Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Ζωοδόχο Πηγή - Ο καπνός είχε φτάσει μέχρι τη Βέροια

Έντονη μυρωδιά καπνού σε Καλλιθέα, Παπάγου, Πασακιόσκι και Ακρόπολη
Μια ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ζωοδόχο Πηγή Κοζάνης, στις εστίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εστίες στο όρος Βέρμιο είναι διάσπαρτες, ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο από το απόγευμα της Τρίτης 3 Αυγούστου. Με τη συνδρομή μηχανημάτων ΟΤΑ, τη συνδρομή του στρατού, αλλά και εθελοντών, πραγματοποιείται μια υπεράνθρωπη προσπάθεια να τεθούν υπό έλεγχο οι εστίες, προκειμένου να μην επεκταθούν σε κατοικημένες περιοχές και να μη διαφύγει από τα όρια του Νομού Κοζάνης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μυρωδιά του καπνού χθες το βράδυ είχαν φτάσει μέχρι και τη Βέροια, με τους κατοίκους να ανησυχούν, φοβούμενοι την επέκταση της πυρκαγιάς. Οι περιοχές που η μυρωδιά του καπνού ήταν πιο έντονη ήταν η Καλλιθέα, το Πασακιόσκι, η περιοχή του Παπάγου και η Ακρόπολη.

Όπως αναφέρει το kozanilife.gr, με την υπεράνθρωπη προσπάθεια των πυροσβεστών και κατοίκων της περιοχής που βρέθηκαν στο σημείο, οι εστίες τέθηκαν υπό έλεγχο, ενώ οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή όλο το βράδυ της Τετάρτης δυσκόλεψαν το πυροσβεστικό έργο. Το δύσβατο της περιοχής είναι ένα ακόμη αρνητικό στοιχείο για την επιχείρηση πυρόσβεσης.

Δείτε το βίντεο από την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες:

3 σχόλια:

  1. Ουτε έβρεχε να πεις επεφταν κεραυνοί, ουτε ειναι χωρος εκει πάνω που να ειναι γεμέτο κόσμο. Μια εκδοχή υπάρχει. Ανθρώπινο, εγκληματικό χέρι. Άρα; Θα ξαναέχουμε επεισόδιο στην ίδια περιοχή. Ανάμεσά μας, υπάρχουν και άρρωστοι εκτός απο διαβητικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι συμβαίνει τώρα εκεί; Στο Πανόραμα φαίνονται ακόμη οι φωτιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μυρίζει καπνός μέχρι τον Προμηθέα...
    Αν υπάρχει κάποια φωτιά κοντά μας, παρακαλώ,ενημερώστε μας!
    Ας ελπίσουμε ότι θα σβήσουν άμεσα όλες οι φωτιές!
    Ας είμαστε όλοι περισσότερο υπεύθυνοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ