Quantcast

http://picasion.com/

Σούπερ μάρκετ: «Φωτιά» στις τιμές προϊόντων - Αύξηση και στα καύσιμα

Σημαντική αύξηση του κόστους των τιμών ακόμη και βασικά προϊόντα στα σούπερ μάρκετ έφερε η πανδημία του κορωνοϊού, ενώ το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο το προσεχές διάστημα εξαιτίας των αυξήσεων όχι μόνο των πρώτων υλών διεθνώς αλλά και της τιμής των ναύλων. Παράλληλα σημαντική είναι η αύξηση που καταγράφεται και στις τιμές των καυσίμων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), διεθνώς η αύξηση των τιμών σε πρώτες ύλες σιτηρά, γαλακτοκομικά, ζάχαρη, καφέ και βοδινό κρέας ξεκινά από 3,63% και φτάνει το 26,59%. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του OPEN TV, στα σούπερ μάρκετ ήδη καταγράφονται αυξήσεις τιμών σε προϊόντα όπως:
  • Χαρτικά: 4-12%
  • Άλευρα: 10%
  • Σπορέλαια: 50%
Παράλληλα, ήδη έχει αυξηθεί η τιμή (κατά μερικά λεπτά του ευρώ) σε καταναλωτικά αγαθά στα σούπερ μάρκετ, όπως στα παρακάτω:
  • Ρύζι: Από 1,70 ευρώ σε 1,90 ευρώ
  • Καφές: Από 5,40 ευρώ σε 5,70 ευρώ
  • Βρεφικό γάλα: Από 10,70 ευρώ σε 10,80 ευρώ
«Η αύξηση ναύλου ενός κοντέινερ από την Ασία στην Ευρώπη μέσα σε έξι μήνες είναι 525%», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, ενώ ο Γενικός Διευθυντής του ΙΕΛΚΑ επιβεβαίωσε στο OPEN πως «υπάρχουν αυξητικές πιέσεις στις τιμές των πρώτων υλών και μένει να δούμε εάν αυτές θα επηρεάσουν και στο μέλλον τις τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ».

Αυξάνεται και η τιμή των καυσίμων

Εκτός από την αύξηση στις τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ, η τσέπη του καταναλωτή πιέζεται και από την αύξηση στα καύσιμα, οι οποίες επηρεάζουν με τη σειρά τους και τις τιμές των προϊόντων. Συγκεκριμένα όσον αφορά στη μέση τιμή σε:

Αμόλυβδη

Σήμερα διαμορφώνεται στα 1,61 ευρώ ανά λίτρο

Πέρυσι τέτοια εποχή η τιμή ήταν στα 1,36 ευρώ ανά λίτρο

Πετρέλαιο κίνησης

Σήμερα: 1,110 ευρώ το λίτρο

Πριν από 1 χρόνο: ευρώ 1,330 το λίτρο

Δείτε το video:

5 σχόλια:

  1. η γυναικα απο πισω δεν φοραει μασκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυβέρνηση άριστον! Ο Λάζαρος δεν θα πει κάτι περί αυτού??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά ρε φταίει η ΝΔ που αυξήθηκε 95% η τιμή του αργού και 500% τα ναύλα μεταφοράς ΔΙΕΘΝΩΣ; Άντε να φτιάξετε κανα κανάλι με βοσκοτόπια και αφήστε τα της οικονομίας.

      Διαγραφή
    2. Λωτοφαγε,υμνητή του δελτίου τύπου Πέτσα.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ