Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κουνούπια: Γιατί τσιμπούν εσένα και όχι τον διπλανό σου;

Κάθε καλοκαίρι η ίδια ιστορία! Σίγουρα θα έχει τύχει και σε σένα να βρίσκεσαι με την παρέα σου ένα καλοκαιρινό ανέμελο βράδυ σε ένα νησί και ξαφνικά να μην μπορείς να ηρεμήσεις από τα τσιμπήματα των κουνουπιών! Σε κάθε παρέα υπάρχουν τα άτομα που ταλαιπωρούνται από τα συνεχή τσιμπήματα των κουνουπιών και υπάρχουν κι αυτά που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει αυτή η ενοχλητική φαγούρα! Τι συμβαίνει όμως; Γιατί εσένα σε τσιμπάνε τα κουνούπια ενώ τους φίλους σου όχι; Το ήξερες πως υπάρχει επιστημονική εξήγηση γι΄αυτό;

Σύμφωνα με επιστήμονες δύο είναι οι πιο ισχυροί παράγοντες που προσελκύουν τα κουνούπια: η όραση και η μυρωδιά. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτοί. Στη συνέχεια θα διαβάσεις όλους τους λόγους που τα κουνούπια τσιμπούν εσένα και όχι τον διπλανό σου.

6 λόγοι που τα κουνούπια τσιμπάνε εσένα κι όχι τον διπλανό σου:

Τα ρούχα

Όπως προαναφέρθηκε τα κουνούπια είναι οπτικά έντομα και τα ρούχα διαδραματίζουν αρκετά σημαντικό ρόλο για το αν θα σε τσιμπήσουν ή όχι. Έρευνες έχουν δείξει πως τα κουνούπια, ειδικά νωρίς το απόγευμα, προτιμούν να επισκέπτονται σώματα τα οποία είναι καλυμμένα με σκουρόχρωμες αποχρώσεις ρούχων, όπως είναι το σκούρο μπλε και το μαύρο, αρκετές φορές και το κόκκινο.

Το διοξείδιο του άνθρακα

Όλοι εκπέμπουμε διοξείδιο του άνθρακα όταν εκπνέουμε. Παράγουμε, επίσης, περισσότερο όταν το σώμα μας είναι ενεργό και εκτελεί κάποιου είδους σωματικής άσκησης.

Τα κουνούπια μπορούν να ανιχνεύσουν τις αλλαγές στο διοξείδιο του άνθρακα στο περιβάλλον τους και έρευνες έχουν δείξει ότι διαφορετικά είδη κουνουπιών μπορεί να ανταποκρίνονται με πολλαπλούς τρόπους στο διοξείδιο του άνθρακα. Έτσι, όσο περισσότερο εκπνέει κάποιος, τόσο πιο ελκυστικός γίνεται για ένα κουνούπι.

Το αλκοόλ

Έρευνες έχουν δείξει πως τα κουνούπια προτιμούν τα σώματα που έχουν καταναλώσει αλκοόλ και πιο συγκεκριμένα μπύρα! Αυτό οφείλεται στην αυξημένη περιεκτικότητα του ιδρώτα σε αιθανόλη και στην υψηλότερη θερμοκρασία του δέρματος λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ.

Εγκυμοσύνη

Οι επιστήμονες μετά από έρευνες έχουν δείξει πως τα κουνούπια τσιμπούν περισσότερο τις εγκυμονούσες κι αυτό οφείλεται στην αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα. Συγκεκριμένα, βρήκαν ότι οι γυναίκες στα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης τους εξέπνεαν 21% μεγαλύτερο όγκο αέρα, αλλά και ότι η κοιλιά των εγκύων ήταν πιο ζεστή, προσθέτοντας και το στοιχείο της θερμότητας στην εξίσωση της προσέλκυσης των κουνουπιών.

Θερμότητα και ιδρώτας

Τα κουνούπια φαίνεται να αγαπούν κι άλλες μυρωδιές εκτός του διοξειδίου του άνθρακα και μπορούν να εντοπίσουν τα “θύματά τους” μέσω του γαλακτικού οξέος, του ουρικού οξέος, της αμμωνίας και άλλων ενώσεων που εκκρίνονται με τον ιδρώτα. Προτιμούν, επίσης, τους ανθρώπους που είναι πιο θερμοί.

Ο τύπος αίματος


Για τα κουνούπια, όλα έχουν να κάνουν με το αίμα και δε θα έπρεπε να σε εντυπωσιάζει το γεγονός πως κάποιες ομάδες αίματος είναι πιο ελκυστικές από άλλες. Σύμφωνα με έρευνες οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Ο είναι δύο φορές πιο ελκυστικοί για τα κουνούπια από αυτούς με ομάδα αίματος Α, ενώ όσοι έχουν ομάδα αίματος Β βρίσκονται κάπου στη μέση. Επίσης, το 85% των ανθρώπων παράγουν μια έκκριση που σηματοδοτεί την ομάδα αίματός τους, με τα κουνούπια να προσελκύονται σε αυτούς περισσότερο, ανεξάρτητα από την ομάδα αίματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ