Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

5 φυσικοί τρόποι που θα σας ανακουφίσουν από τους πόνους της περιόδου

Είστε από εκείνες τις γυναίκες που όταν η περίοδος κάνει την εμφάνισή της, ξαπλώνετε στο κρεβάτι, λόγω του έντονου πόνου; Ακυρώνετε τη μία έξοδο πίσω από την άλλη ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που αναγκάζεστε να απουσιάσετε και από τη δουλειά σας. Αυτό που πρέπει να έχετε στο νου σας, είναι ότι δεν συμβαίνει μόνο σε εσάς. Οι περισσότερες γυναίκες υποφέρουν τις πρώτες ώρες ή ακόμη και τις πρώτες μέρες από πόνους, λόγω περιόδου. Υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισής τους; Κι όμως ναι!

Η σωστή διατροφή: Κατά τη διάρκεια της περιόδου μην αμελείτε τις τροφές που είναι πλούσιες σε ψευδάργυρο, ασβέστιο, Ω3 λιπαρά και βιταμίνες του συμπλέγματός Β. Με αυτόν τον τρόπο θα πείτε «αντίο» στο πρήξιμο και τις κράμπες. Επιλέξτε να μαγειρέψετε ψάρι με βραστά λαχανικά για το μεσημριανό σας και φυσικά τα προϊόντα ολικής άλεσης να κατέχουν την πρώτη θέση στο...πρωινό σας.

Χαλαρώστε με αιθέρια έλαια: Ένα καλό μασάζ είναι σίγουρα αυτό που θέλετε. Σε ένα μπολ ρίχνετε 20 ml αμυγδαλέλαιο και από 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας, γερανιού, χαμομηλιού και λεβάντας. Ανακατεύετε καλά το μείγμα και έπειτα κάνετε καλό μασάζ με αυτό στην περιοχή της κοιλιάς. Τέλος σκεπαστείτε με μια κουβερτούλα και... όνειρα γλυκά.

Μην αποφεύγετε την άσκηση:
Ξέρουμε ότι κάτι τέτοιες μέρες η προοπτική του να σηκωθείτε από την θαλπωρή του κρεβατιού ή του καναπέ σας και να φορέσετε τα αθλητικά σας παπούτσια, μπορεί να φαίνεται αδύνατη. Όμως, και η ακινησία από την άλλη είναι λάθος. Η άσκηση, ακόμα κι αν είναι σε πιο ήπια μορφή, βοηθάει στην χαλάρωση των μυών και συμβάλλει στην παραγωγή ενδορφινών- των ορμονών, που ευθύνονται για την αίσθηση της ευφορίας και, συνεπώς, την ανακούφιση από τον πόνο. Τι θα λέγατε για μερικές ασκήσεις γιόγκα πάνω στο χαλί δίπλα από το τζάκι; Δεν ακούγεται τελικά και τόσο κακή ιδέα;

Αναζητήστε ζεστασιά: Η θερμοφόρα ή ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο, για παράδειγμα, θα δώσουν στο σημείο της κοιλιά σας τη θερμοκρασία που αναζητάει και σίγουρα οι πόνοι θα αποτελέσουν παρελθόν. Μπορείτε βέβαια να φτιάξετε και μόνη σας μία, γεμίζοντας ένα γυάλινο μπουκάλι με ζεστό (αλλά όχι καυτό) νερό. Τυλίξτε το μπουκάλι σας με ένα κομμάτι υφάσματος, και κυλήστε το χαμηλά στην κοιλιά σας, μέχρι να νιώσετε την θερμοκρασία του νερού να πέφτει αισθητά.

Πιείτε ροφήματα: Εκτός από το κλασσικό χαμομήλι μπορείτε να δοκιμάσετε να βράσετε ένα ξύλο κανέλας και με δύο τρία γαρύφαλλα και να τα αφήσετε για λίγο σε σιγανή φωτιά. Πιείτε το τις πρώτες ώρες του πόνου... και θα μας θυμηθείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ