Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Επίσημο: Δείτε πότε θα γίνουν οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Με ομόφωνη απόφασή της, η Επιτροπή Δεοντολογίας και Τήρησης Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) του ΚΙΝΑΛ εισηγείται να γίνουν εκλογές για τη νέα ηγεσία τον Δεκέμβριο. Ειδικότερα, η ΕΔΕΚΑΠ, προτείνει να διεξαχθεί ο πρώτος γύρος στις 5/12 και ο δεύτερος στις 12/12. Την απόφαση θα κληθεί να επικυρώσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ, που συνεδριάζει την Κυριακή 3 Οκτωβρίου. Επίσης, στις 15 Οκτωβρίου θα γίνει η ανακήρυξη των υποψηφίων, οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι τέσσερις: Φώφη Γεννηματά, Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης.

Η ΕΔΕΚΑΠ αποφάσισε επίσης:

Να ορίσει Νομαρχιακές Επιτροπής συντονισμού - εν είδει εφορευτικών επιτροπών ανά τη χώρα.

Να ορίσει ως αντίτιμο για την ψηφοφορία μέλους ή φίλου το ποσό των 3 ευρώ για τον πρώτο γύρο (αν και είναι υπό συζήτηση και το δίευρω) και 1 ευρώ για τον β' γύρο.

Όσοι ψηφίσουν την πρώτη Κυριακή θα κληθούν να ψηφίσουν και τη δεύτερη Κυριακή, όπως έγινε και το 2017.

Στη συζήτηση που έγινε στην ΕΔΕΚΑΠ υπήρχαν και απόψεις να οριστούν οι εκλογές λίγο νωρίτερα, αλλά όλοι συγκατένευσαν τελικά στις δύο προαναφερθείσες ημερομηνίες, ώστε να μη συμπέσουν οι εκλογές με τις πανελλαδικές αρχαιρεσίες των δικηγόρων, 26-27 Νοεμβρίου.

Τώρα μένει να διευθετηθούν και τα ζητήματα ανάδειξης υποψηφίων, καθώς απαιτούνται 5.000 υπογραφές μελών/φίλων ή το 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

14 σχόλια:

  1. Ποιος ασχολείται μωρέ με το ΠΑΣΟΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά, αλλά με αυτό το ΠΑΣΟΚ.

      Διαγραφή
    2. Το κόμμα αυτό πέθανε αλλά δεν τους το έχουν πει ακόμα.

      Διαγραφή
  2. Εεεεε πέστο ντε. Ξυνόμανε στο άροτρό μου και αναρωτιόμανε γιατί. Σκιάχτκα μήπως ήτονε απο το μπόλι για τον ιό. Αλλα μπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάμε δυνατά ,άντε να δούμε αν θα μπούμε στη Βουλή,στις επόμενες εκλογές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με αυτούς που μας έφτασαν αυτό το χάλι δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι νέο.
    Χρειάζονται νέοι άνθρωποι, που πήραν και Ευρωπαϊκή παιδεία, που εργάστηκαν στην Ευρώπη, που συμμετέχουν στη διαμόρφωση της νέας Ευρώπης, με νέες ιδέες και ευρωπαϊκή προοπτική. Η Ευρώπη είναι σίγουρο πως αλλάζει αν δεν ακολουθήσουμε με κάποιους που συμμετέχουν στα ευρωπαϊκά πράγματα δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε τίποτα.
    Όποιος δεν τα βλέπει αυτά, λυπάμαι αλλά είναι εκτός τόπου και χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι οι προηγούμενοι εκτός του Τσίπρα είχαν και έχουν αμερικάνικη ή ευρωπαϊκή παιδεια ήταν νέοι και συμμετείχαν στην διαμόρφωση της τότε νέας Ευρώπης άρα κατά τα λεγόμενα σου για ποιο χάλι μιλάς μήπως είσαι εκτός τόπου και χρόνου? Ή η Ελλάδα έχει ύπαρξη από το 2015? Πολιτική αντιπαράθεση χωρίς λογική μόνο για την κόντρα μια από τις αιτίες της παρακμής.

      Διαγραφή
  5. ΚΛΕΦΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Μη σπάσεις κανένα δόντι πρόσεχε, και πάρε και κανένα οδοντοπον καλού κακού. Είναι ο τέταρτος της παρέας και τον άφησαν απέξω.

      Διαγραφή
  7. Στον Ss1960.
    Διαφωνώ μαζί σου και δεν μιλάω πουθενά για Αμερικανική παιδεία.
    Όλοι οι προηγούμενοι ήταν μόνο Αμερικανοσπούδαστοι στα μεγάλα πανεπιστήμια με τα αγορασμένα πτυχία και όχι Ευρωσπουδαγμένοι. Μάλιστα ούτε καν δούλεψαν στην Ευρώπη. Μόνο για διακοπές πήγαιναν στην Ευρώπη. Δεν έχουν καμία ευρωπαϊκή κουλτούρα και δεν συμμετείχαν σε καμία διαμόρφωσή της.
    1. Φώφη (Φοίτησε στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα και στη συνέχεια σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών απ' όπου αποφοίτησε το 1987, ενώ το 1986[2], προτού αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο, διορίστηκε υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα. Σε ηλικία 51 ετών ήταν ήδη πρόωρα συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος, κάτι για το οποίο έχει δεχτεί κριτική.[3] https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CF%8E%CF%86%CE%B7_%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC.
    2. Ανδρέας (Σπούδασε στη Νομική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές[2] σπουδές στο ευρωπαϊκό και κοινοτικό δίκαιο στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών (1980 - 1982) και ολοκλήρωσε διδακτορική διατριβή[2] στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με θέμα Τρομοκρατία και πολιτικό έγκλημα. Μελέτη των φαινομένων από την πλευρά του Δικαίου». Ιδιώτευσε ως δικηγόρος στην Αθήνα. https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82_%CE%9B%CE%BF%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%B4%CE%BF%CF%82).
    3.ο Χάρης (Έχει σπουδάσει νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στο ποινικό δίκαιο. https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82_%CE%9A%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82).
    4. Νίκος, Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και έχει μεταπτυχιακό τίτλο στο πρόγραμμα «Νέα Υλικά και Περιβάλλον». Επιπλέον, είναι υποψήφιος διδάκτωρ της Φιλοσοφίας.[2]. Έχει εργαστεί ως πολιτικός μηχανικός, ενώ έχει διδάξει στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Στις 30 Μαρτίου 2014 ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη[4]. Εξελέγη δεύτερος με 113.719 σταυρούς προτίμησης.[5]. Έκτοτε, συμμετέχει στην ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι δράσεις του στα Ευρωπαϊκά θέματα δεν μπορούν να παρατεθούν στην ιστοσελίδα αυτή. Βρίσκονται όμως αναλυτικά στην https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82_%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82) .
    Να μην φοβόμαστε την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στον Ss1960.
    Σε συνέχεια των στοιχείων για τους Αμερικανοσπούδαστους.
    Όλοι οι προθυπουργοί της μεταποίησης ήταν σπουδαγμένοι και πολιτικά αναθρεμένοι στην Αμερική, ψάξε να δεις, εκτός του Σιμίτη (ο οποίος αποδείχθηκε όχι Ευρωσπουδαγμένος, αλλά Γερμανοσπουδαγμένος, για αυτό και μας τον φόρτωσαν έντεχνα οι Γερμανοί ώστε να μας δέσουν στο άρμα τους) και τον Τσίπρα που λες και ο οποίος την Ευρώπη την ήξερε μόνο από ντοκιμαντέρ.
    Για να ξέρουμε τι λέμε. Χωρίς ευρωπαϊκή κουλτούρα δεν μπορούμε να γίνουμε αποδεκτοί σε αυτήν την Ένωση η όποια ήρθε η ώρα να αλλάξει και να ενηλικιωθεί, το ασφαλές μεσωπρόθεσμο μέλλον μας είναι εκεί και μόνο άνθρωποι που την πιστεύουν μπορούν ίσως να κάνουν κάτι για την Πατρίδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα χρώματα δεν είναι μόνο άσπρο,μαύρο, υπάρχει πορτοκαλί, κίτρινο,κτλ. Ο πλατιασμος είναι ένδειξη,το να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα. Η διαφορά του αγγλικού με το αμερικανικό σχολείο δεν πιστεύω να είναι τα μαθήματα αλλά ο τρόπος σκέψης,πράξης, αντίληψης γενικότερα,σε τομείς όπως οικονομία,εργασιακά,υγεία, παιδεία,ελευθερία κτλ. και σε πληροφορω ότι οι διαφορές είναι από ελάχιστες έως μηδαμινές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ' αρχήν εσύ μιλάς για αγγλικό και αμερικάνικο πολιτικό σχολείο. Εγώ μιλώ για Ευρωπαϊκό και Αμερικάνικο. Το Αγγλικό και το Αμερικάνικο είναι σχεδόν ίδια σκέψη Αγγλοσαξονικη σχέση και σκέψη δες την τελευταία συμμαχία με Αυστραλία.
      Εννοείς το ίδιο πράγμα με εμένα. Αλλά εσύ επιχειρείς να γενικεύσεις την Αμερικάνικη πολιτική σκέψη η οποία κυριαρχούσε για πολλές δεκαετίες στους Αμερικανοσπούδαστους πολιτικούς της Ευρώπης με την Ευρωπαϊκή πολιτική και πολιτισμική κουλτούρα η οποία υπήρχε και υπάρχει σε μεγάλη μερίδα των πολιτών της αλλά σε λιγοτερους πολιτικούς της οι οποίοι όμως σταθερά τελευταία απομακρύνονται από τις ΗΠΑ και δημιούργουν ανεξάρτητη σχολή.
      Αυτό γίνεται φανερό τα τελευταία 15 με 20 χρόνια Απόδειξη ή διαφορετική αντιμετώπιση Ευρώπης και Αμερικής σε μια σειρά από διάφορα θεματα τοπικού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Ενώ από τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας μέχρι και τον πόλεμο στο Ιράκ η Ευρώπη ακολουθούσε τυφλά την Αμερική, αυτό άρχισε να αλλάζει τα τελευταία χρόνια βλέπε τη δημιουργία του ευρώ, το πρόβλημα του Ιράν, τις σχέσεις με την Ρωσία, την Κίνα, τον Αραβικό κόσμο κλπ που δε μπορούν να αναπτύχθούν εδώ. Στα θέματα αυτά η Ευρώπη διαφοροποιειται από τις ΗΠΑ. Συμαντικός παράγοντας σε αυτό η Γερμανική πολιτική στην Ευρώπη, αλλά συμαντικότερος η πολιτική αυτοδιάθεση που καλλιεργείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ειδικά μετά την δημιουργία του ευρώ.
      Αυτή την σχολή της Ευρώπης την μαθαίνουν μόνο οι νέοι πολιτικοί που συμμετέχουν στο Ευρωκοινοβούλιο.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ