Quantcast

http://picasion.com/

Ο Βεροιώτης sommelier που κατέκτησε τη Φιλανδία

Αν βρεθείτε στην Φινλανδία, και θέλετε να απολαύσετε μια μοναδική γευστική εμπειρία, μην διστάσετε να επισκεφτείτε το «Bistro Bardot», ένα μπιστρό διαμάντι στην καρδιά του Ελσίνκι. Χαρακτηρίζεται ως ένα μοντέρνο, γαλλικό gourmet- bistro, με Chef του των Hans Valimaki, με 2 αστέρια Michelen, που κατάφερε το 2021 να ψηφιστεί ως ένα από τα 5 καλύτερα εστιατόρια ολόκληρης της Φινλανδίας! Άρωμα Ελλάδας σε αυτόν τον γευστικό παράδεισο, δίνει ο Θεσσαλονικιός Αρσένης Φουρκιώτης, ως head chef και ο «δικός μας» Χρήστος Τσαλακόπουλος, sommelier από τη Βέροια!

Λίγα λόγια για τον Χρήστο μας: 

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Βέροια, ο Χρήστος, μετά από τουλάχιστον 15 χρόνια εμπειρίας στα μπαρ της Βέροιας και 12 χρόνια ασχολίας με το κρασί σαν επαγγελματίας sommelier, κατάφερε και βρήκε την θέση του σε ένα από τα πιο αναγνωρισμένα μαγαζιά της Σκανδιναβίας!

Τα τελευταία χρόνια, ζει και εργάζεται στην Φινλανδία, όπου η αγάπη του για το κρασί, έχει πάρει μορφή και όνομα: «Bistro Bardot». Καθημερινά δουλεύει με πάνω από 100 ετικέτες κρασιού με βάση τη Γαλλία (Bourgogne, Bordeaux, Loire, Alsace) αλλά και άλλες χώρες όπως η Ιταλία και η Αμερική!

Ο Χρήστος δηλώνει πως επόμενος του στόχος είναι η φοίτηση σε σχολή για sommelier master για να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στον κόσμο του κρασιού! Σου ευχόμαστε τα καλύτερα Χρήστο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ