Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Όλα όσα έγιναν μπροστά και πίσω από τις κάμερες στην συναυλία του Bregović

Παρουσία 3.000 και πλέον θεατών πραγματοποιήθηκε η πολυσυζυτημένη συναυλία του Goran Bregović στην Ημαθία. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης εμφανίστηκε επί σκηνής, λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ, με τον κόσμο να τον αποθεώνει και να τον επιβραβεύει με το ζεστό του χειροκρότημα. Από νωρίς το απόγευμα, μια μεγάλη λαοθάλασσα «αποβιβάστηκε» στο ορεινό χωριό του Βερμίου. Χιλιάδες αυτοκίνητα και μηχανάκια πάρκαραν εντός και εκτός χωριού, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους πάρκινγκ που είχαν δημιουργηθεί. 


Τα μέτρα τροχαίας ήταν άριστα, με τους οδηγούς να παρκάρουν με άνεση και ασφάλεια, ενώ υπήρχαν και ειδικές σημάνσεις από την Αστυνομία. Με το που ολοκληρώθηκε η συναυλία, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, υπήρξε ένα μποτιλιάρισμα, με τα Ι.Χ. να πηγαίνουν με μικρές ταχύτητες.

Περιμετρικά του χωριού είχαν στηθεί αυτοσχέδιοι πάγκοι και καντίνες, με τον κόσμο να σταματάει και να γεύεται λαχταριστά σάντουιτς και να αγοράζει μπίρες και νερά προκειμένου να δροσιστεί. Η οργάνωση ήταν σε ευρωπαϊκά πρότυπα και κρατήθηκαν, όσο φυσικά ήταν δυνατόν, οι σωστές αποστάσεις ασφαλείας.

Παρ' όλο που η μουσική ταξίδεψε από άκρη και άκρη του χωριού, οι παρευρισκόμενοι συγκρατήθηκαν και δεν χόρεψαν, ικανοποιώντας μ' αυτόν τον τρόπο το αίτημα των υπευθύνων που είχαν ζητήσει να μην υπάρξει συνωστισμός. 

Ο εκπληκτικός καλλιτέχνης εμφανίστηκε επί σκηνής μ' ένα κατάλευκο κοστούμι που ξεχώριζε από πολύ μακριά. Πρωταγωνίστησαν μελωδίες από το βαλκανικό και τσιγγάνικο είδος μουσικής. Επίσης, ξεχώρισαν οι δύο τραγουδίστριες του συγκροτήματος, οι οποίες ανέβηκαν στο σανίδι, ντυμένες με την παραδοσιακή στολή. Tην συναυλία άνοιξαν τα δικά μας παιδιά, οι «Balkan Melody - Χάλκινα της Βέροιας».

Στις πρώτες σειρές ξεχώρισαν πολιτικές προσωπικότητες της Ημαθίας και όχι μόνο. Μεταξύ άλλων διακρίναμε τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη, οι οποίοι συνοδευόντουσαν από τις συζύγους τους, τους Αντιδημάρχους Βασίλη Παπαδόπουλο, Συρμούλα Τζήμα και Αλέξανδρο Τσαχουρίδη, τον Πρόεδρο της ΚΕΠΑ Θεόφιλο Κορωνά, τους Βουλευτές Άγγελο Τόλκα, Θεοδώρα Τζάκρη, τον δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Μαρκούλη και την αντιδήμαρχο πολιτισμού και τουρισμού του δήμου Νάουσας Δώρα Μπαλτατζίδου.








Ο Goran Bregović παρουσίασε στο κοινό ανεπανάληπτα διαχρονικά τραγούδια. Από το παραδοσιακό «Ederlezi» και τον «Καιρό των Τσιγγάνων» μέχρι το «Mesecina» και το «Kalasnjikov» αλλά και το υπέροχο «Ausencia» από το «Undergound» και φυσικά μελωδίες που ντύθηκαν με ελληνικούς στίχους και έγιναν αγαπημένα τραγούδια, όπως «Το Βενζινάδικο», το «Θεός αν είναι» και το «Παραδέχτηκα».

Παράλληλα, ο Σέρβος ερμηνευτής παρουσίασε και τη νέα του δισκογραφική δουλειά που έχει τίτλο «Τρία Γράμματα από το Σεράγεβο» και περιείχε έναν ύμνο για την γενέθλια πόλη του συνθέτη. Μωσαϊκό από Χριστιανούς Εβραίους και Μουσουλμάνους πριν από τον πόλεμο του 1.990, το Σεράγεβο είχε την ποικιλία και την ανοιχτή ματιά μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας που είχε να δώσει πολλά στα πιο
ανήσυχα παιδιά της. Αυτή είναι και η αφετηρία του «Three Letters from Serajevo».

Προς το τέλος της συναυλίας οι καλλιτέχνες ερμήνευσαν το διάσημο τραγούδι «Bella Ciao», που έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό από την τηλεοπτική σειρά του Netflix «La Casa De Papel», με τον κόσμο να σηκώνεται όρθιος και να χειροκροτεί.

Τι κι αν ο υδράργυρος στη Βέροια «έγραφε» εκείνη την ώρα 34 και 35 βαθμούς Κελσίου, στο Ξηρολίβαδο, επικρατούσε δροσιά, με αρκετό κόσμο να εφοδιάζεται μ' ένα ζεστό πανωφόρι. Εντυπωσιακό ήταν το σκηνικό που είχε στηθεί η συναυλία, με το Δάσος να προβάλει μαγευτικά πίσω από τον Bregović και τα φωτορυθμικά να φωτίζουν τον ουρανό. 

Ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, μαζί με τον πρόεδρο της ΚΕΠΑ Θεόφιλο Κορωνά, προς το τέλος της συναυλίας, κοντοστάθηκαν στην είσοδο και δέχθηκαν τα θερμά συγχαρητήρια του κόσμου για την άψογη διοργάνωση και την κορυφαία επιλογή του εν λόγω καλλιτέχνη. 

Ο επικεφαλής της «Δράσης με Γνώση» σε δηλώσεις του ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και έκανε ειδική μνεία στην Τροχαία Βέροιας που έδωσε τιτάνιο αγώνα, ώστε να εξυπηρετηθεί ο κόσμος κατά την είσοδο και έξοδο από το Ξηρολίβαδο. 

Μάλιστα, την στιγμή που αποκάλυψε πως υπάρχουν σκέψεις, του χρόνου να γίνει το Φεστιβάλ Δάσους στο Σέλι, οι θεατές ζητωκραύγασαν! Ο Δήμαρχος μίλησε για την γοητεία του Βερμίου και τόνισε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος, καθώς λόγω της συγκεκριμένης συναυλίας, αρκετός κόσμος επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Ξηρολίβαδο και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την σπάνια φυσική ομορφιά της περιοχής.

Η συναυλία ολοκληρώθηκε περίπου στις 12 το βράδυ, με τους πολίτες να αποχωρούν ικανοποιημένοι από την εξαιρετική εκδήλωση που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στο μυαλό όλων.

Πηγή Κεντρικής Φώτογραφίας: Aπό το Αεροαθλητικό Κέντρο Βέροιας - Veria Air Club

4 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΒΡΗΚΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΑΙΟΥ... ΒΑΛΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΕΞΑ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΚΟΛΑΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥΣ...ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΜΟΤΗΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Δώρα,όπως πάντα,πανέμορφη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αιντε να δουμε σε 15 μέρες τα κρουσματα στη βεροια ... ήδη άρχισαν να ανεβαίνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Βαράτε κλαριντζίδες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ