Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Γώγος: Έρχεται δύσκολος χειμώνας - Ανησυχητικά τα δεδομένα στη Βόρεια Ελλάδα

Στην τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, στον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η πανδημία στην Ελλάδα, αλλά και σε όσα τον ανησυχούν αναφέρθηκε ο Χαράλαμπος Γώγος μέσω τηλεοπτικής του παρέμβασης. Όσον αφορά την τρίτη δόση, τόνισε μέσω του ΣΚΑΪ ότι θα προηγηθούν οι άνω των 60 ετών που έχουν χαμηλότερη απόκριση και οι υγειονομικοί που εκτίθενται σε μεγάλο κίνδυνο. Ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, εκτίμησε ότι και οι δυο αυτές ομάδες πιθανότατα θα εμβολιαστούν ταυτόχρονα.

Αρχικά, ο κ. Γώγος ρωτήθηκε για τους αντιεμβολιαστές είπε πως υπάρχουν θύλακες παντού και πως σε κάποιους θρησκευόμενους ανθρώπους το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, γιατί μπορούν να επηρεαστούν και μερικοί συνάνθρωποί τους. Από την άλλη, υπογράμμισε ότι υπάρχει και η επίσημη φωνή της Εκκλησίας, που στηρίζει τους εμβολιασμούς.

Γώγος: Φόβος για διασπορά στα σχολεία - Θα επανεκτιμηθούν τα μέτρα σε ένα μήνα

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας στη χώρα, σημείωσε ότι αυτήν την περίοδο υπάρχει ελάφρυνση στο σύστημα υγείας όσον άφορα στις απλές εισαγωγές και εισαγωγές σε ΜΕΘ, ωστόσο τόνισε ότι «έχουμε αρκετούς θανάτους».

Ακόμη, ο κ. Γώγος ανέφερε ότι μετά το καλοκαίρι, οπότε υπήρξε χαλάρωση, οι επιστήμονες ανέμεναν να είναι χειρότερη η κατάσταση. Οπως είπε, η ανοσία από τον εμβολιασμό ανέρχεται περίπου στο 60% και μαζί με τη φυσική ανοσία που έχουν όσοι έχουν νοσήσει, πιθανόν φτάνει το 70%. Εκτίμησε ακόμη ότι τα νούμερα μπορούν να ελεγχθούν και ότι το σύστημα υγείας θα τα καταφέρει.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι ο στόχος δεν είναι να υπάρχει ένα κρεβάτι για τους ασθενείς με κορωνοϊό, αλλά να λειτουργήσουν κανονικά τα νοσοκομεία για τους non-covid ασθενείς. Παράλληλα, σημείωσε την ανησυχία του για το γεγονός πως υπάρχουν περιοχές που προκαλούν ανησυχία και ανάμεσα σε αυτές είναι και η Βόρεια Ελλάδα.

Ακιόμη, μεταξύ άλλων τόνισε ότι έρχεται μια δύσκολη περίοδος με κλειστούς χώρους και ανοιχτά σχολεία. «Έρχονται δύσκολα. Χειμώνας, κλειστοί χώροι. Είναι στοίχημα ο εμβολιασμός, δεν θέλω να πιστεύω ότι τελειώσαμε με το 60%» είπε με έμφαση. Παρόλα αυτά, εξέφρασε αισιοδοξία, «εάν τα πράγματα συνεχίσουν με συντεταγμένο τρόπο και να συνεχίσουμε τον εμβολιασμό». Και σημείωσε τον εμβολιασμό στους φοιτητές, στους οποίους έχει υπερβεί το 70% το ποσοστό.

Από τη πλευρά του, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο Mega τόνισε: «Χάνουμε ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ καθημερινά. Αν κάθε μέρα έπεφτε ένα λεωφορείο στο γκρεμό και σκοτώνονταν 30-40-50 άνθρωποι, δε θα ξεσηκωνόταν η κοινωνία ότι κάτι πρέπει να κάνουμε με την οδική ασφάλεια; Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και τώρα».

«Στη χώρα μας, στα εμβόλια είμαστε 10% κάτω από το μέσο όρο της Ευρώπης, και 20% κάτω από τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Δε βλέπω κάποιο σοβαρό λόγο που η αποδοχή των εμβολίων εδώ na είναι κατά 20% χαμηλότερη από τις άλλες χώρες του Νότου», εξήγησε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Αναφερόμενος στις αντιφάσεις των επιστημόνων που ενδεχομένως έχουν ενισχύσει το δισταγμό του κόσμου, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι «Ο κόσμος πρέπει να κατανοήσει ότι η επιστήμη προχωρά με το πείραμα. Υπάρχει τεράστια νέα γνώση που μπορεί να οδηγήσει έναν επιστήμονα να έλεγε διαφορετικά πράγματα στην αρχή της πανδημίας, και διαφορετικά τώρα. Δε γνωρίζω γιατί στην Ελλάδα πήγαμε χειρότερα. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων (…) «Είμαστε ιδιαίτερος λαός. Τα ξέρουμε όλα και έχουμε γίνει όλοι γιατροί. Τώρα έχουμε 10 εκατομμύρια Έλληνες γιατρούς», πρόσθεσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Η πανδημία χτυπάει όλους τους ανεμβολίαστους, και το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά. Προβλέπω ότι αν σαν κοινωνία, είτε με την πειθώ είτε με υποχρεωτικότητα, δεν αυξήσουμε πολύ τα ποσοστά εμβολιασμού, θα ζήσουμε πολύ δύσκολες ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα. Αυτό που έγινε στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων πήγε στο 90% από το 45% λόγω υποχρεωτικότητας, δείχνει ότι η υποχρεωτικότητα μπορεί να βοηθήσει», ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος σχετικά με το τι πρέπει να αναμένουμε από εδώ και πέρα.

9 σχόλια:

  1. Κουράστηκε ο κόσμος από τις απειλές σας καληνύχτα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελοί vs Μόρλοκ, Μπολ vs Ψεκ19 Σεπτεμβρίου 2021 στις 9:24 μ.μ.

    Είπαμε μήπως ξεγελάσουμε τον ιό με τη φυσική μας ανο-η-σία, αλλά δεν τον βλέπω να μασάει.
    Πιο πιθανό είναι να μασήσει τους Ψεκ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι ψεκια γελάτε!!lock down ψοφημια μέχρι
    να σβήσει ο ήλιος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κύριος Γώγος και ο κύριος Βασιλακόπουλος δεν έχουν πλέον την δυνατότητα να περάσουν τα μηνύματα που πρέπει στον κόσμο, γιατί έχουν πει τέτοιες υπερβολές κατά καιρούς που έχουν χάσει την αξιοπιστία τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν άδικο σε αυτά που λένε, αλλά η μανία με την οποία υπερασπίζονται γενικά την ανάγκη εμβολιασμού των πάντων και η θεοποίηση του εμβολιασμού ως μέσου αντιμετώπισης της πανδημίας τους έχει καταστήσει γραφικούς.

    Πλέον γνωρίζουμε ποιοι κινδυνεύουν περισσότερονα πεθάνουν από κορονοϊό. Είναι οι ηλικιωμένοι (όσο μεγαλύτερος είναι κάποιος, τόσο περισσότερο κινδυνεύει), οι παχύσαρκοι (όσο μεγαλύτερο δείκτη μάζας σώματος έχει κάποιος, τόσο περισσότερο κινδυνεύει), οι ανοσοκατασταλμένοι, οι διαβητικοί, όσοι έχουν χειρότερη φυσική κατάσταση. Πλέον όλοι αυτοί έχουν τη δυνατότητα να προστατέψουν τους εαυτούς τους. Πώς; Εμβολιζόμενοι με ένα εμβόλιο που είναι πολύ ασφαλές και αρκετά αποτελεσματικό.

    Δεν κατανοώ κανένα συμπολίτη, ο οποίος είναι πάνω από 45 χρονών, που δεν εμβολιάζεται, ή είναι παχύσαρκος και πάνω από 30-35 ετών και δεν εμβολιάζεται, ή είναι ανοσοκατασταλμένος. Η πιθανότητα να νοσήσει σοβαρά ή να πεθάνει ένα άτομο που ανήκει στις ανωτέρω ομάδες,εάν κολλήσει κορονοϊό, είναι εκατοντάδες φορές μεγαλύτερη από την πιθανότητα να εμφανίσει μία σημαντική παρενέργεια.

    Από την άλλη όσο και να κυνηγάμε τα 12χρονα, 15χρονα, 20χρονα να εμβολιαστούν, το απόλυτο όφελος των ανωτέρω θα είναι ελάχιστο, Ο ελάχιστος κίνδυνος σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών από τα εμβόλια είναι μεν μικρότερος από τον ελάχιστο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά, αλλά το όφελός τους είναι συχνά οριακό. Επίσης μάλλον η προσδοκία ότι ο εμβολιασμός του 70 ή 80% του πληθυσμού θα βοηθήσει στο χτίσιμο συλλογικής ανοσίας φαίνεται να μην επιβεβαιώνεται, τουλάχιστον όπως φαίνεται σε χώρες με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη.

    Το μήνυμα πρέπει να είναι ένα και σαφές: όσοι είστε πάνω από 50, πάνω από 60, τρέξτε να εμβολιαστείτε άμεσα. Όσοι είστε παχύσαρκοι, πάσχετε από αυτοάνοσα ή καρκίνο, εμβολιαστείτε άμεσα, αν δεν το έχετε ήδη κάνει. Θα κάνετε καλό στον εαυτό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καλύτερο σχόλιο και πιο εμπεριστατωμένο που άκουσα για το εμβόλιο τον τελευταίο καιρό...Μπράβο φίλε μου, μακάρι και αυτοί που βγαίνουν όλη μέρα στα κανάλια να είχαν την ίδια λογική...Πολλά συγχαρητήρια από εμένα!

      Διαγραφή
  5. Επειδή θα πάει 1,20 το λίτρο το πετρελειο θέρμανσης το είπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απλά και κατανοητά
    Αν άκουγα κάτι τέτοιο ίσως να είχα εμβολιαστεί.
    Η εμμονή και η καθοδηγούμενη ενημέρωση από κάποιους γιατρούς και μέσα ενημέρωσης με κρατάει μακριά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχουν αρχίσει και τούς ξεφεύγουν λόγια αυτούς του τηλεγιατρους για την μη αξιοπιστία των εμβολίων. Έχουν αρχίσει και δημοσιεύονται σοβαρές παρενέργειες αλλά και θάνατοι μετά το εμβόλιο.Ο κόσμος πρέπει να τους καταλάβει,τι παιχνίδι παίζουν. Αυτοί φταίνε που δεν μπορούν να μας πείσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ