Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Φτιάχνουμε καλοκαιρινό και λίγο... πειραγμένο σπαγγέτι al pesto

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς
Το αυθεντικό pesto alla Genovese (πέστο βασιλικού) προέρχεται απ’ τη περιοχή Liguria στη Βόρεια Ιταλία που έχει πρωτεύουσα τη Genoa. Το όνομα πέστο προέρχεται απ’ την παραδοσιακή διαδικασία, δεδομένου ότι pestâ (Italian: pestare) στα Ιταλικά σημαίνει να λιώνω ή να σπάω. Γιατί παλιά η σάλτσα πέστο γινόταν σε γουδί, όπου τα συστατικά λιώνανε μέσα από συνεχή χτυπήματα με το γουδοχέρι. Τυπικά λοιπόν ο όρος πέστο αναφέρεται σε διαφορετικές σάλτσες που γίνονται μ’ αυτή τη μέθοδο, με πιο γνωστές το pesto Calabrese (με βασικό συστατικό πιπεριές) & Pesto Rosso (με βασικό συστατικό ντομάτες). Όμως έχει επικρατήσει ο όρος πέστο, χωρίς προσδιορισμό να αναφέρεται στο γνωστό μας πέστο βασιλικού, ή αλλιώς πέστο Τζενοβέζε.

Ο Σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας προτείνει το κλασσικό καλοκαιρινό πιάτο με μια μικρή παραλλαγή. Θα προσθέσουμε λίγη κρέμα γάλακτος, αμύγδαλα και σπαγγέτι αντί λιγκουίνι. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά

• 400 γρ. σπαγγέτι
• 2 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
• 1/4 φλ. κουκουνάρι
• 1/4 φλ. αμύγδαλα
• 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
• 2 σκ. σκόρδο
• 2/3 φλ. ελαιόλαδο
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 200 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Βάζουμε πρώτα το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα στο φούρνο να ψηθούν για 10΄ στους 200°C.

Χτυπάμε στο μπλέντερ το βασιλικό, το ψημένο κουκουνάρι και τα αμύγδαλα, το σκόρδο, 1/2 κ. γλ. αλάτι και 1/4 κ. γλ. πιπέρι.

Ρίχνουμε το λάδι σιγά-σιγά, με ροή κλωστής, ώστε το μείγμα να γίνει αρκετά πηχτό.

Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε τηγάνι, δίνουμε μια βράση, προσθέτουμε το πέστο.

Βράζουμε τα ζυμαρικά για 7-8΄ σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.

Όπως στάζουν, τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ