Quantcast

http://picasion.com/

Τι λέει ο ταξιτζής που μετέφερε στη Βέροια την ηλικιωμένη που έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης

«Σ' όλη την διαδρομή είχε το κινητό στο αυτί της, αλλά δεν μιλούσε»
Συγκλόνισε τη Βόρεια Ελλάδα, η περιπέτεια μιας 83χρονης γυναίκας, η οποία έπεσε θύμα αδίστακτων απατεώνων που την υποχρέωσαν να έρθει στη Βέροια, προκειμένου να τους δώσει 15.000 ευρώ και 12 χρυσές λίρες. Το σενάριο γνωστό, αλλά δυστυχώς παρά τις προσπάθειες της ΕΛΑΣ για ενημέρωση με ανακοινώσεις και τηλεοπτικά spots υπάρχουν ακόμα ευκολόπιστοι που πείθονται και πέφτουν στα δίχτυα του αδίστακτου κυκλώματος.

Το ραντεβού στην συγκεκριμένη περίπτωση κλείστηκε στην πόλη της Βέροιας και το θύμα ήταν μια 83χρονη από την Πτολεμαΐδα. Σε κατάσταση πανικού ο άγνωστος έπεισε για την εμπλοκή σε τροχαίο του παιδιού της ηλικιωμένης με θύμα έναν Αλβανό υπήκοο τον οποίο και τραυμάτισε σοβαρά. Για να γλιτώσει τις επιπτώσεις του τραυματισμού ζητήθηκαν χρήματα από τη γιαγιά η οποία και ενέδωσε τελικά. 

Η 83χρονη πήρε ταξί και πήγε στη Βέροια ανταποκρινόμενη στα όσα πειστικά της είπαν τα μέλη του κυκλώματος και φτάνοντας στην πόλη της Ημαθίας παρέδωσε στον “εισπράκτορα” 15χιλιαδες ευρώ και 12 χρυσές λίρες. 

Την απάτη (όταν αργότερα το κατάλαβε επικοινωνώντας με τους οικείους της) κατήγγειλε στην αστυνομία της Πτολεμαΐδας. Την έρευνα διενεργεί το Τμήμα ασφαλείας Εορδαίας. 

Όμως πια, μοιάζει δύσκολο, καθώς εκτιμάται ότι το κύκλωμα δρα από το εξωτερικό (από εκεί γίνονται τα τηλεφωνήματα) χρησιμοποιώντας μέλη του και στην περιοχή όπου γίνεται η τηλεφωνική επίθεση αναζητώντας θύματα κυρίως ηλικιωμένους.

Δείτε το video με τον ταξιτζή που μετέφερε την ηλικιωμένη στη Βέροια να μιλάει στην κάμερα του flash-tv.gr:

1 σχόλιο:

  1. Κρίμα για τους ταξιτζήδες γιατί υποτίθεται ότι είναι άνθρωποι της "πιάτσας" και έχουν δει πολλά. Θέλει να μας πείσει ο συγκεκριμένος ότι μια γιαγιά που την έχουν τρομοκρατήσει τόσο ώστε να δώσει όλα τα χρήματα που έχει στο σπίτι της, μπήκε στο ταξι του από Πτολεμαΐδα για Βέροια και ήταν τελείως ήρεμη και δεν κατάλαβε τίποτα.... αλλά έτσι είναι. Δύσκολο το μεροκάματο και για να πάρουμε μία καλή κούρσα δεν μας ενδιαφέρει τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ