Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συνέντευξη τύπου για την υγεία παραχώρησε το ΚΙΝΑΛ Ημαθίας

«Σε χαμηλό επίπεδο οι εμβολιασμοί στην Ημαθία» - «Κανένας εμβολιασμένος στη ΜΕΘ 
Βέροιας»
Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση των προτάσεων σε θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία, παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Ιουλίου 2021 το ΚΙΝΑΛ Ημαθίας. Την παρουσίαση πραγματοποίησαν, ο Γιώργος Τρελόπουλος, Περιφερειακός Οργανωτικός Υπεύθυνος Μακεδονίας «Κίνημα Αλλαγής», Αγγειοχειρουργός και Δ/ντης ΕΣΥ στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», ο Χρήστος Κούτρας, Περιφερειακός Σύμβουλος και Δντης Παθολογικής κλινικής Νοσοκομείου Βέροιας, ο Νίκος Μπρουσκέλης, Ουρολόγος, ειδικός χειρουργός και μέλος της Ν.Ε. και ο Τηλεμαχος Χατζηαθανασίου, Χειρουργός, π. Δ/ντης της Χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας και μέλος της Ν.Ε.


Τους ομιλητές παρουσίασε ο Γραμματέας της Ν.Ε. του ΚΙΝΑΛ Ημαθίας Κώστας Ασλάνογλου, ο οποίος συντόνιζε και την συνέντευξη τύπου. Ο κ. Ασλάνογλου μεταξύ άλλων ανακοίνωσε πως το ΚΙΝΑΛ Ημαθίας προτίθεται να διοργανώσει μια ανοιχτή εκδήλωση για την δημόσια υγεία, πιθανότατα τον Σεπτέμβριο, αφιερωμένη στη μνήμη του Θανάση Γεωργιάδη. 

«Καμία ανακοίνωση για τον εμβολιασμό από τον Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας»

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, αναφέρθηκε στον Ιατρικό Σύλλογος Ημαθίας ο οποίος, όπως είπε ως καθ' ύλην αρμόδιος, μέχρι στιγμής δεν εξέδωσε κάποια ανακοίνωση που να καλεί τους πολίτες να προβούν σε εμβολιασμό χωρίς λόγο, κάτι που όπως είπε συμβαίνει σε άλλους νομούς.

Η παρουσίαση έγινε και με αφορμή την καμπάνια υπέρ του μαζικού εμβολιασμού που ετοιμάζει το ΚΙΝΑΛ και στην οποία το ΚΙΝΑΛ Ημαθίας θα συμμετέχει ενεργά, όπως ανέφερε ο κ. Ασλάνογλου, τόσο διαδικτυακά όσο και στο πλαίσιο δημόσιου διαλόγου.


Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Τρελόπουλος, ανέφερε πως η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε με την πανδημία και δεν σχεδιάζει στρατηγικά, ενώ εργαλειοποιεί την πανδημία για να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα. «Λειτουργεί συγκεντρωτικά χωρίς να εμπλέκει την τοπική αυτοδιοίκηση κάτι που θα οδηγούσε στην αποφυγή των δεδομένων ανεμβολίαστων στη χώρα. Το δόγμα της κυβέρνησης Όλη η Ελλάδα μαι υγειονομική περιφέρεια είναι λάθος. Εμείς λέμε πως κάθε υγειονομική περιφέρεια στη χώρα πρέπει να έχει την δική της αυτονομία και επάρκεια σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό και υποδομές και έναν φορέα διαχείρισης της πανδημίας», σημείωσε ο κ. Τρελόπουλος.


Σχετικά με τον διχασμό των πολιτών αναφορικά με τον εμβολιασμό, είπε πως χρειάζεται περισσότερη δημοκρατία, διαφάνεια και συστηματική ενημέρωση και όχι διχασμός και ταμπέλες στα μαγαζιά, προκειμένου να υπάρχουν καλά αποτελέσματα και να πειστεί η κοινωνία ότι ένα από τα σοβαρά όπλα είναι το εμβόλιο.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για ένα αναγεννημένο ΕΣΥ και παρουσίασε τους 3 άξονες πάνω στους οποίους γίνεται η επεξεργασία των προτάσεων, υποδομές, ανθρώπινο δυναμικό και το θεσμικό πλαίσιο που πρέπει να ανασκευαστεί.

Κούτρας: Κανένας εμβολιασμένος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βέροιας


Τις σκέψεις του για το τι πρέπει να γίνει στα Νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας κατέθεσε ο κ. Κούτρας, έχοντας όπως είπε 35 χρόνια υπηρεσίας στη Μονάδα της Βέροιας.

Συγκεκριμένα, σχετικά με το Νοσοκομείο Βέροιας:
- Να τελειώσει η επέκταση του Νοσοκομείου και να παραδοθούν όλα τα κομμάτια, να λειτουργήσουν μαζί και όχι τμηματικά.
- Παραδόθηκαν και λειτουργούν 4 κρεβάτια ΜΕΘ, ενώ υπάρχουν 3 γιατροί που δεν αρκούν. Πρέπει να δουλέψουν και τα 10 κρεβάτια ΜΕΘ και να στελεχωθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
- Οι γιατροί πρέπει να είναι εντατικολόγοι για να λειτουργήσουν οι ΜΕΘ. Στη Βέροια είχαμε εντατικολόγους. Η ΜΕΘ για να λέγεται ΜΕΘ πρέπει τουλάχιστον 6 κρεβάτια.
- Να λειτουργήσει Ουρολογικό τμήμα και όχι με 15 ημέρες τον μήνα, καθώς ο πληθυσμός γηράσκει. Η πλειοψηφία των νοσηλευομένων την τελευταία 5ετία είναι άνω των 75 ετών.
- Λειτουργία Γηριατρικών τμημάτων
- Λειτουργία Ιδρυμάτων Χρονίων Νοσημάτων
- Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) παράλληλα με την λειτουργία ΜΕΘ
- Λειτουργία τμήματος μαγνητικής τομογραφίας 7 ημέρες την εβδομάδα και με ξεχωριστό προσωπικό
- Προνοσοκομειακή επείγουσα ιατρική, με γιατρό ή νοσηλευτή με ανάλογη εκπαίδευση στο πλήρωμα του ΕΚΑΒ
- Λειτουργία θαλάμων αρνητικής πίεσης για ενδεχόμενη μελλοντική πανδημία.

Για το Νοσοκομείο Νάουσας, ανέφερε πως πρέπει να έχει συμπληρωματική λειτουργία με την μονάδα Βέροιας και να γίνει ένα ξεκαθάρισμα, ποιες κλινικές θα εφημερεύουν στο καθένα. «Η Νάουσα αν θέλει να αναβαθμιστεί, πρέπει να συμμετέχει στις γενικές εφημερίες, για να θεωρείται πραγματικό νοσοκομείο και να καλύπτει όλο τον νομό».

Σχετικά με την πανδημία, σχολίασε πως η συμμετοχή των ιδιωτικών νοσοκομείων είναι ντροπή και κοροϊδία για όλους και πως είναι καιρός να συμμετέχουν.

Μπρουσκέλης: Πολύ χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού στην Ημαθία


Ο κ. Μπρουσκέλης ανέφερε πως ο βαθμός συμμετοχής των ιδιωτικών νοσοκομείων στην πανδημία ήταν επιλογή της κυβέρνησης να μην τους εμπλέξει.

Σχετικά με τον Ουρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Βέροιας είπε πως πρέπει να ασκηθεί πίεση για να στελεχωθεί και να λειτουργήσει, ενώ σχετικά με τους εμβολιασμούς στην Ημαθία, είπε πως βρίσκονται ακόμα σε πολύ χαμηλό επίπεδο, με το ποσοστό στον γενικό πληθυσμό να ανέρχεται στο 32%. «Θεωρούμε πως πρέπει να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στον εμβολιασμό του πληθυσμού με πειθώ και με συγκεκριμένη καμπάνια, όπως αυτή που ξεκινάει το ΚΙΝΑΛ, με απλά και κατανοητά λόγια, χωρίς εκβιασμούς και διαχωρισμούς των πολιτών».

Σχετικά με την πανδημία, ανέφερε πως το ΚΙΝΑΛ στην αρχή της πανδημίας ζήτησε διαμόρφωση του εθνικού σχεδίου και άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ, αλλά ελάχιστα έγιναν.

Σχετικά με τη συγχώνευση Νοσοκομείων, είπε πως είναι μια αρνητική εξέλιξη, ενώ πρέπει να αναβαθμιστούν και να στελεχωθούν και όχι να κλείνουν.


Τέλος, ο κ. Χατζηαθανασίου παρουσίασε την πρόταση του ΚΙΝΑΛ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η οποία είπε πως αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα. Η πρόταση εστιάζει στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, καθώς όπως είπε αποτελεί την ραχοκοκαλιά του κάθε συστήματος υγείας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρωτογενή πρόληψη και στα στοιχεία που δείχνουν ότι 2 στους 5 θανάτους οφείλεται στο τι τρώμε, πίνουμε, καπνίζουμε κτλ., την δευτερογενή πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση των καρκίνων και άλλων ασθενειών. Αναφέρθηκε και στον εκλιπών Θανάση Γεωργιάδη που όπως είπε πρόσφερε πολλά στην πρόληψη των καρκίνων του πεπτικού συστήματος, που όπως είπε χάρη στην επιμονή του διαγνώσθηκαν έγκαιρα και θεραπεύθηκαν πολλοί καρκίνοι συμπολιτών μας.


Η πρόταση στην οποία αναφέρθηκε αφορά μεταξύ άλλων και ένα πιλοτικό πρόγραμμα για εφαρμογή, η αντιμετώπιση του προβλήματος σε μια στάση. Όπως ανέφερε, πρέπει οι δομές υγείας της Ημαθίας, Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ και Δημοτικά Ιατρεία να μπορούν να είναι μεταξύ τους ηλεκτρονικά συνδεδεμένες με ένα δίκτυο, στο οποίο θα μπορεί να συμβάλει ο δήμος, καθώς έχει τη δυνατότητα με το δίκτυο που διαθέτει, κάτι που θα συμβάλλει στην πρόληψη.


Τέλος, οι ομιλητές αναφέρθηκαν στους λόγους για τους οποίους τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά, όπως είναι η αδυναμία πρόσβασης, η έλλειψη σοβαρής και συστηματικής καμπάνιας, κάτι που θα έπειθε τον κόσμο σε σχέση με ένα απρόσωπο διάγγελμα.







14 σχόλια:

  1. Γιατι τοση απαξιωση; Σχολιαστε θετικα ή αρνητικα.Μην τους " γραφετε"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα σχολιάζουμε δια της σιωπής.
    Οταν φυσά τραμουντάνας, μιλάς; Δε μιλάς.
    Περιμένεις να τους πάρει , να τους σηκώσει (εκλογικά εννοώ)και να μην χάσεις την εικόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακολουθούμε την τακτική (αυτή της σιωπής) διότι και οι κύριοι το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ την ίδια τακτική ακολουθούσαν όταν τους λέγαμε ότι το ΠΑΣΟΚ τελείωσε από τα σκάνδαλά του, να ξεκινήσουμε κάτι νέο με νέα πρόσωπα νέα ιδεολογία και νέο όνομα.
    Τότε μας κοίταζαν σαν .... ακόμα δεν το έχουν καταλάβει. Ας πρόσεχαν. Τώρα με Φώφη και Λοβέρδο (παλιά υλικά) θέλουν να κάνουν νέο κόμμα. Γίνεται ; Δεν γίνεται.
    Άρα μια από τα ίδια. Άρα καλά είναι μόνοι και εκτός πολιτικού τοπίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετικοί επιστήμονες , άριστες ιδέες και προτάσεις απο ενα πολιτικό χωρο που δημιούργησε το ΕΣΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι έκανε το ΕΣΥ αλλά έκανε και τους, Τσοχατζόπουλο, Παπαντωνίου, Αθανασόπουλο, Τόμπρα, Τζουκάτο, Μαντέλη και πολλούς άλλους.
      Να τα λέμε όλα.

      Διαγραφή
  5. Που φύτεψε και λουλούδια στην Ελιά. Να τα λέμε κι αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περασμένα μεγαλεία διηγοντας τα να κλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ε οχι και επιστήμονες όλοι. Ο ενας ειναι επάγγελμα ΠΑΣΟΚ,μια ζωή αραχτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άντε να βγει ο ΛΟβέρδος αρχηγός να εξασφαλίσει βουλευτική έδρα μέχρι να πεθάνει και γιατί όχι συνεργασία με τον Κούλη και καμιά θέση υπουργού. Μια ζωή στο σβέρκο μας, έλεος πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς Ανώνυμος 15 Ιουλίου 2021 - 9:13 μ.μ.

    Αυτοί που περιγράφεις παραπάνω είναι σαν τα ποσοστά των παρενεργειών του εμβολίου για τον covid-19. Της τάξεως του 0,0.. %, επί του συνόλου των στελεχών του ΠΑΣΟΚ σ' αυτή τη χώρα. Και μιλάμε για ένα κόμμα που κυβέρνησε πολλά χρόνια αυτόν τον τόπο και τα πεπραγμένα του δεν μπορούν να τα σκιάσουν ούτε οι Τσοχατζόπουλοι ούτε κανείς. Όλα έχουν καταγραφεί στην Ιστορία. Δυστυχώς όμως, στην Ελλάδα εστιάζουμε πάντα στα αρνητικά, ακόμη κι αν είναι ελάχιστα, και δε λαμβάνουμε υπόψη τα καλά, που στην προκειμένη περίπτωση είναι πολλαπλάσια. Ποιο άλλο κόμμα είχε στελέχη επιπέδου ΠΑΣΟΚ; Αφήσαμε όμως κάτι λιγούρηδες να καταστρέψουν την εικόνα ενός από τα σημαντικότερα κινήματα του αιώνα στη χώρα μας και τώρα κάνουμε μνημόσυνο στα απομεινάρια του. Αλλά ακόμα και στις μέρες μας, με μονοψήφια ποσοστά, τα τοπικά στελέχη, με το επίπεδο επιστημονικής κατάρτισης που διαθέτουν, σχεδιάζουν για την Υγεία και κάνουν προτάσεις, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι άλλοι θα πάρουν τις πολιτικές αποφάσεις. Ο έννοια του "εμείς" όμως δεν τους αφήνει να μένουν απαθείς σε αυτά που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την Κυβέρνηση. Και θέλουν να φωνάξουν την αγωνία τους. Γιατί είναι πολίτες με αίσθημα ευθύνης. Δεν είναι καιροσκόποι. Είμαι περίεργος να δω τι θα πράξουν οι πολίτες στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Με τα βρισίδια που ακούμε και διαβάζουμε για τον Μητσοτάκη και το ανάθεμα που ρίχνουν στον Τσίπρα για αυτά που έκανε (αλλά κυρίως αυτά που δεν έκανε), είμαι πραγματικά περίεργος να δω ποια "κακά" θα επικρατήσουν στη συνείδηση του Έλληνα την ώρα που θα πάει να ψηφίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύντροφε θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου, διότι νομίζω ότι δεν είναι το ποσοστό 0,00% της διαφθοράς το πραγματικό, αυτό το ποσοστό είναι που μάθαμε κι έφτασε στις δικαστικές αίθουσες, το τι έχουν κλέψει στελέχη του ΠΑΣΟΚ μικρά και μεγάλα, νομίζω τα ποσοστά είναι τεράστια και ποτέ δε θα βγουν στο φως. Για να μην είμαι όμως άδικος, τα ίδια και χειρότερα έκανε και η παράταξη της Ν.Δ. και δεν τα ξεχνάμε. Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, τι να πει κανείς δεν αξίζει να ασχολείται κανείς με αυτούς.

      Διαγραφή
    2. Προφανώς αστειεύεσαι. Να μην εισαι καθόλου περίεργος. Μια απο τα ίδια. Γενικώς. Πιστεύεις οτι ζορίζονται με τα όποια βρισίδια εδω και αλλού; Μα ξέρουν να βρίζουν και οι ίδιοι, οταν δεν ειναι εξουσία. Οταν είναι, τους βρίζουν οι άλλοι. Επίπεδο πολιτικής, καφενείου απο μέρους του μέσου πολίτη.
      Σε σχέση με τους κλέφτες ΠΑΣΟΚ και όλους τους άλλου, πιστεύεις οτι δεν ειναι η κορυφή του παγόβουνου;. Ανέτρεξε εδω στα δικά μας για να μην κουράσω εγω. Την "νομιμότητα" της κλεψιάς, την καθιέρωσε ο μέγας αρχηγός. Θυμάσαι; " Ε είπαμε εκανε ενα δωράκι στον εαυτό του". Θυμάσαι το δωράκι; Πεντακόσα εκατομμύρια. Στο Θεό που πιστεύεις. Πεντακόσα; Να υποθέσουμε πόσα δωράκια τέτοια πετούσαν δεξιά και αριστερά; Πόσα τριακοσάρια, διακοσάρια ή εικοσάρια; Πές μου τι υγειές άφησε στη Δημόσια σφαίρα το ΠΑΣΟΚ, εκτός απο αργόσχολους, φανφαρόνους, αεριτζήδες, πολιτικούς γυρολόγους. Και επειδή μας ζορίζουν πολύ τα οικονομικά, πές μου το οικονομικό υπόβαθρο που δημιούργησε και παρέδωσε στους επόμενους. Ακριβώς τα ίδια θα ελεγα για όλους όσους Κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες.

      Διαγραφή
    3. ΤΣΕ, απλά συμφωνούμε για άλλη μια φορά, τώρα το ποιοι έκλεψαν περισσότερα ή λιγότερα δεν θα το μάθουμε ποτέ, αν και πλέον δεν έχει σημασία, σημασία έχει ότι κατέστρεψαν την Ελλάδα και οι δύο, μάλλον και οι τρεις -να μην ξεχνώ τον Σύριζα- που κι αυτός έβαλε χεράκι στην καταστροφή και ότι ο κόσμος συνεχίζει να στηρίζει τους βιαστές του. Πιο κάτω πραγματικά δεν γίνεται.

      Διαγραφή
  10. Ειναι πολλοί που συμφωνούν και άλλοι που διαφωνούν κατα περίπτωση. Και να διαφωνούμε, δε χάλασε ο κόσμος. Δεν είμαστε διάνοιες. Ομως αν δεν καταλάβουμε οτι εμείς και μόνον θα κάνουμε καλύτερη την πατρίδα, μεσα απο τις δυνατότητες και αδυναμίες μας, δεν κάνουμε τίποτε. Ειναι η βασική μου ένσταση με τους αριστερόστροφους. Ή δικός τους ή φασίστας, ρατσιστής κλπ. Δεν δικαιούσαι να εχεις άλλη άποψη. Γιατί; Γιατί έτσι. Γιατι αυτοί ειναι αγωνιστές και θαλασσοδέρνονται στη μπανιέρα του σπιτιού τους, ενω εγω ειμαι με τους καμηλιέρηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ