Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Όταν η περιβαλλοντική παιδεία δεν περισσεύει…

Εικόνες ντροπής κάτω από τη λαϊκή της Βέροιας
Οι εικόνες που μας έστειλε πολίτης της Βέροιας είναι τραβηγμένες στον υπαίθριο χώρο κάτω από την Γέφυρα όπου διεξάγεται η λαϊκή αγοράς της πόλης κάθε Τρίτη, λίγες ώρες μετά τη λήξη της λειτουργίας της. Όπως μπορεί να διακρίνει κανείς, με περισσή ευκολία ασυνείδητοι έχουν πετάξει τελάρα γεμάτα με φρούτα και λαχανικά, όπως και οπωροκηπευτικά τα οποία πολύ πιθανόν να μην… άρεσαν στους πελάτες.

Όμως αυτές οι εικόνες ασέβειας και προσβολής προς το περιβάλλον δεν… αρέσουν σε κανέναν μας και η στενοκεφαλιά ορισμένων δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή από την πλειοψηφία των πολιτών που είναι ευαισθητοποιημένη απέναντι στην προστασία της φύσης.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι δημόσιοι χώροι δεν είναι χωματερές και δεν μπορεί κανείς να εκμεταλλεύεται με τον χείριστο τρόπο έναν ανοιχτό και προσπελάσιμο χώρο, του οποίου η λειτουργικότητα έχει διαφορετικό στόχο και νόημα…






7 σχόλια:

  1. Εκεί που πρέπει να κόψεις κόλους με βαριά πρόστιμα δεν το κάνεις διότι είσαι ανίκανος για τη θέση που κατέχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πολύ εύκολο να βρεθεί ο υπαίτιος, απολίτιστος Ταλιμπάν, όμως δεν το θέλετε κύριοι αρμόδιοι του Δήμου. Σίγουρα προβλέπονται πρόστιμα για τέτοιες συμπεριφορές, γιατί λοιπόν δεν επιβάλλονται πρόστιμα; Η ξεφτίλα είναι όλη δικιά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοί που τα πέταξαν το κάνουν συχνά... μία είναι η τιμωρία. Εξαιτίας αυτών να μην γίνει την επόμενη Τρίτη το παζάρι. Τους αφήνεις να βγάλουν τα μάτια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κρίμα, γιατί θα την πληρώσουν οι υπάλληλοι τής καθαριότητας ως συνήθως, μέσα στον καύσωνα."Αλλα είναι η δουλειά τους", έτσι δεν λέμε όλοι μας;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η συμπαθής τάξη των παζαρτζήδων που καθε τόσο βλέπουμε βουλευτές σε χειραψίες. Που συχνότατα, διεκδικούν διάφορα. Εχουν δικαιώματα. Υποχρεώσεις εχουν; Δεν ειναι όλοι ίδιοι σίγουρα. Ειναι πολύ απλό. Περιμένεις όση ωρα χρειάζεται μετα το παζάρι, με τα μάτια στη γέφυρα. Μια , δυο, τρεις, θα τους δεις. Μετά, οτι προβλέπει ο νόμος. Αυστηρά. Πολύ αυστηρά. Προς γνώση και συμμόρφωση όλων. Και αυτοί οι ανόητοι, μας κοστίζουν πάρα πολύ στον Δήμο μας. Βέβαια, αυτο το κάνεις, αν σε ενδιαφέρει αυτη η κατάσταση. Αν όχι, απλά κάνεις πως δεν βλέπεις, μη τυχόν χάσεις ψηφοφόρους. Οπότε; Εχουμε ότι μας αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειστε κακεντρεχεις.

    Η εικονα που βλεπετε ,ηταν μια μελετη υπολογισμου του υψους της γεφυρας με δυο διαφορετικες μεθοδους.
    Ο ενας ερευνητης αφηνε να πεσει μια ντοματα που πριν ειχε ζυγισθει μεχρι τριτου δεκαδικου ψηφιου και μετρουσε τα δευτερολεπτα που εκανε να φτασει κατω.
    Ο δευτερος ερευνητης-παζαρτζης ζυγιζε και εριχνε πορτοκαλια.Μετρουσε με την ιδια μεθοδο τα δεδομενα ωστε να ειναι αξιοπιστα τα αποτελεσματα της ερευνας.
    Ο συλογος λαικατζηδων νομου ηαμθιας θα ανακοινωσει στο κοινο τα αποτελεσματα σε εκδηλωση που θα πραγματοποιηθει στη στεγη γραμματων και τεχνων παρουσια στελεχων αυτοδιοικησης,πολιτικων και κληρου.
    p.s.τα χαρτοκιβωτια και οι σακουλες που φαινοντε στη φωτο ,εξυπηρετουσαν της αναγκες μετρησης ραυματων αερα κατωθεν της γεφυρας οπως υπεδηχυθει ορθα απο τους παρισταμενους παρατηρητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ