Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Γύρω γύρω όλοι, στη μέση ο... Μανώλης

Του Βασίλη Αλαμπορινού

Η Βέροια νίκησε τον Μακεδονικό του Ανδρώνη (ομάδα της Γ' εθνικής και που πέρυσι δεν διεκδίκησε το πρωτάθλημα του 2ου ομίλου) στο 86' με τελικό σκορ 0-1. Με γκολ του Γιάννη Πασά κι αυτό έπειτα από λανθασμένη απόκρουση του τερματοφύλακα. Να σας πω τι είδα; Ε, λοιπόν θα σας τα πω... Είδα μια Βέροια, η οποία από το 1ο λεπτό που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο μέχρι και τη λήξη, ήθελε να επιβάλει τα πάντα αυτή στο γήπεδο και να κερδίσει. Να κερδίσει, διότι σιγά-σιγά αποκτάει η ομάδα momentum κι όπου να'ναι θα πρέπει να δηλώσει έτοιμη για τη Superleague 2! Και μια φιλική νίκη, ειδικά μετά από φιλικές ήττες, τονώνει την ομάδα. Μόνο που η Βέροια, λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο..

Αυτό που είδα, ήταν τη Βέροια να παίζει, να παίζει, να βγάζει κάποιους αυτοματισμούς, αλλά μέχρι εκεί. Φάσεις; Σουτ; Τελειώματα; Ούτε κουβέντα. Γύρω γύρω όλοι, στη μέση ο Μανώλης. Επίσης, φάνηκε πως η Βέροια δε γνωρίζει τις ομάδες της περυσινής Γ' εθνικής... Βασικά το τακτικό λάθος του Δερμιτζάκη, ήταν πως πίεζε μονίμως ψηλά για να κλέψει τη μπάλα. Έλα όμως που θα έπρεπε να γνωρίζει πως στη Γ ' εθνική όλοι έτσι πιέζουν και πως οι ομάδες είναι συνηθισμένες να διώχνουν γρήγορα προς το κέντρο.... Που αν δεν το έχεις όμως κουμπωμένο και ψηλομένο, στον αέρα θα σε καταπιούν... Όπως πολλές φορές συνέβησε χθες.

Έτσι, έδωσε αφορμή σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές του αντίπαλου, να βγουν ταχύτατα στην αντεπίθεση και αν υπήρχε η παραπάνω ομαδική ποιότητα να σου κάνουν ζημιές. Κι ο Μακεδονικός τελικές δεν έβγαλε ( αυτό έλειπε κιόλας) αλλά δεν μπορεί να σου προκαλούν ατομικά τέτοια ρήγματα είτε στον ασβέστη είτε στον άξονα, ο Ζανάκης, ο Γαρύφαλλος κι ο Τσουκάνης. Κι άντε ο Τσουκάνης έχει το παιδί εμπειρίες... Οι άλλοι 2; Σε κατάπιαν στο κέντρο επί 60 λεπτά τουλάχιστον. Ο Γαρύφαλλος ήταν ο καλύτερος στον άξονα χτες κι ο Ζανάκης ειδικά στο 1ο μέρος δημιούργησε αρκετά προβλήματα με τις ατομικές του ικανότητες.

Η Βέροια θέλει σέντερ φορ γρήγορο που να διεμβολίζει κι αυτός. Με τον Πασά φορ να διεκδικήσει την άνοδο, ούτε για αστείο. Ποιοτικός ποδοσφαιριστής, που όμως από τη στιγμή που η ομάδα έχει γρήγορους ακραίους, κολλάει μόνο πίσω από τον φορ και πουθενά αλλού. Οι άλλοι κοντεύουν να μπουν στα δίχτυα κι ο Πασάς δεν έχει πατήσει καν το καρούμπαλο. Ειδικά κατά τις μεταβάσεις από την άμυνα στην επίθεση, υπάρχει καθυστέρηση στον άξονα, ενώ στα πλάγια όχι. Οι υπόλοιποι Μυστακίδης, Ντίνας κτλ. φαίνεται από τις κινήσεις τους πως αυτό είναι αυτό που θα δούμε... Δύσκολα θα δούμε κάτι άλλο. Κι αυτός ο Βραζιλιάνος, εδειξε ατομικά ΟΚ στοιχεία.

Αυτοί που ξεχώρισαν κάπως από τη Βέροια ήταν ο νεαρός τερματοφύλακας Τσιμόπουλος, ο Μούχαλης στο πρώτο 20λεπτο και φυσικά ο Baidoo, ο οποίος δημιούργησε ό,τι καλό πήγε να γίνει από τη Βέροια, αλλά δεν είχε συμπαραστάτες.

Να μην μπορεί η Βέροια σε transition να βγάλει αντεπίθεση έναντι του Μακεδονικού; Και ξανά μανά να προσπαθεί με οργανωμένη επίθεση; Φυσικά και δεν μπορούσε.... Στον άξονα ποιος θα την έβγαζε; Μόνο από τα πλάγια κι αυτό αφού κλείνονταν οι ακραίοι άντε ξανά και ξανά γύρα τη μπάλα...

Από τον Μακεδονικό ξεχώρισαν οι Ζανάκης, Τσουκάνης, Γαρύφαλλος, Νατσιόπουλος, Μπόικα και ο αριστερός πλάγιος μπακ Χατζηκωνσταντίνου που όμως πρέπει να προσέχει καλύτερα πίσω... Μπροστά ήταν αρκετά καλός.

1 σχόλιο:

  1. Τζάμπα ρε Αλαμπουρινε το παλεύεις,αν δεν γυρίσει ο Μπος από το πρώην παραπέτασμα,τίποτε δεν θα γίνει ούτε στα κεντρικά αλλά ούτε και στο παράρτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ