Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Πρέσβη του Καναδά στον Δήμαρχο Βέροιας

Τον Πρέσβη του Καναδά κ. Mark Allen υποδέχθηκε το πρωί της Κυριακής, 12 Σεπτεμβρίου 2021 στο Δημαρχείο Βέροιας, ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης. Ο Πρέσβης συνοδευόταν από τον Επίτιμο Πρόξενο της χώρας κ. Παντελή Γ. Πετμεζά. Κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής συνάντησης ο Δήμαρχος Βέροιας παρουσίασε του τομείς οικονομίας και ανάπτυξης της περιοχής. Οι δύο πλευρές υπογράμμισαν το πλαίσιο συνεργασίας προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της εξαγωγικής δραστηριότητας των τοπικών επιχειρήσεων με παραγόμενα προϊόντα αγροδιατροφικού τομέα προς τον Καναδά.

Στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής του επίσκεψη στη Βέροια κ. Allen αναφέρθηκε στη Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία Καναδά – Ε.Ε. (CETA), επισημαίνοντας ότι η υπογραφή της από τις εθνικές κυβερνήσεις θα δώσει νέα ώθηση στο πεδίο του διμερούς εμπορίου και στην εξωστρέφεια μικρών επιχειρήσεων. Παράλληλα σημείωσε πως ο Καναδάς αποτελεί τον μεγαλύτερο επενδυτή στην Ελλάδα.

Τα θέματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση ήταν εκείνα της συνεργασίας των δύο χωρών όπως ο τουρισμός και οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων αλλά και ζητήματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος όπως η πανδημία και η κλιματική αλλαγή.

12 σχόλια:

  1. Επιτέλους μας επισκέφτηκε και ένας πρέσβης μίας σοβαρής χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίρι φιρι για τί πράμα; Θα πέρδεσαι στα μέζεά μας; Θα μας στείλεις σε γκούλαγκ; Θα μας τραβήξεις το αφτί; Θα το πεις στον Γραμματέα να μας χαρακτηρίσει ξένο πράκτορα;

      Διαγραφή
    2. 12 Σεπτεμβρίου 2021 - 7:46 μ.μ. Καλό ειναι να μην λέμε τέτοια. Μερικοί θυμώνουν. Πολύ.

      Διαγραφή
    3. Αν σε έβριζε ο Λαζαράκης θα θυμώνεις;

      Διαγραφή
  2. ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΑΠΌ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΎ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΕΠΑΙΤΕΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΚΟΥΒΑ ΚΤΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρέθηκαν τρεις θέσεις εργασίας σε Κούβα και αλλες τρεις σε Καναδά. Παρακαλώ περιμένω επιλογή απο Βεροιώτες. Που θέλουν να πάνε για δουλειά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όμως ενώ εσύ κάνεις πλάκα ο πρεσβευτής του Καναδά ζήτησε Έλληνες με συγκεκριμένα προσόντα για να εργαστούν στον Καναδά.

      Διαγραφή
  4. Προφανώς. Ενα σοβαρό κράτος, ξέρει τι θέλει και πως να το πάρει. Δεν ειναι ξέφραγο αμπέλι και ουτε θα κάνει προϊστάμενο εναν αναλφάβητο, γιο του τάδε που εχει μεταπτυχιακό στο ξύσιμο. Αν δεν σαρέσει ενα σοβαρό κράτος, μπορείς να φύγεις όποτε σαρέσει. Δεν θα σε κρατήσει με τη βία και επειδή δεν σαρέσει θα σου αλλάξει τα πετρέλαια, ούτε θα σε φυλακίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το κράτος του Καναδά είναι το ίδιο σοβαρό όσο και της Κούβας και οι Καναδοί είτε αγγλόφωνοι είτε γαλλοφωνοι όσο και οι κουβανοι είναι περιφανοι λαοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διερωτώμαι γιατί στην Κούβα σε αυτήν την ''δημοκρατική'' χώρα ο κάθε πολίτης δεν μπορεί να βγει από την χώρα ελεύθερα, εκτός και αν έχει ειδική κρατική άδεια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτο το ρωτας απο δω. Να το ρωτούσες εκεί σε θέλω. Θεβλεπες τι σημαίνει σοβαρό κράτος. Απλά να πεις την αποψή σου που θα διαφέρει ελάχιστα απο τη δική σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ