Quantcast

http://picasion.com/

Χαλκιδική: Επιχείρηση της Αστυνομίας για έμπορο ναρκωτικών - Έφερε 337 κιλά μέσω θαλάσσης

Στη σύλληψη ενός 38χρονου άντρα σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές Σουηδίας, προχώρησαν χθες αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, σε περιοχή της Χαλκιδικής. Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναφέρει: Η συνεργασία αστυνομικών Υπηρεσιών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, οι επισταμένες έρευνες και η οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη διεθνώς διωκόμενου ατόμου, πρωινές ώρες χθες (17-08-2021), σε περιοχή της Χαλκιδικής.

Πρόκειται για 38χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για τα αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, πράξεις που έλαβαν χώρα από το καλοκαίρι μέχρι και τον μήνα Νοέμβριο του 2020, στη Σουηδία και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς κατηγορείται ότι, μαζί με συνεργούς του, σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις εισήγαγαν συνολικά και μέσω θαλάσσης περίπου 337 κιλά κοκαΐνης, ενώ μέσω εταιρειών που διαχειριζόταν, «νομιμοποίησε» περίπου 400.000 ευρώ μέσω αγορών ακινήτων και πολύτιμων αντικειμένων σε Σουηδία, Γερμανία, Ελλάδα και Παναμά. Ο 38χρονος άντρας θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ