγραφή
  3. Ο λαός εχει απαντήσει. Εκατό ξυλιές σε ξένο κ..λο δεν μας ενοχλεί καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριοι και κυρίες τα κομμουνιστικά καθεστώτα έχουν ανατραπεί σε πολλές χώρες από τον ίδιο το λαό τους. Το ότι υπάρχουν σε κάποιες δηλώνει ή ότι οι πολίτες ακόμα το θέλουν στην πλειοψηφία τους (αφού δεν φαίνεται να διαμαρτύρονται ιδιαίτερα), όπως η Κούβα και η Κίνα ή ότι καταπιέζονται τόσο πολύ που δεν μπορούν να εκφραστούν (όπως η Βόρεια Κορέα) ή βρίσκονται στη διαδικασία ανατροπής όπως η Βενεζουέλα. Σε κάθε περίπτωση η εφαρμογή του κομμουνισμού φαίνεται τελικά να διαφέρει και ίσως αυτό να είναι που δεν έχουν καταλάβει οι δικοί μας του ΚΚΕ που έχουν παραμείνει στον Σοβιετικού τύπου ο οποίος και αποδείχθηκε ο πιο ευάλοτος και αποτυχημένος. Άρα λοιπόν δεν μπορούμε να μιλάμε για καλό και κακό πολιτικό σύστημα, αλλά για πολιτικό σύστημα που δίνει λύσεις ανεκτές ή όχι σε συγκεκριμένες κοινωνιες ανθρώπων.
    (πάταξον μεν άκουσον δε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ