Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πότε πέφτει το πρώτο πακέτο από τον ΕΛΓΑ για τα παγετόπληκτα

Από την διοίκηση του ΕΛΓΑ επιμένουν πως το αρχικό χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί. Αυτό το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις πολιτικών προϊσταμένων του ΥπΑΑΤ, ότι οι πρώτες καταβολές για παγετόπληκτους, θα τρέξουν προς τα τέλη Ιουλίου. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να τρέξει και η νομοθετική παρέμβαση για το ζήτημα, που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση και η οποία πρέπει να περάσει από τη βουλή. Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαιώνουν από τον ΕΛΓΑ, δεν έχει αλλάξει κάτι και γίνεται προσπάθεια να τηρηθεί το σχετικό πλάνο του Οργανισμού. 

Οι πληρωμές, βέβαια, λένε από τον ΕΛΓΑ, δεν θα είναι οριζόντιες, αλλά θα γίνουν ανάλογα με τον ρυθμό των εκτιμήσεων που κάνουν τα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ. 

Η δε εκκαθάριση θα γίνει μέσα στο έτος. Σημειώνεται πως και από τον ΕΛΓΑ διαβεβαιώνουν ότι αποζημιώσεις για τον παγετό θα λάβουν όλοι οι παραγωγοί που επλήγησαν από τον παγετό, ανεξαρτήτως καλλιέργειας, όπως άλλωστε διαβεβαίωσε ο Σπήλιος Λιβανός στη βουλή, προ ολίγων ημερών.

Τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου κάτι... ψιλά για το 2020

Παράλληλα, όπως μας είπαν από τον ΕΛΓΑ, στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου αναμένεται νέα προγραμματισμένη πληρωμή αποζημιώσεων για ζημιές που αφορούν στο 2020. Ως επί το πλείστον θα αφορά υπόλοιπα κυρίως από ενστάσεις παραγωγών, καθώς το μεγάλο κομμάτι για ζημιές του 2020, ο ΕΛΓΑ το έχει αποπληρώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ