Quantcast

http://picasion.com/

Εγκαινιάστηκε «Ο Τοίχος της Μνήμης» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας

Παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη

Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 16 Ιουλίου 2021, από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, η μόνιμη ημιυπαίθρια έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Βέροιας με τίτλο «Ο Τοίχος της Μνήμης», που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Ομογενοποιήση - Αισθητική αναβάθμιση - Ανάδειξη του ιδιαίτερου χαρακτήρα του Αρχαιολογικού Μουσείου Βέροιας». Στην τελετή των εγκαινίων μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, οι βουλευτές Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, οι αντιδήμαρχοι Βέροιας Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, Βασίλης Λυκοστράτης και Νάουσας Δώρα Μπαλτατζίδου, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας Δημήτρης Πυρινός κ.α.


Στο σκεπτικό και το στήσιμο της έκθεσης αναφέρθηκε στον χαιρετισμό της η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αγγελική Κοτταρίδη, η οποία ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ενώ στην ομιλία της η Υπουργός κ. Μενδώνη χαρακτήρισε την έκθεση, μια κατασκευή που ζωντανεύει τα μνημεία και τις μνήμες.


Η ξενάγηση της Υπουργού και των καλεσμένων στην έκθεση έγινε με έναν πρωτότυπο τρόπο, από τους τελειόφοιτους της δραματικής σχολής «Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος» που σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο «Επιγράμματα». 
Η προσαρμογή των κειμένων έγινε από τον Γιώργο Λιόλιο, η σκηνοθετική επιμέλεια από τον Γιάννη Παρασκευόπουλο και η μουσική επιμέλεια από τον Στ. Μπάμπαλο και τον Δ. Τσιγκενόπουλο.

Αύριο, Σάββατο 17 Ιουλίου, η Υπουργός θα μεταβεί στη Βεργίνα, όπου στις 19:00 θα τελέσει τα εγκαίνια του αρχαιολογικού πάρκου της Νεκρόπολης των Αιγών και της Βασιλικής ταφικής Συστάδας «των Τημενιδών».

Δείτε φωτογραφίες:










































































15 σχόλια:

  1. Φωτογραφική μαιντανοσαλατα...η αλλιώς ταμπουλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποιες απορίες...ο δήμαρχος Βέροιας βτα άκου στόμα γιατί τα έχει μονίμως κρεμασμένα στο λαιμό του και σε κάποιες φωτογραφίες φαίνονται καθημενες η γυναίκες του Τσαβδαρθδη και του Τσαχουριδη υπό ποια ιδιότητα ήταν μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νεες Μαρεβες...

      Διαγραφή
    2. απο ποτε δεν μπορουν οι συζυγοι των πολιτευτων να παρεβρισκονται σε εκδηλωσεις. Ειδικα οταν δεν καθονται στις θεσεις των επισημων αλλά μαζι με ολους τους αλλουε πολιτες. Ειδικα η συζηγος του κ.Τσαχουριδη ειναι και μλεος του συλλογου των φιλων του μαισειου. .Θεωρα ατυχη την επισημανση σου , την απαντηση δε του κυριου που τις χαρακτηριζει Νεες ΜΑρεβες την θεωρω κακεντρεχη

      Διαγραφή
    3. Η γυναίκα του κ.Τσαβδαρίδη η κ.Λίτσα Παπαδημητρίου-Τσαβδαρίδου είναι δικηγόρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας.
      Η παρουσία της κατά το μέγιστο είχε σκοπό την προσπάθεια της να ενημερώσει την κ.Υπουργό Πολιτισμού για θέματα του αρχοντικού Σαράφογλου και να την δωρίσει το νέο λεύκωμα του Λυκείου " νύφες και προικιά" της Βέροιας.
      Αξίζουν συγχαρητήρια στα μέλη πολιτιστικών συλλόγων που αφιλοκερδώς εργάζονται για την διάδωση και διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς .

      Διαγραφή
  3. Η Κοτταρίδη ξέχασε τη μάσκα ;;;
    Μήπως δεν το είδε κανένας να την δώσει μια μάσκα ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο αλλά πολλοί χωρίς μάσκα γιατί εγώ δεν μπορώ έτσι τηρούνται τα μέτρα,η Κοτταριδη φόρεσε κολιέ την μάσκα τι να την κάνει όπως αρκετοί αντιδήμαρχοι και σόι τους.Εχω κάνει και τα 2 εμβόλια και φορώ μάσκα στους εξωτερικούς χώρους γιατί εγώ δεν έχω κραγιόν 💄 να βάλω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αφου επιτρεπεται στους εξωτερικους χωρους η μη χρηση μασκας ,

      Διαγραφή
  5. Ένα Θέατρο ως συνήθως με τους συγκεκριμένους ψωροφανταζμενους κλασικά τσαβδαριδης συν γυναιξη κ άλλοι ένα θέατρο του παραλόγου ας την γυρνούσαν λίγο την μενδωνη στους δρόμους να δει τα χάλια τους μόνο εκεί που θα περνούσε καθαρίσανε αλλά όλοι είναι του φαίνεσθαι επιφανειακά . Ευτυχώς έγινε κάποια εκδήλωση κ πήγε κ ο τσαβδαριδης με την γυναίκα του δεν γίνονται κ πανηγύρια κ τα έχασαν.αυτα.κριμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμβολιασμένος και με τις 2 δόσεις και προσέχω, αυτοί οι άρχοντες και η Κυρία Αρχαιολόγος μας φοβήθηκαν μη χαλάσουν την εμφάνιση και δεν φορούσαν μάσκες;;;
    Αυτό το παράδειγμα δίνουν ;;
    Να κάθονται σπίτι του καλύτερα
    Και ο Δήμαρχος δεν βλέπει γύρω του;;
    Αν δεν έχει τσάντα έχει τσέπες να βάλει τα ακουστικά να τα βάλει στην τσέπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο δεσποτας που φανταζόμαστε δεν θα ήθελε να.βαλει μάσκα την φοράει κανονικά η ανεγκεφαλη κοταριδου γιατί δεν φοράει; Δεν την είπε κανείς αλλά είναι μάλλον ανεξάρτητη του κράτους κ της πανδημίας δεν την πιάνουν αυτήν τα μέτρα αποφασίζει κ πράττει από μόνη της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O kosmos xanete k afτoi mas pulane trela me ta arxaia. Makari na timusate tus arxeous kεstin praxi.. Esi re papuli ti dulia exis eki me tus megalous? Mazepse ton kosmaki sto spitaki tou kiriou k ase tis lezantes k foto.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ολα τα ψώνια μαζεμένα κανουν πάρτυ μπιζμπιζε..κ ο "κολλητος"της Κοτταρίδη εγραψε κ κόμικς...καλά γιατί τους αφηνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λαζαρε ξέχασες να σηκώσεις τα μανίκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πλάκα εχει οτι παρακολουθεί με ενδιαφέρον και ο Δέσποτας. Παρακολουθεί αυτά που πιθανότατα κατέστρεψαν πριν αιώνες οι προκάτοχοί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ