Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η «ψυχρή λίμνη» στην Ελλάδα: Πέρασε ξυστά από τη Βέροια

Καταιγίδες και χαλαζόπτωση φέρνει στη χώρα μας το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης», με την κακοκαιρία να φτάνει από την Κεντρική Ευρώπη. Από χθες έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα καιρικά φαινόμενα στην Ελλάδα όπως η έντονη χαλαζόπτωση στη Φλώρινα πλήττοντας την πόλη, το μεσημέρι της Κυριακής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την ΕΡΤ, το χαλάζι ήταν σε μέγεθος ενός καρυδιού. Επιπλέον, εντυπωσιάζουν οι εικόνες που καταγράφηκαν στη Μελίτη της Φλώρινας, όπου χθες αργά το απόγευμα «χτύπησε» ένας ανεμοστρόβιλος, μήκους 1 χλμ.. Ευτυχώς ο ανεμοστρόβιλος δεν προκάλεσε προβλήματα.

Επίσης, ισχυρό μπουρίνι έπληξε και την πόλη του Παλαμά στην Καρδίτσα, με κύρια χαρακτηριστικά του την ισχυρή βροχόπτωση, το χαλάζι και τους πολύ ισχυρούς ανέμους. Όπως αναφέρεται, μέσα σε λίγα λεπτά προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές στην πόλη με πεσμένες κολώνες, σπασμένα δέντρα και ξηλωμένες σκεπές.

Παράλληλα, η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο για τοπικές βροχές και καταιγίδες και στη Λάρισα «άνοιξαν» οι ουρανοί, σύμφωνα με το larissanet, με βροχή και αστραπόβροντα να κάνουν την εμφάνισή τους.

Τι αναφέρουν οι μετεωρολόγοι;

Μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα πιο ορεινά και ημιορεινά τμήματα, αναμένονται σήμερα, Δευτέρα, στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, από την Πελοπόννησο μέχρι και τη Θράκη. Μικρότερη πιθανότητα βροχών υπάρχει και για τα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Τα φαινόμενα, που θα «χτυπήσουν» κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας, αναμένεται να έχουν ένταση και διάρκεια στη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ