Υλικά
• 500 γρ. γαρίδες
• 250 γρ. κουσκούς (ζυμαρικό)
• 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι
• 1 κολοκυθάκι
• 1 καρότο
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 1/2 φλ. αρακά
• 1/2 φλ. ντοματίνια
• 1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
• Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες. Κόβουμε τα κεφάλια και αφαιρούμε το κέλυφός τους. Με μια οδοντογλυφίδα βγάζουμε το εντεράκι που έχουν στην ράχη τους.
Βράζουμε τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες (500 ml περίπου νερό) για 20'.
Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και τις πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τις γαρίδες 1 λεπτό από κάθε πλευρά, ίσα να χρωματίσουν.(όχι πιο πολύ, για να μην σκληρύνουν). Τις βγάζουμε και φυλάσσουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Τρίβουμε το κολοκυθάκι και το καρότο.Τα σοτάρουμε στο ίδιο λάδι που είχαμε τις γαρίδες μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Ρίχνουμε το κουσκούς, τον αρακά, τα ντοματίνια και ανακατεύουμε.
Στραγγίζουμε το ζωμό που ετοιμάσαμε και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε το κουσκούς μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Λίγο πριν το κατεβάσουμε τοποθετούμε μέσα τις γαρίδες. Αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό μαζί με τις γαρίδες και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο έξτρα πάπρικα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.