Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Λάδι Αργκάν: Το «υγρό χρυσάφι» της ερήμου στο Herbstore.gr

Το Λάδι Αργκάν (Argania Spinosa) ΒΙΟ είναι ένα από τα καλύτερα λάδια για τη φροντίδα και ενυδάτωση του προσώπου και του λαιμού (θεωρείται κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος). Το δέντρο που το παράγει (ένα ζωντανό απολίθωμα της τεταρτογενούς περιόδου) παραμένει αναλλοίωτο τα τελευταία 1.6 εκατομμύρια χρόνια. Ευδοκιμεί μόνο σε ελάχιστες περιοχές νοτιοανατολικά του Μαρόκου, όπου και αποτελεί ένα πραγματικό "θησαυρό" για τη τοπική οικονομία. Το δέντρο Argan προστατεύεται από την Unesco ως παγκόσμιος πολιτισμικός θησαυρός - καθώς η περιοχή στην οποία ευδοκιμεί (κάποτε κάλυπτε ολόκληρη τη Βόρεια Αφρική) συρρικνώνεται διαρκώς. Το λάδι Αργκάν θεωρείται ένα από τα σπανιότερα (και ακριβότερα) λάδια καθώς απαιτείται η επεξεργασία 100 κιλών αποξηραμένων φρούτων (παραγωγή 6-8 δέντρων) και 8 - 10 ώρες σκληρής εργασίας για να παραχθούν 1 έως 1,2 λίτρα λαδιού. Όλα τα στάδια της εργασίας γίνονται από ένα συνεταιρισμό γυναικών του Μαρόκου, που μετέδωσαν τον τρόπο επεξεργασίας από γενιά σε γενιά διατηρώντας αναλλοίωτη την τεχνική μέχρι σήμερα.

Σύγχρονες μακροχρόνιες έρευνες έχουν αποκαλύψει την ωφέλεια των συστατικών του ελαίου Αργκάν στον ανθρώπινο οργανισμό: Περιέχει 80% μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, Ωμέγα-9 και 6, καθώς και σημαντικό ποσοστό λινολεικού οξέος, ενός ακόρεστου λιπαρού οξέος που λειτουργεί σαν αδιαβροχοποιητής του δέρματος, δημιουργώντας ένα φράγμα προστασίας και διατηρώντας την ελαστικότητα του. Αυτός είναι ο λόγος που θεωρείται από τα καλύτερα έλαια για καταπολέμηση της ψωρίασης. Περιέχει ακόμη καροτενοειδή, τερπενοειδή, πολυφαινόλες και τοκοφερόλες, όλα ισχυρά αντιοξειδωτικά ενάντια στις ελεύθερες ρίζες - που είναι υπεύθυνες για την γήρανση του δέρματος. Χάρη στη υψηλή περιεκτικότητα του Argan σε βιταμίνη Ε είναι μακράν το πιο ενυδατικό, θρεπτικό, αντιρυτιδικό και αντιγηραντικό έλαιο. Είναι ιδανικό για σπασμένα και εύθραυστα νύχια, για ταλαιπωρημένα μαλλιά ή για μαλλιά με πιτυρίδα. Τα Παλματικά, Στεατικά, Ολεικά οξέα και οι φυτοστερόλες του Argan έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και δρουν επανορθωτικά στον ιστό του δέρματος. Επιπλέον, περιέχει σκουαλινη, ένα μοναδικό και σπάνιο στοιχείο ενάντια στον καρκίνο του δέρματος.

Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, το αργανέλαιο προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές, περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τη γήρανση του δέρματος. Το αργανέλαιο κάνει το ξηρό και ταλαιπωρημένο δέρμα πιο λείο και βοηθά με τη νευροδερμία, τον κνησμό και το ερεθισμένο δέρμα. Παράλληλα, λειτουργεί ως ελαφρύ αντηλιακό. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει προστατεύουν το δέρμα από την πρώιμη γήρανση, ενισχύουν και καθαρίζουν τον συνδετικό ιστό.

Το Λάδι Αργκάν ΒΙΟ χρησιμοποιείται είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με άλλα έλαια βάσης για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Τέλος, σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι τα έλαια βάσης είναι απαραίτητα στην αρωματοθεραπεία προκειμένου να αποτελέσουν τον "φορέα" στον οποίο θα προστεθούν τα αιθέρια έλαια.

INCI-name: Argania Spinosa Kernel Oil

Εφαρμογή: Καλλυντικά, τρόφιμα

Πιστοποιήσεις: GR-BIO-10, DE-ÖKO-007 / Kosher / COSMOS certified 100% bio (organic)

Προέλευση: Μαρόκο

Παραγωγή: 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ