Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Νέα συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στη Βέροια ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

Απεργιακή συγκέντρωση στη Βέροια, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 16 Ιουνίου 2021 το Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ Ημαθίας στο πλαίσιο της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που ψηφίζεται απόψε από την Βουλή. Η συγκέντρωση είχε αρχικά προγραμματιστεί για το πρωί, όμως όπως ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ, σεβόμενοι την ευαισθησία όλων για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, την μετέφεραν για το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην πλατεία Δημαρχείου.

Εκ μέρους της Α.Δ.Ε.Δ.Υ Ημαθίας μίλησε η Γραμματέας Ελένη Γκόγκα και εκ μέρους της ΕΛΜΕ Ημαθίας μίλησε ο πρόεδρος Αλέκος Μόσχος. Ακολούθησε μικρή πορεία στο κέντρο της Βέροιας.

Δείτε φωτογραφίες:































25 σχόλια:

  1. ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ πατρίδα μου καημένη, ποια κατάρα σε βαραίνει.
    Θα αφήσουν τα κόκαλά τους στο πεδίο του αγώνα. ΑΔΕΔΥ. Που σημαίνει, Δημόσιοι Υπάλληλοι. Και ο κάθε ενας μας, ξέρει τι σημαίνει αυτό διαχρονικά και διακομματικά. Πόσο λυπηρές εικόνες! Πόσο μακρυά απο την πραγματικότητα. Πόσο άδικο το εργασιακό τους περιβάλλον, σε σχέση με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Πόσα χυδαία και γελοία προνόμια που σε εναν βαθμό καταργήθηκαν και ειναι ετοιμοι για αγώνες. Πόσα πεταμένα λεφτά στο πηγάδι του Δημοσίου Υπαλλήλου. Πόσοι αναγκαίοι ψήφοι γελοίων πολιτικών. Πόσο σκαφτά τα κάναμε χρόνια τώρα με την αδιαφορία και ανοχή μας. Πόσο θλιβεροί κληρονόμοι είμαστε, οπως λέει και στον τοίχο απέναντι. Τυχαίο; Σίγουρα όχι. Συγχαρητήρια φωτογράφε για την αισθητική σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύντροφε (Ανώνυμος17 Ιουνίου 2021 - 2:21 π.μ.)
      λες (βλακείες, να με συγχωράς αλλά τις λες). Δεν είναι σοβαρά επιχειρήματα αυτά.

      Διαγραφή
  3. Τι ξέρουν αυτοί από δουλεια; α! Ξέχασα! 4 ώρες τη μέρα, πενθήμερο και τρεις μήνες διακοπάρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για εκπαιδευτικούς μιλάς;Αφού θεωρείς ότι δουλεύουν λίγο και εύκολα γιατί δεν πας το παιδάκι σου σε ιδιωτικό σχολείο που δουλεύουν πολύ και δύσκολα;Απ όσο θυμάμαι ένα ιδιωτικό σχολείο είχε ολόκληρη η Ημαθία κι έκλεισε γιατί κάτι "παληκάρια" σαν κι εσένα τους αρέσει η δημόσια τσαμπαντάν εκπαίδευση αλλά να τσαμπουνάνε γι αυτήν "εξυπνάδες" σαν τις δικές σου.Επισης και Χριστούγεννα και Πάσχα και καλοκαίρι ξέρεις εσύ και οι ίδιων απόψεων γονείς με σένα που είναι το υπουργείο. Τραβάτε και ζητήστε να πηγαίνουν τα παιδάκια σας σχολείο στις γιορτές και τα καλοκαίρια Και τα Σάββατα και τις Κυριακές αν γουστάρετε !!Άντε να σε δω ρε αμπελοφιλόσοφε εξυπνάκια !!

      Διαγραφή
    2. Σιγά ρε μεγάλε ίδρωσες!!!

      Διαγραφή
  4. Όλοι τους αργόσχολοι συνδικαλιστές που προσπαθούν να δικαιολογήσουν το μισθό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απορώ ποιος σοβαρός άνθρωπος θα ακολουθήσει αυτά τα κομματόσκυλα όλων των χώρων, που το μόνο που τους νοιάζει είναι πως θα ανεβούν τα σκαλοπάτια της εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το δημόσιουπαλληλικι κατέστρεψε την Ελλάδα. Προνομιούχοι αγορασμενοι εμβολιασμενοι ψηφοφοροι. Δεν υπάρχει σωτηρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν γίνουν όλα ιδιωτικά και με το που μπαίνεις σε μια υπηρεσία θα πληρώνεις είσοδο χώρια απ' την οποιαδήποτε υπηρεσία θα σου παρέχουν, τότε να δω αν θα γράφεις αυτές τις εξυπνάδες ..

      Διαγραφή
    2. Όπως στις τράπεζες και που περνάς απ' έξω πληρώνεις προμήθεια, εκεί τουμπεκί και στη γραμμή προβατάκια.

      Διαγραφή
  7. Λίγη αξιοπρέπεια πια; Τι δεν καταλαβαίνετε; Δεν εκπροσωπείτε κανέναν, δεν έχετε να πείτε τίποτα, ούτε η επαναστατική γυμναστική σας ενδιαφέρει κανέναν. Καρικατούρες. Δεν καταλαβαίνετε ότι το καλύτερο πια είναι να αποσυρθείτε μπας και το κενό καλύψει κάτι φρέσκο και όχι ξεπεσμένο/ξιπασμένο όπως αυτό που εκφράζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν είναι όλα άσπρο μαύρο στη ζωή, ακραίοι που πέσατε στη λουμπα του διαιρει και βασίλευε. Το λογικό δημόσιο και όχι η ανεξέλεγκτη φιλελευθερια θα σας πείραζε. Εξαθλιωνουμε τον ιδιωτικό τομέα και κατόπιν αυτός κάνει την δουλειά μας στον δημόσιο προς τα κάτω. Ξυπνήστε έχουμε τις περισσότερες υποχρεώσεις στη δουλειά και τις λιγότερες απολαβές όλοι μας από όλες τις χώρες της Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν κάνεις βαφτίσια, κάτι θα πάθεις. Ακραίοι ειναι ποιοί; Ποιος μίλησε για διαίρεση; Οι μόνοι που συντήρησαν την διαίρεση, ειναι οι της ΑΔΕΔΥ. Ηλίθια, γελοία, εξωφρενικά προνόμια σε σχέση με τους ιδιώτες. Οι ιδιώτες που παράγουν, ειναι πέμπτης κατηγορίας πολίτες. Το Δημόσιο που μόνο τρώει της σάρκες της χώρας, χωρίς να παράγει το παραμικρό, συνεχίζει να ειναι ελκυστικό. Λες να θέλουν να βολευτούν στο Δημόσιο γιατι εχουν ορεξη για δουλειά και παραγωγικότητα; Απλά κατανοητά ρωτάω. Εχουμε δυο εργαζόμενους σε ιδιωτικό και Δημόσιο και τους πιάνει η μεσούλα τους, το κότσι τους, η κοιλίτσα τους. Εχουν τα ίδια δικαιώματα και παροχές απο την πολιτεία; Ο ιδιώτης, πονάει δεν πονάει, στη δουλειά θα πάει. Ο Δημόσιος, μπορεί να αράξει και μήνες. Η μεσούλα τους, ειναι ευαίσθητη. Πές μου ευλογημένε, διακρίνεις κάτι ακραίο και απο ποιόν; Ποιός διαιρεί με ηλίθιες παροχές και ποιόν για τις ψήφους του; Με αυτη τη μορφή και αυτους τους εκπροσώπους, το Δημόσιο, ειναι καταστροφή όλων μας. Πές μου εσυ ο μετριοπαθής σε μενα τον ακραίο, γιατί εχουν προνόμια εναντι των ιδιωτών οι του Δημοσίου; Εναν λόγο πές μου.

      Διαγραφή
    2. ΤΣΕ είσαι υπερβολικός, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, μην τους τσουβαλιάζεις όλους, υπάρχουν δημόσιες υπηρεσίες που στενάζουν από φόρτο εργασίας και πίεση από πολίτες και πληρώνονται με 650,00- έως 700.00 ευρώ. Αν σε στείλω σε κάποιες από αυτές για μια εβδομάδα θα φύγεις τρέχοντας. Ρώτα να μάθεις, μην τα ισοπεδώνεις όλα.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ απολύτως. Μπορω να σου πω κι εγω περιπτώσεις που σκέφτονται να πάνε για νερό ακόμα. Δε μιλάμε για καφέ. Ομως ειναι περιπτώσεις. Ελάχιστες. Οπως, γνώρισα και Δημοσίους υπαλλήλους, αστέρια. Τιμούσαν το ψωμί που έτρωγαν. Μιλάμε για την θλιβερή και μεγάλη πλειοψηφία εδω.

      Διαγραφή
    4. Το λογικό είναι να διεκδικήσω πράγματα για τον ιδιωτικό χώρο,και όχι να γκρεμίσω τον δημόσιο,αυτή είναι η παγίδα. Εγώ δεν έχω άλογο τότε να ψοφισει του γείτονα για να είμαστε ίσοι, προτείνετε εσείς οι ακραίοι. Εγώ προτείνω να εχουμε και οι δύο άλογο,ούτε θα δικάσω και καταδικάσω αυτό που θέλαμε οι περισσότεροι ιδιώτες το δημοσιο και δεν το πετύχαμε.

      Διαγραφή
    5. Και βέβαια ειναι λογικό να διεκδικεί ο ιδιωτικός χώρος. όσο όμως θα διεκδικείς εσύ μέσα στις λάσπες ως ιδιώτης, οι Δημόσιοι θα απολαμβάνουν τριπλάσια απο αυτο που εσυ διεκδικείς. Κι ετσι φτάσαμε να διεκδικείς εδω και δεκαετίες εσύ και άλλοι να απολαμβάνουν. Τα άλογα ειναι μετρημένα. Το ιδιο και οι κατσίκες. Ενα να ψοφήσει, θα λήψει απο όλους μας. Και μόνον το γεγονός οτι εχουν οι Δημόσιοι ξεχωριστό όργανο διεκδίκησης, απο γενικά τους εργαζομένους στη χώρα, δείχνει ποιοί αδιαφορούν για την ψόφια κατσίκα του γείτονα. Πόσο απόλυτα ιδιοτελείς είναι μόνο για την πάρτη τους και ας καεί το σύμπαν. Δεν γίνεται να πηγαίνουν άλλοι καβάλα στο άλογο με καφε στο χέρι και άλλοι με τα πόδια και φορτωμένοι. Το ακαθάριστο ή καθαρό Εθνικό προιόν, ειναι μετρημένο. Το Δημόσιο λοιπόν, σαν δράκος , καταβροχθίζει ασύστολα επειδή βγάζει φωτιά απο το στόμα και οι ιδιωτικοί, απλά διεκδικούν. Θα συμφωνούσαμε εάν απο αύριο, οι ιδιωτικοί εχουν τα ιδια δικαιώματα με τους Δημοσίους. Ομως να ξέρεις οτι σε μια τέτοια εκδοχή, θα μας έτρωγαν οι Δημόσιοι. Με την ΑΔΕΔΥ, στον... αγώνα, μόνο για την πάρτη τους. Και δεν εχω κάτι με τους ανθρώπους. Να την βολέψουμε τρέχουμε όλοι. Το σύστημα που δημιούργησαν ειναι χυδαία ρατσιστικό. Σα να λέμε λευκοί και αραπάδες.

      Διαγραφή
  9. Τα πράγματα είναι φανερά απογοητευτικά (σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αλλά και βάση της πραγματικότητας), για το συνδικαλιστικό κίνημα αλλά και για τους εργαζόμενους. Η κατάσταση αυτή δεν είναι τυχαία. Την κύρια ευθύνη την φέρουν κυρίως οι (ηγέτες) του συνδικαλιστικού κινήματος διαχρονικά, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να κρατηθούν στο ύψος των περιστάσεων, με προσκοπικούς τακτικισμούς και συντεχνιακές τακτικές κατάφεραν να απογοητεύσουν ανεπανόρθωτα τους εργαζόμενους, οι οποίοι με τη σειρά τους τους ταύτισαν (και όχι άδικα πολλές φορές, ευτυχώς όχι όλοι) με τους διεφθαρμένους και τους διαπλεκόμενους πολιτικούς. Τα παραπάνω βασικά, σε συνδυασμό με την αδυναμία προσαρμογής των συνδικαλιστών και παλαιών εργαζομένων λόγω στρεβλής νοοτροπίας, στους σύγχρονους τρόπους εργασίας (εργασία εξ αποστάσεως, νέα επαγγέλματα σχετικά με το διαδίκτυο, αλλοδαποί εργαζόμενοι κλπ) δημιουργούν νέες συνθήκες αλλά και κενά στις σύγχρονες εργασιακές σχέσεις. Τα νέα αυτά δεδομένα δεν έχουν αντιμετωπισθεί ή αντιμετωπίζονται με την παλαιά τακτική - πρακτική αλλά και νομοθεσία. Δηλ. δεν μπορεί σήμερα να μιλάς για συνεχόμενο 8ωρο σε ένα εργαζόμενο διαδικτυακά που μπορεί να εργάζεται εδώ αλλά να αποδίδει της εργασία του στη Αμερική ή στην Αυστραλία που έχουν 12 ώρες διαφορά, ακόμα υπάρχουν νέα επαγγέλματα σε σχέση με τα κοινωνικά δίκτυα (για τα οποία μάλιστα υπάρχουν και κατάλληλες σχολές εκπαίδευσης για το facebook, το Instagram το TikTok κλπ), στα οποία εργάζονται και αμείβονται νέοι κατά κύριο λόγο (ρωτήστε τα παιδιά σας να σας πουν). Με λίγα λόγια υπάρχουν πάρα πολλά θέματα που έχουν αλλάξει και αλλάζουν γρήγορα και στα εργασιακά θέματα, χωρίς τις ανάλογες προσαρμογές συνδικαλιστών, εργαζομένων αλλά και επιχειρηματιών.
    Με αυτό το σκεπτικό το συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει άμεσα να αναθεωρήσει στόχους και πρακτικές και να βρει τρόπους προσαρμογής στα νέα δεδομένα και μετά να συνδιαλλαγεί με τις εργοδοτικές οργανώσεις πάνω στη νέα βάση. Σήμερα μιλάμε για το 8ωρο που (διατυπώθηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία το 1829 από την «Εθνική Ένωση για την Προστασία της Εργασίας και εφαρμόστηκε στην αποικία της Βικτωρίας την 21η Απρίλη του 18561 ! ! !) δηλ. διατηρούμε ένα ωράριο για 200 χρόνια, χωρίς κανείς μας να το χαρακτηρίζει αναχρονιστικό. Σήμερα μιλάμε για πενθήμερη εργασία που υπάρχει από 1903 όταν Χένρι Φορντ δημιουργός μιας από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο, της «Ford Motor Co, το υιοθέτησε, τότε στην Ελλάδα καθιερώθηκε η Κυριακή ως αργία, αν και όχι καθολικά, από την κυβέρνηση του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη 4/1/1910, ενώ είχε ψηφιστεί το πενθήμερο αρχικά από 3 Μαρτίου 1980 για το δημόσιο, και 30 Μαρτίου 1983 για τον ιδιωτικό τομέα, είχε βέβαια αρχίσει το πενθήμερο επί Ράλλη για οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Άραγε τίποτα από όλα αυτά δεν έχει ξεπεραστεί σήμερα, όλα αυτά είναι επίκαιρα και καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες; Αποκλείεται να χρειάζεται λιγότερη εργασία και για λιγότερες μέρες, ή πιο ευέλικτη θεσμοθετημένη και οριοθετημένη ασφαλή εργασία;
    Ακόμη έχουμε σκεφθεί ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κληθούμε στον δυτικό κόσμο αλλά κυρίως στην Ευρώπη και την πατρίδα μας να κάνουμε αργία και την ημέρα της Παρασκευής ; διότι τα εκατομμύρια των εργαζόμενων μουσουλμάνων θα το απαιτήσουν, ως ημέρα αφιερωμένης στον θεό τους όπως η Κυριακή για τους χριστιανούς και το Σάββατο για τους εβραίους; Με λίγα λόγια σε ένα κόσμο που αλλάζει ταχύτατα είναι επιτακτική ανάγκη να προσαρμοστούμε όλοι αφού συνεννοηθούμε σε πραγματική βάση.
    Άρα επειδή όλα αλλάζουν να βρούμε τρόπους να εξηγήσουμε στους εργαζόμενους τα νέα δεδομένα και μετά να συνδιαλλαγούμε με τους εργοδότες σε νέα βάση.
    (πάταξον μεν άκουσον δε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ αν και δεν τα είχα σκεφτεί.
      Όντως έχουν αλλάξει πολλά στις εργασιακές σχέσεις και στα επαγγέλματα, αφού να σκεφτείς και εμάς τους ντιλιβεράδες τώρα μετά τον κορωνοϊό μας αναγνώρισαν και μας έχουν στο νομοσχέδιο, φαντάσου πόσο ανύπαρκτα είναι άλλα διαδικτυακά επαγγέλματα.

      Διαγραφή
    2. Επειδή όμως οι συνδικαλιστές δεν τα πιστεύουν ή δεν τα έχουν αντιληφθεί αυτά που λές, (απόδειξη οι ντιλιβεράδες που λέει ο φίλος και οι εργαζόμενοι στα κοινωνικά δίκτυα τους οποίους αγνοεί η εργατική νομοθεσία αλλά και οι συνδικαλιστές ) για άλλη μια φορά οι εργοδότες θα επικρατήσουν σε βάρος όλων των εργαζομένων.

      Διαγραφή
    3. Συναλλαγή με τους εργοδότες στη νέα βάση ΤΟΥΣ βλέπω ,συνδιαλλαγή δεν βλέπω με το νέο νομοσχέδιο. Αυτό που κυκλοφορούσε χρόνια τώρα παράνομα στην αγορά εργασίας τώρα γίνεται συνδιαλλακτικα νόμιμο. Απλά και φιλελεύθερα.

      Διαγραφή
  10. Είσαι καταιγιστικός και τα επιχειρήματά σου πραγματικά. Ομολογώ ποτέ δεν τα σκέφτηκα και μάλλον ούτε και οι συνδικαλιστές. Μιλάς λοιπόν για νέες εργασιακές σχέσεις, αν κατάλαβα καλά σε νέα βάση. Τότε το θέμα είναι πολύ ποιο σοβαρό από ότι νομίζουμε. Με προβλημάτισες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 8 μήνες λοκντάουν με τηλε-εργασία και αραλίκι και το πρώτο πράγμα που κάνουν με το που ανοίξαμε είναι συνεχιζόμενες απεργίες. Αυτός που θα άρει την μονιμότητα και θα επιβάλει πραγματική αξιολόγηση στο έκτρωμα του δημόσιου τομέα θα κυβερνάει για 50 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ