Quantcast

http://picasion.com/

Θέλεις ένα καλοκαίρι... αλλιώς; Φύγαμε για την Σαμοθράκη των αντιθέσεων

Η Σαμοθράκη είναι το top νησί για όσους λατρεύουν τις εναλλακτικές διακοπές μακριά από τη βουή και τον πολύ κόσμο. Πρόκειται για έναν τόπο καταπράσινο με άγρια ομορφιά που δημιουργεί ιδιαίτερα συναισθήματα στους επισκέπτες. Είναι το μέρος των αντιθέσεων. Οι περισσότεροι νομίζουν πως το
όνομα της Σαμοθράκης προήλθε από τη Θράκη και τη Σάμο. Κάνουν όμως λάθος. Ο επίγειος παράδεισος για όσους επιθυμούν να κάνουν εναλλακτικές διακοπές πήρε την ονομασία του από το όρος Σάος που σημαίνει «φεγγάρι» και φυσικά την Θράκη.


Πώς θα πας και τι θα δεις στη Σαμοθράκη

Η Σαμοθράκη συνδέεται ακτοπλοϊκά με την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη, αλλά και με μερικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η διάρκειά του είναι από 2 έως και 10 ώρες. Εξαρτάται ποιο πλοίο θα επιλέξεις και από πού.

Στη Σαμοθράκη όσοι θέλουν να κάνουν εναλλακτικές διακοπές θα συναντήσουν απότομα βουνά, τεράστια δέντρα, καταρράκτες, μικρές λίμνες, εντυπωσιακές παραλίες και πλατάνια που κατεβαίνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα. Θα λατρέψουν τα πανηγύρια και θα γευτούν όμορφα τοπικά προϊόντα.

Στη Χώρα του νησιού θα χαρείς τις βόλτες στα πλακόστρωτα σοκάκια. Θα καθίσεις σε πανέμορφες βεράντες για να απολαύσεις το ποτό σου. Θα γευτείς παραδοσιακές συνταγές σε ταβερνάκια και θα πιεις καφέ σε μικρά γραφικά καφενεία.


Οι καλύτερες παραλίες


Μία από τις παραλίες που αξίζει να κάνεις το μπάνιο σου στη Σαμοθράκη είναι η Παχιά Άμμος που βρίσκεται στη νότια μεριά του νησιού. Έχει λευκή άμμο, καταπράσινα νερά και απέναντι της στέκουν η Ίμβρος και η Τένεδος. Είναι εύκολα προσβάσιμη οδικώς και είναι από τα πιο γνωστά μέρη του νησιού.

Επίσης στη νότια πλευρά του νησιού που ενδείκνυται για εναλλακτικές διακοπές θα συναντήσεις τους Κήπους. Εκεί τα νερά είναι παγωμένα. Μην ξεχάσεις εάν πας στους Κήπους να ανέβεις στο ξωκλήσι της Παναγιάς της Κρημνιώτισσας για δεις τη θέα που θα σου κόψει την ανάσα.


Άλλη γνωστή παραλία είναι τα «Θέρμα». Από τον ομώνυμο οικισμό της ξεκινούν τα μονοπάτια για το όρος Σάος. Μια από τις καλύτερες παραλίες της Σαμοθράκης είναι ο Βάτος. Διαθέτει άσπρα ψηλά βότσαλα και πεντακάθαρα νερά.

Αν πας στον Βάτο αξίζει να έχει μαζί σου και μία μάσκα θαλάσσης ώστε να εξερευνήσεις τον υπέροχο βυθό. Η συγκεκριμένη παραλία είναι πολύ δύσκολη στην πρόσβαση και μπορείς να την προσεγγίσεις είτε με εκδρομικά πλοιάρια που κάνουν το γύρω του νησιού είτε με κάποιο σκάφος.

Πηγαίνοντας στον Βάτο θα μπορέσεις να θαυμάσεις τον εντυπωσιακό καταρράκτη Κρεμαστό που καταλήγει στη θάλασσα και είναι ο μεγαλύτερος καταρράκτης της Μεσογείου.


Εναλλακτικές διακοπές με θέα τον κρυμμένο θησαυρό των βουνών της Σαμοθράκης


Στη Σαμοθράκη αξίζει να δεις τις βάθρες, τον κρυμμένο θησαυρό των βουνών. Πρόκειται για το πλήθος πηγών που κατεβαίνουν ακτινωτά από το βουνό σχηματίζοντας καταρράκτες. Οι πιο διάσημες είναι ο Φονιάς, η Γριά Βάθρα και η Κλείδωση.

Η Σαμοθράκη έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο εξαιτίας του διάσημου αρχαιοελληνικού αγάλματος της Νίκης, που βρέθηκε το 1863 στο νησί. Η Νίκη της Σαμοθράκης έχει ύψος 2,75 μέτρων και εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι.

Στην αρχαιότητα, στο εναλλακτικό νησί της Σαμοθράκης πραγματοποιούνταν τα Καβείρια Μυστήρια, αποκρυφιστικές τελετές των οποίων το περιεχόμενο δεν έχει διαλευκανθεί απόλυτα ακόμη και σήμερα.

Το top νησί για εναλλακτικές διακοπές, η Σαμοθράκη, βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του Αιγαίου μεταξύ των νησιών Λήμνος, Ίμβρος και Θάσος, και απέχει 1 ώρα και 50 λεπτά με το πλοίο από την Αλεξανδρούπολη.


Tip:
Για να επισκεφτείς το απόλυτο νησί για εναλλακτικές διακοπές θα πρέπει να έχεις μαζί του κλειστά παπούτσια διότι θα χρειαστεί να περπατήσεις σε δύσβατα σημεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ