Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αρνίσιο μπούτι για τον Δεκαπενταύγουστο γεμιστό με γραβιέρα

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς
Δεκαπενταύγουστος. Το Πάσχα του καλοκαιριού. Και πολλοί είναι αυτοί που θα το γιορτάζουν παραδοσιακά και οικογενειακά με αρνάκι ή κατσικάκι στο γιορτινό τραπέζι. Ο Σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας προτείνει για τον φετινό Δεκαπενταύγουστο αρνίσιο μπούτι στο φούρνο γεμιστό με γραβιέρα για να εκτοξεύσει τη γεύση σε άλλο επίπεδο! Δείτε τα υλικά και τη συνταγή και... Καλή Παναγιά και καλή όρεξη!

Υλικά

1 μπούτι αρνίσιο (2-2.50 κιλά, χωρίς κόκαλο)
200γρ. βούτυρο, σε κυβάκια
200γρ. γραβιέρα σε κυβάκια
6 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 κιλό πατάτες, κομμένες κυδωνάτες

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Ανοίγουμε το μπούτι, απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια βούτυρο, τη γραβιέρα, τα σκόρδα, μπόλικο αλάτι και πιπέρι. Τυλίγουμε σε ρολό. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε το μπούτι. Αλατοπιπερώνουμε την επιφάνεια του και την αλείφουμε με βούτυρο. Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.

Ρίχνουμε τις πατάτες μέσα σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε καλά, πασπαλίζουμε με ρίγανη και ανακατεύουμε. Ψήνουμε το ρολό στο φούρνο για 2-3 ώρες, ανάλογα με το βάρος του, (υπολογίζουμε 1½ ώρα ανά κιλό). Μετά τη δεύτερη ώρα ξεσκεπάζουμε το ταψί, βάζουμε τις πατάτες γύρω από το αρνάκι, συμπληρώνουμε με λίγο νερό ή ζωμό και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και να ροδίσει το αρνάκι, φροντίζοντας όσο ψήνονται να το αλείψουμε 2-3 φορές με τα ζουμάκια του ταψιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ