Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χιλιάδες κόσμου στο Ξηρολίβαδο για τον Bregovic

Μουσική των Βαλκανίων και πολλή δροσιά!
Με τη μεγάλη συναυλία του Goran Bregovic στο Ξηρολίβαδο, έπεσε το βράδυ της Κυριακής 1 Αυγούστου 2021 η αυλαία για το «Φεστιβάλ Δασών» που διοργανώνεται για πρώτη φορά από την ΚΕΠΑ του δήμου Βέροιας και την Αντιπεριφέρεια Ημαθίας. Χιλιάδες κόσμου ανηφόρισαν από νωρίς, για να απολαύσουν από κοντά τον μεγάλο Σέρβο-Κροάτη, μουσικοσυνθέτη, που πλημμύρισε με τις μελωδίες του το Δάσος του Ξηρολιβάδου. Χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάς, ενώ την συναυλία άνοιξαν τα δικά μας παιδιά, οι «Balkan Melody - Χάλκινα της Βέροιας».


Πολύς ήταν και ο κόσμος, που αν και δεν είχε εξασφαλίσει μια δωρεάν πρόσκληση για τη συναυλία, ανέβηκε στο γραφικό χωριό για να απολαύσει τη βόλτα του υπό τους ήχους του Bregovic και της μπάντας του, γεμίζοντας παράλληλα τις ταβέρνες και τα καφέ του χωριού. 

Όσοι βρέθηκαν πάντως το βράδυ της Κυριακής στο Ξηρολίβαδο, απόλαυσαν μουσική των Βαλκανίων αλλά και πολλή δροσιά, αφού τουλάχιστον στον συναυλιακό χώρο, το μπουφανάκι κρίθηκε τελικά απαραίτητο. Το καλύτερο αντίδοτο για τον καύσωνα που επικρατούσε στη Βέροια.


Αν και η προσέλευση του κόσμου ήταν τεράστια και τα αυτοκίνητα γέμισαν τους δρόμους και τα πάρκινγκ που είχαν σημανθεί από τους διοργανωτές, όλα κύλησαν ομαλά. 
Επί ποδός και η Τροχαία Βέροιας που από νωρίς το απόγευμα με τη συνεχή προσέλευση κόσμου, μέχρι αργά το βράδυ και ειδικά με τη λήξη της συναυλίας, κλήθηκαν να διαχειριστούν τον τεράστιο όγκο οχημάτων, προκειμένου να κατέβουν με ασφάλεια προς Βέροια.

Δείτε φωτογραφίες:





































23 σχόλια:

  1. Τηρούνταν ευλαβικά τα μέτρα! Τέτοια αλφαδια πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι που έγινε στο ξηρολιβαδο και κάθε χρόνο να γίνονται περισσότερες εκδηλώσεις σε χωριά τόσα έχουμε σε βουνά και όχι στο γήπεδο,όχι στο άλσος Παπάγου, καλύτερα στο καθαρό αέρα και στην δροσιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχχχ Θα τρειζουν τα κοκκαλα του μπαρμπα μου του Νακου που βρισκονται λιγο ποιο περα που χορευε με το κλαρινο στο αυτιΤι μας φερνεται να ακουσουμαι κυριοι της ΚΕΠΑ τα σερβικα; τοτε φερται καλλιτερα Αλβανικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι σκεφτοντε στο Σελι και όλοι κοροϊδεύουν τους βλάχους.
      Έμειναν μόνοι τους με το κουφάρι του χιονοδρομικου.

      Ο τελευταίος τουρίστας που επισκέφτηκε το Σελι έχει ξεθαφτει και είναι πλέον σε όστεφυλάκιο.

      Βλάχος είσαι;

      Διαγραφή
    2. ΄Βλαχος ειμαι και θελω να μεταδοσω την κουλτουρα και παραδοση στα παιδια μου ομοιως και ο κουμπαρος μου που ειναι ποντιος στα παιδια του Εσυ πυστευω εισαι αμερικανακη

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ δάσκαλε! Μόνο Ελληνικά στο Ξηρολίβαδο. Όπως αυτά που γράφεις με τέλεια ορθογραφία!

      Διαγραφή
  4. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΕΙΚΟΣΙ ΜΕΡΕΣ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλεια βράδια!!!! Συγχαρητήρια σε όλους όσους το σκεφτηκαν και το υλοποίησαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξαιρετική συνδιοργάνωση μεταξύ ΚΕΠΑ και Αντιπεριφέρειας... Συγχαρητήρια στην κ. Καραγιαννίδου και σε όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν να στεφτεί με τόση επιτυχία η συναυλία! Δεν κατάλαβα όμως γιατί δεν αναρτήθηκε φωτογραφία του Αντιπεριφερειάρχη μας κατά την διάρκεια του εναρκτήριου λόγου του εφόσον επίσης συμμετείχε ώστε να υλοποιηθεί αυτή η συναυλία….ΓΙΑΤΙ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι ρε φωτογραφία. ΑΓΑΛΜΑ! Τόσα λεφτά έδωσε (άσχετα αν είναι τα δικά μας λεφτά!). Προσφορά στο λαό! Νέος θεσμός λέι οι γιορτές του δάσους! Γεμίσαμε θεσμούς! Του χρόνου τη Μαντόνα! Σοκολατάκια τις Αποκριές, Φουρέϊρα κ.λ.π. Από πολιτισμό τίποτα έχει; Πόσο κόστισαν όλα αυτά; Θα μας πει κανείς;

      Διαγραφή
  7. Χθες χαρές και πανηγύρια και σήμερα ούτε νερό στο ξηρολιβαδο!Για τα πανηγύρια είστε όλοι οι υπεύθυνοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λες και δεν υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες άνεργοι μουσικοί αυτή την δύσκολη εποχή, έπρεπε να τα τσεπώσει ο Σέρβος τα λεφτά των δημοτών. Όσο για τα μέτρα και τις μάσκες τα ξαναλέμε σε 15 μέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θαυμάσια! 195.000 ευρό στοίχησαν οι εκδηλώσεις! Και όλοι πρέπει να ευχαριστήσουμε τους Καλαϊτζίδη - Βοργατζίδη για την προσφορά τους! Με δικά τους λεφτά; Οχι βέβαια. Θα με πείτε αμέσως κακιά και μεμψίμοιρη. Γιατί ρε παιδιά; Σε τέτοια κοινωνική και οικονομική κατάσταση με τον κόσμο να υποφέρει, δεν μπορούσαμε χωρίς τον -υπέροχο βέβαια- Μπρέκοβιτς και αργότερα τον κ. Νταλάρα; Και δώστου τζάμπα σχήματα που δεν τους ξέρει κανείς; Και βέβαια μπράβο στην κ. Καραγιαννίδου! Δικά της είναι τα λεφτά;Με τόση άνεση στα λεφτά στην οργάνωση θα κολλούσαμε; Για σκεφθείτε πόσα θα μπορούσαν να γίνουν με λιγότερες δαπάνες συναυλιών και τζερτζελέδων. Σε κοινωνικά έργα και όχι μόνο που βλέπουμε με τα κυάλια πλέον! Καλοπέρασαν όσοι παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις. Ε και; Αυτό είναι πολιτισμός; Για μπράβο και ζήτω για τα "κέρδη" κάποιων; Ο άλλος παραπάνω διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν υπήρχε φωτό του Αντιπ/ρχη! Είσαστε καλά ρε; Είμαι εργαζόμενη με παιδιά και ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει έστω και το 1 ευρό. Με τα δικά μας τα λεφτά μας ταϊζουν μετακλήσεις και μεις χειροκροτάμε νομίζοντας ότι παράγουμε πολιτισμό; ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΠΙΑ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα δεν έχεις κάνει το εμβόλιο γιατί δεν υπάρχει κορονοϊος

      Διαγραφή
    2. Είμαι προφανώς υπερασπίστρια του εμβολίου και το έχω κάνει! Μην ψάχνεις άλλα πράγματα. Την ουσία δες, μην εθελοτυφλείς!

      Διαγραφή
    3. Η ουσία είναι ότι πάνω από 5000 συνδημότες σου απόλαυσαν μια εκπληκτική δωρεάν βραδιά σε ένα ονειρικό μέρος όλα τα αλλά είναι ναχαμε να λέγαμε.

      Διαγραφή
    4. Πρώτον δεν ήταν τέτοια τα νούμερα. Δεύτερο αν εσύ τη βλέπεις σαν "εκπληκτική δωρεάν βραδιά" δαπάνης πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, από τα λεφτά του Ελληνα πολίτη, τότε ή είσαι τσεπωμένος ή προβατάκι του ¨άρτος και θεάματα¨!!! Ελπίζω και εύχομαι νάσαι το πρώτο για να μην έχουμε κανένα κοινό!

      Διαγραφή
  10. Τά σκουπίδια που άφησαν στο δρόμο από την Βέροια μέχρι το Ξηρολίβαδο χιλιάδες. Μπράβο Έλληνες για τό πολιτισμό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είστε όλοι και όλες υπέροχοι σας άρεσε σαν εκδήλωση ποιός τσεπωσε τα λεφτά σκεφτήκατε,ένα μπράβο πείτε και ευχαριστώ σε όλους όσους σκέφτηκαν εμάς τους απλούς πολίτες που περάσαμε μια ξένοιαστη βραδιά μετά από τόση κλεισούρα.Μπραβο σε όλους σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μόνο που αισθάνεσαι απλός πολίτης και αφήνεις τους άλλους να σκέφτονται για σένα για μια ξένοιαστη βραδιά είσαι άξιος της μοίρας σου!

      Διαγραφή
  12. Τα λεφτά, τα μπικικίνια κι ο παράς....Κούμ τσάι κέφια ό φαρτάτε;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οταν διαβάζεις τα σχόλια καταλαβαίνεις γιατί ο Νομόε πάει από το κακό στό χειρότερο. Αφήστε ρε την μίρλα ήταν μιά υπέροχη εκδήλωση ,ενα υπερθέαμα. Μπράβο στους διοργανωτές και του χρόνου μην το ξανακάνουν ,τα λεφτά να τα δώσουν σε αυτούς που γρινιάζουν για την σπατάλη. Σίγουρα δεν θα τα πάρουν



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν είναι μίρλα ένα "υπερθέαμα" που κόστισε δεκάδες χιλιάδες ευρώ στον φορολογούμενο πολίτη, θάθελα να δω πόσοι θα πήγαιναν με εισιτήριο 20-30 ευρώ και οι υπόλοιποι θα γκρίνιαζαν και θα λοιδωρούσαν τους οργανωτές! Στο τζάμπα (που δεν είναι) είμαστε όλοι ευχαριστημένοι!

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ