Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών κατέθεσε ψήφισμα στον προϊστάμενο του ΟΑΕΕ-ΕΦΚΑ

Σήμερα, Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, ο πρόεδρος του Σωματείου Τεχνιτών Ξυλουργών Βέροιας Γιώργος Γεωργόπουλος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Βέροιας Λάζαρος Ασλανίδης επισκέφθηκαν τον προϊστάμενο του ΟΑΕΕ-ΕΦΚΑ Βέροιας Γιώργο Θώμογλου με σκοπό την κατάθεση ενός ψηφίσματος για τα αιτήματα των κλάδων που υπηρετούν. Αναλυτικά το ψήφισμα που κατατέθηκε: 

«Απαιτώντας την αλλαγή των αντιλαϊκών ρυθμίσεων, καταγγέλλοντας τη πολιτική περικοπής δαπανών για τη δημόσια υγεία και διεκδικώντας τα εξής:

1. Την πλήρη αποζημίωση από την πρώτη μέρα σε περίπτωση εργασιακού ατυχήματος και όχι μετά από 30 μέρες για όλο το χρονικό διάστημα που απαιτείται.

2. Την πλήρη αποζημίωση από την πρώτη μέρα σε περίπτωση ασθένειας, όταν απαιτείται η απουσία από την εργασία.

3. Την κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για τις ασφαλιστικές αποζημιώσεις λόγω ασθένειας ή ατυχήματος.

4. Την αναστολή των υποχρεώσεων σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορία, ΔΕΚΟ και τράπεζες για όσο διάστημα ο αυτοαπασχολούμενος μένει εκτός εργασίας.

5. Δωρεάν σύγχρονη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους.

6. Την κατάργηση της εισφοράς για την υγεία.

7. Πρόωρη αναπηρική-σύνταξη για όσους καταστούν ανίκανοι για εργασία.

8. Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα σε όσους κλάδους και για όποια επαγγέλματα είναι κατοχυρωμένα για τους εργαζόμενους, με μείωση του συντάξιμου.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Βέροιας εκφράζει ομόθυμα και έμπρακτα τη συμπαράστασή της στο παραπάνω σωματείο αλλά και σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες που σε σχέση με άλλους κλάδους βρίσκονται σε μειονεκτικότερη θέση όσον αφορά το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, τις εισφορές, τις παροχές αλλά και τις απολαβές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ