Quantcast

http://picasion.com/

H Novacert στο πλευρό των πυρόπληκτων

Με την αποστολή ζωοτροφών σε πληγέντες κτηνοτρόφους
Η μεγάλη καταστροφή στις πυρόπληκτες περιοχές της Ελλάδας, μας συγκλόνισε όλους. Στους μηχανισμούς στήριξης και αλληλεγγύης που πολύ γρήγορα δημιουργήθηκαν, η ανταπόκριση της Novacert ήταν άμεση. Με τη συμμετοχή στην κινητοποίηση του ιδιωτικού τομέα υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών (Σ.Ε.ΒΙ.Ζ.) ήταν αυτονόητη, η NOVACERT ΕΠΕ προμηθεύτηκε ζωοτροφές από την ΕΛΒΙΖ Α.Ε. τις οποίες και διέθεσε σε πυρόπληκτους κτηνοτρόφους.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων:

«Μέχρι την Παρασκευή, 13 Αυγούστου, για την κάλυψη των αναγκών σίτισης παραγωγικών ζώων στις πυρόπληκτες περιοχές, είχαν αποσταλεί συνολικά:

111 τόνοι στην Π.Ε. Εύβοιας
50 τόνοι στην Π.Ε. Ηλείας
25 τόνοι στην Π.Ε. Λακωνίας
25 τόνοι στην Π.Ε. Αρκαδίας
25 τόνοι στην Π.Ε. Μεσσηνίας
25 τόνοι στην Π.Ε. Φωκίδας
12 τόνοι στην Π.Ε. Αττικής

Επίσης, μέχρι την Τετάρτη, 18 Αυγούστου, έχει προγραμματιστεί να αποσταλούν επιπλέον:

25 τόνοι στην Π.Ε. Εύβοιας
60 τόνοι στην Π.Ε. Ηλείας
12 τόνοι στην Π.Ε Λακωνίας
25 τόνοι στην Π.Ε. Αρκαδίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αποστολές πραγματοποιούνται με εκτίμηση αναγκών ανά σημείο αναφοράς και οι αποσταλείσες ποσότητες καλύπτουν τη σίτιση όλου του ζωικού κεφαλαίου για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 10 ημερών.

Πιο συγκεκριμένα, η εκτίμηση έχει πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις καταγραφές όλου του παραγωγικού ζωικού κεφαλαίου στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κτηνιατρικής (ΟΠΣΚ) πριν τις πυρκαγιές (χωρίς να προσμετρώνται απώλειες) και με την παραδοχή της παντελούς έλλειψης ζωοτροφών σε όλες τις πληγείσες περιοχές. Πρακτικά, χάρη στη συντονισμένη και γενναία συνεισφορά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, επιτεύχθηκε μια χρονική «γέφυρα» κάλυψης των αναγκών, μέχρις ότου οι πληγέντες κτηνοτρόφοι λάβουν την πρώτη κρατική ενίσχυση.

Η ροή των παραδόσεων ζωοτροφών σε όλες τις πληγείσες Περιφερειακές Ενότητες συνεχίζεται κανονικά, ενώ τα φορτία παραλαμβάνονται σε συνεννόηση με τους τοπικούς Αντιπεριφερειάρχες και στη συνέχεια, με την ευθύνη στελεχών των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, διανέμονται στους πληγέντες κτηνοτρόφους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ