Ο Σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας προτείνει το κλασσικό καλοκαιρινό πιάτο με μια μικρή παραλλαγή. Θα προσθέσουμε λίγη κρέμα γάλακτος, αμύγδαλα και σπαγγέτι αντί λιγκουίνι. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:
Υλικά
• 400 γρ. σπαγγέτι
• 2 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
• 1/4 φλ. κουκουνάρι
• 1/4 φλ. αμύγδαλα
• 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
• 2 σκ. σκόρδο
• 2/3 φλ. ελαιόλαδο
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 200 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Βάζουμε πρώτα το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα στο φούρνο να ψηθούν για 10΄ στους 200°C.
Χτυπάμε στο μπλέντερ το βασιλικό, το ψημένο κουκουνάρι και τα αμύγδαλα, το σκόρδο, 1/2 κ. γλ. αλάτι και 1/4 κ. γλ. πιπέρι.
Ρίχνουμε το λάδι σιγά-σιγά, με ροή κλωστής, ώστε το μείγμα να γίνει αρκετά πηχτό.
Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε τηγάνι, δίνουμε μια βράση, προσθέτουμε το πέστο.
Βράζουμε τα ζυμαρικά για 7-8΄ σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
Όπως στάζουν, τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.