Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Άξονας στα χαρακώματα... 2, 3 ή 4;

Του Βασίλη Αλαμπορινού
Ο άξονας της Βέροιας έχει μείνει γυμνός. Ο αρχηγός Αλέξανδρος Βεργώνης αποσύρθηκε από την ενεργό δράση κι ανέλαβε τη θέση του βοηθού προπονητή , στο πλευρό του Παύλου Δερμιτζάκη. Του εύχομαι καλή αρχή στη νέα του επαγγελματική δράση και ιδιότητα, ακόμη καλύτερη πορεία και πολλές επιτυχίες! Πιστεύω πως έχει τα εχέγγυα και την εμπειρία για να εφαρμόσει τη γνώση του και την ποδοσφαιρική του αντίληψη, με σκοπό να βοηθήσει το τεχνικό team. Είμαι σίγουρος πως θα τον βοηθήσουν σ' αυτό και οι ακαδημαϊκές του σπουδές, οι οποίες συνήθως αποτελούν μια καλή βάση για εφαρμογή μεθόδων και υιοθέτησης της αντίληψης γενικότερα. Επίσης, το σίγουρο είναι πως θα μάθει κι άλλα πράγματα, δίπλα σ' αυτόν τον προπονητή και το υπόλοιπο επιτελείο.

Από κει και πέρα... Έστω ότι ο προπονητής μας, συνεχίζει με σχηματισμό οργάνωσης θέσεων το 4-2-3-1 και στη Superleague 2... Ο Οικονόμου εμένα προσωπικά δεν έχει καταφέρει να με πείσει με βάση τις φετινές του εμφανίσεις, πως μπορεί να αποτελέσει βασικό παίκτη της Βέροιας για τη νέα κατηγορία. Μπορεί σε τεχνικό και εν μέρει σε τακτικό επίπεδο να είναι αρκετά καλός, αλλά στα υπόλοιπα κομμάτια υστερεί. Πόσο μάλλον όταν δεν παίζει συνήθως με 2 δυναμικούς συμπαίκτες στα χαφ, αλλά με έναν. Εγώ θα έβλεπα καλύτερες προοπτικές να αγωνιστεί με μεγαλύτερη άνεση, εφόσον θα έπαιζε σε ομάδα με 3 κεντρικούς μέσους, από τους οποίους οι 2 να έχουν και το ρόλο του κόφτη.

Από την άλλη έχουμε τον Μπλέτσα. Έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος σε γενικές γραμμές φέτος είχε καλή απόδοση και κάνει χρήση του δυναμικού παιχνιδιού. Κινείται σωστά στην υπομαδική τακτική και στις συνδέσεις γραμμών με τους συμπαίκτες του. Δεν ξέρω αν θα αποτελέσει βασικό κρίκο της φετινής «Βασιλικής Μηχανής» στον άξονα. Αν ο σχηματισμός οργάνωσης θέσεων αυξηθεί κατά έναν ποδοσφαιριστή, τότε θα μπορούσα να τον φανταστώ να έχει τη μία θέση.

Ο Μούργος έφυγε απ' ό,τι αναφέρεται στα media. Θα πω κάτι πάνω σ' αυτό. Ο νεαρός δεν είναι πλάγιος επιθετικός όπως χρησιμοποιήθηκε στην περασμένη Football League. Έχει φυσικά ντρίμπλα, μεταβίβαση, σέντρα, διεμβολισμό και άλλα καλά τεχνικά χαρακτηριστικά... Αλλά για μένα, δεν είναι ποδοσφαιριστής της πτέρυγας. Δεν κάνουν όλοι για όλα, όπως για παράδειγμα ο Πασάς, ο οποίος παίζει με την ίδια άνεση όλες τις θέσεις της επίθεσης, σ 'αυτό το επίπεδο. 

Ο Μούργος είναι καθαρά κεντρικός μέσος, με περισσότερο επιθετικό προσανατολισμό, σε θέση 8 ή θέση σύγχρονου 10αριού πίσω από τον κεντρικό επιθετικό. Με άλλους 2 μαζί στον άξονα (6άρια όμως), πιστεύω πως είναι καλύτερος. Κι αυτό, διότι οι τοποθετήσεις του κορμού του, όπως και η στροφή του σώματός του εν κινήσει, δείχνουν πως δεν μπορεί εύκολα να απελευθερωθεί στον ασβέστη.

Φυσικά όμως, ένα τεχνικό επιτελείο, επιλέγει τα καλύτερα και τη λογική που θα βοηθήσουν την ομάδα να κερδίζει. Τώρα πόσους χρειάζεται η Βέροια; 2 , 3 ή 4 κεντρικούς μέσους; Μπορεί να έχει ποδοσφαιριστές που είναι απλά ΜΕΣΟΙ που τα κάνουν όλα καλά, ή θα πρέπει να επιλέξει παίκτες για τις θέσεις 6, 8 και 10;

Ο καθένας να έχει συγκεκριμένο προσανατολισμό και δυνατότητες; Ο Παύλος θα παίζει με 2 ή με 3 φέτος;

Τη σεζόν που πέρασε, έχω παρακολουθήσει και μελετήσει άπειρες ώρες τις : Superleague 2, Football League και 2 ομίλους της Γ' Εθνικής ( κατηγορία για την οποία εργάστηκα κιόλας).. Άπειρες ώρες ανάλυσης σε ομαδικό τακτικό επίπεδο, όπως και ποδοσφαιριστές... Γι' αυτό και αναφέρω τα προηγούμενα.. Το μεγάλο κόλπο για μένα για την ομάδα της πόλης μας και που αυτή τη στιγμή υπάρχει απόλυτη αναγκαιότητα άμεσης προτεραιότητας, είναι η πλήρωση της μεσαίας γραμμής.

Είμαι σίγουρος πως οι αρμόδιοι άνθρωποι της ομάδας, θα έχουν σκεφτεί και προγραμματίσει πολλά. Εύχομαι να κάνουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές και να συνδέσουν όμορφα τις 3 γραμμές μας. Οι μέσοι είναι όπως η περόνη της χειροβομβίδας! Είτε κουμπώνουν ωραία κι ασφαλίζουν, είτε όχι και σκύβεις να κρυφτείς μέσα στο όρυγμα που έχεις σκάψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ