Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Καθημερινές οι διασωληνώσεις στην Ημαθία - Στο 3,14% ο δείκτης θετικότητας

Οι λόγοι που επιβλήθηκε lockdown
Τους λόγους για τους οποίους Ημαθία, Καβάλα, Πιερία και Πέλλα, οδηγήθηκαν σε μίνι lockdown δυο εβδομάδων εξήγησε ο γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, Λάζαρος Χατζηιωαννίδης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευή (17/9) στην ΕΡΤ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δείκτης θετικότητας στην Ημαθία διαμορφώνεται στο 3,14% και είναι σε ανοδική πορεία τις τελευταίες ημέρες, ενώ παρατηρείται την εβδομάδα που διανύουμε και υψηλός αριθμός νέων κρουσμάτων.

Πού αποδίδεται η απόφαση για το lockdown

Ερωτώμενος για τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, ανέφερε πως είναι αρκετά, ενώ στάθηκε το ποσοστό των εμβολιασμών. Σύμφωνα με τον ίδιο παραμένουν χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμών.

Σε ερώτηση για το εάν υπήρξε επιδείνωση και λόγω χαλαρότητας είπε: «Φαίνεται μία χαλάρωση, είμαστε μετά από διακοπές, υπάρχει αυτή η διάθεση», ενώ τόνισε ότι κάποιες εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα επιβάρυναν την κατάσταση.

«Όπου υπάρχει συνωστισμός ανθρώπων, ακόνη και εάν τηρούνται τα μέτρα, ο κίνδυνος μετάδοσης υπάρχει» ξεκαθάρισε.

Αναφορικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία στην Ημαθία, τόνισε ότι οι νοσηλευόμενοι είναι κυρίως άτομα 40 – 60 ετών, ωστόσο νοσηλεύονται και μικρότερα άτομα. Πρόσφατα, είχε μπει στο νοσοκομείο ένα άτομο 21 ετών.

«Οι διασωληνώσεις είναι καθημερινό φαινόμενο» είπε και τόνισε πως υπάρχει πίεση στο σύστημα Υγείας, η οποία θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν είχαν προχωρήσει καλύτερα οι εμβολιάσμοι.

Δείτε το video:

4 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στον γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας για την ειλικρίνεια του. Όντως, αυτές οι εκδηλώσεις ή καλύτερα συνωστισμοί πολιτιστικού χαρακτήρα μας έφεραν σε αυτό το σημείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O φόβος η τρομολαγνεία,το χαμηλό ηθικό,το άγχος,η αγωνία για το αύριο,δημιουργούν καθημερινούς καρκίνους,καρδιακά νοσήματα,αυτά τα κρούσματα γιατί δεν τα αναφέρει ο κύριος γραμματέας...Α!! ξέχασα!δέν πουλάνε αυτά τόσο πολύ στα κανάλια όσο οι διασωληνώσεις!!Και κάτι άλλο!Ψόφιοι είναι όλοι για λίγη δημοσιότητα στο γυαλί!!Ας συμμαζευτούν όλοι οι τηλεμαιντανοί γιατροί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εταιρεία επιστημονικών γνωματευσεων ο μπιλαρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Εγώ είμαι κατά του εμβολίου,
    όμως ο συγκεκριμένος γιατρός είναι πραγματικά εξαιρετικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ