Quantcast

http://picasion.com/

Το Δημοτικό Συμβούλιο σε... τίτλους

Η ενδέκατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας για το 2021, πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης το απόγευμα της Τετάρτης 21 Ιουλίου. Η σημερινή ήταν η τελευταία συνεδρίαση πριν την διακοπή για το καλοκαίρι, με την επόμενη να πραγματοποιείται μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Στην αρχική τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΔΣ Άρης Λαζαρίδης αναφέρθηκε στην μετάλλαξη και τους αρνητές εμβολίων, συνδυασμό που χαρακτήρισε εκρηκτικό κοκτέιλ που υπονομεύει την προσπάθεια που κάνουμε όλοι για επανένταξη στην κανονικότητα.

Παίρνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος Βέροιας για την καθιερωμένη δεκάλεπτη ενημέρωση του Σώματος, ο οποίος αναφέρθηκε στα εξής:
• Στην επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει ο δήμος Βέροιας, την ανοδική τάση των κρουσμάτων και τα ενεργά κρούσματα του τελευταίου εικοσαημέρου και στην έναρξη των εμβολιασμών κατ' οίκον (δείτε εδώ αναλυτικά).
• Στον προμήθεια απινιδωτών στις αθλητικές εγκαταστάσεις των δήμων, σε συνεργασία με την Γ.Γ. Αθλητισμού και της ΚΕΔΕ και τις ενέργειες του δήμου Βέροιας για την προμήθειά τους.
• Στην ένταξη των νέων κοιμητηρίων της Βέροιας και του φράγματος Τριλόφου στο «Αντώνης Τρίτσης» και στα επόμενα που θα ενταχθούν, όπως η αλλαγή τάπητα στο ΔΑΚ, το νέο κλειστό γυμναστήριο στην είσοδο της Βέροιας και ο βρεφικός σταθμός στην Κυψέλη.

• Στην ανάγκη άμεσων και μαζικών εμβολιασμών, στην επίσκεψη Μενδώνη στη Βέροια και τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών αναφέρθηκε η Γεωργία Μπατσαρά.

• Στην επίσκεψη Μενδώνη αναφέρθηκε και ο Παύλος Παυλίδης, ζητώντας να ενημερωθεί για την ατζέντα της σύσκεψης μεταξύ Υπουργού και Δημάρχου. Αναφέρθηκε επίσης στα έργα της ΔΕΥΑΒ και την άδικη όπως είπε μεταχείριση των πολιτών, αφού αλλού τα μπαλώματα έκλεισαν και αλλού οι κάτοικοι ταλαιπωρούνται ακόμα.

• Στην έλλειψη χώρων στάθμευσης αναφέρθηκε ο Αντώνης Μαρκούλης, ζητώντας την ενίσχυση και φύλαξη περιφερειακών χώρων αλλά και την εκμετάλλευση σχολικών χώρων κάποιες ώρες, ενώ πρότεινε και την καταβολή ελάχιστου τέλους στάθμευσης ύψους π.χ. 0,30 ευρώ. Αναφέρθηκε επίσης στη συρρίκνωση τραπεζικών καταστημάτων κάτι που θα δυσχεραίνει τις συναλλαγές ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας.

• Στην κλιματική αλλαγή και στην έλλειψη δέντρων, σκιάς και δροσιάς στο κέντρο της πόλης, αναφέρθηκε ο Δημήτρης Πυρινός που πρότεινε τη λειτουργία στον δήμο Βέροιας προγράμματος υιοθεσίας δέντρων σε κοινόχρηστους χώρους, που θα απευθύνεται σε όλους τους δημότες που θέλουν να αναλάβουν το πότισμα και την φροντίδα ενός δέντρου.

• Στον προβληματισμό που υπάρχει σχετικά με τον κορωνοϊό, τις μεταλλάξεις και τους εμβολιασμούς αναφέρθηκε η Συρμούλα Τζήμα, λέγοντας πως γίνεται μια οργανωμένη προσπάθεια από την πολιτεία, την αυτοδιοίκηση, την εκκλησία, τους φορείς κτλ προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασθέντων. Στη συνέχεια, με αφορμή την νέα γυναικοκτονία στην Φολέγανδρο, αναφέρθηκε στη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας και στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών που λειτουργούν με επιτυχία στον δήμο Βέροιας.

• Στην «γνωριμία» του με τον κορωνοϊό αναφέρθηκε ο Βασίλης Λυκοστράτης, λέγοντας πως όντας εμβολιασμένος, τον πέρασε ήπια και ανώδυνα, στο σπίτι με λίγο πυρετό. Με αφορμή την επίσκεψη Μενδώνη και τα εγκαίνια των αρχαιολογικών χώρων, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση των Δίδυμων Λουτρών και του νέου Μουσείου Βεργίνας που ακολουθούν, τη συνένωση παραδοσιακών συνοικιών κτλ, κάτι που όπως είπε θα βοηθήσουν τουριστικά, αυξάνοντας τη διαμονή του επισκέπτη στον δήμο Βέροιας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τέλος, αναφέρθηκε στη συζήτηση που έκανε με την Υπουργό για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους που είναι σε απραξία με μηδενικά έσοδα, ενημερώνοντας πως έως τις 30/7 θα μπορούν να κάνουν αίτηση να ενταχθούν στην επιστρεπτέα.

• Την ασφαλτόστρωση των κεντρικών οδών στις οποίες πραγματοποιήθηκαν έργα της ΔΕΑΒ, αναφέρθηκε ο Στέργιος Διαμάντης. Συγκεκριμένα, είπε πως από Δευτέρα ξεκινά η ασφαλτόστρωση των οδών Εμμανουήλ Παππά, Γράμμου και Πίνδου, με τη σειρά που ξεκίνησαν στα έργα της επιχείρησης ύδρευσης.

• Στον διαχωρισμό των αρνητών εμβολίων και όσων δεν εμβολιάζονται λόγω φόβου, στην υιοθέτηση πάρκων που ήδη ισχύει στον δήμο και στην εφαρμογή για τα αιτήματα πολιτών, αναφέρθηκε ο Βασίλης Παπαδόπουλος, ενώ ενημέρωσε για την πορεία των έργων στις παιδικές χαρές, την ολοκλήρωση της παιδικής χαράς στο Δάσκιο, στο Πολυδένδρι και τη Φυτειά.

• Στην εφαρμογή για τα αιτήματα πολιτών αναφέρθηκε ο Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, λέγοντας πως ολοκληρώθηκε η πρώτη εκπαίδευση των υπαλλήλων που θα τη διαχειρίζονται, η διαδικασία βρίσκεται στην τελική φάση και πως περίπου στις αρχές Σεπτέμβρη θα ανακοινωθεί η έναρξη της εφαρμογής.

Οι προ ημερησίας τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων και απαντήσεις των αντιδημάρχων αν και αρχικά έδειχναν πως θα είχαν ολοκληρωθεί για πρώτη φορά -σε τηλεδιάσκεψη- σε ένα λογικό χρονικό όριο, τελικά «έπιασαν» τις 2,5 σχεδόν ώρες. Βέβαια στη συνέχεια, ελλείψει εκτάκτων θεμάτων, η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε στην επόμενη ώρα, με τα θέματα -πλην του πρώτου θέματος για την αγορά οικοπέδου ως χώρου δημοτικού σχολείου- να περνούν... «νερό» και τους δημοτικούς συμβούλους να εύχονται «Καλό Δεκαπενταύγουστο»!

Δείτε ολόκληρη τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου:

4 σχόλια:

  1. Να ανοίξετε τα σχολεία το απόγευμα, για να παίζουν τα παιδιά που δεν έχουν πού να πάνε . Όχι για να γίνουν χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων! Ευαισθησία μηδέν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους θα ασφαλτοστροσουν τον δρόμο του ρόλου,μετά από μηνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να βγουν τα συνεργεία καθαρισμού να καθαρίσουν τους δρόμους με τα χόρτα να.μεριμνησειο δήμος να καθαριστούν οικόπεδα που λείπουν οι ιδιοκτήτες κ κυνδυνευουν από τρωκτικά βκ φωτιές τα γύρω σπίτια ο καθένας ας καθαρίσει τα οικόπεδα τους από τα χόρτα κ τα δέντρα που θα μας φάνε τα φίδια κ τα τρωκτικά ο καθένας τις αυλές τους αν καθαρίσουν θα είναι εντάξει αλλά ποιος να τα κάνει οι αντιδήμαρχος ακούει διαβάζει; Ή θα τους φάνε τα φίδια η γειτονιά όταν δεν κοιτάμε τα δικά μας οικόπεδα κ ασχολούμαστε μόνο με άλλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ