Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΣΟΚ στο Πανελλήνιο: Ιερέας από τη Βέροια έριξε βιτριόλι σε 7 Μητροπολίτες!

Στην Αθήνα και ο Μητροπολίτης Παντελεήμων - Τι δήλωσε στο veriotis.gr
Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένας ιερέας επιτέθηκε με βιτριόλι σε επτά Μητροπολίτες, δικηγόρους, γραμματείς και έναν αστυνομικό, στα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου στην Ιερά Μονή Πετράκη στην Αθήνα. Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 23/6 κατά τη διάρκεια διεξαγωγής Συνοδικού Δικαστηρίου, όπου αποφασιζόταν η καθαίρεση του εν λόγω ιερέα, ο οποίος ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Βέροιας και συγκεκριμένα ήταν ιερέας στην Αγία Βαρβάρα και το Καλοχώρι Ημαθίας.

Ο ιερέας, είχε χειροτονηθεί στη Λιβύη από τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, λόγω του προβληματικού χαρακτήρα του, πέρασε και από άλλες Μητροπόλεις, ώσπου έγινε έκκληση προς τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμων, να τον δεχθεί την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, όπου ανήκει μέχρι και σήμερα.

πηγή φωτο: protothema.gr



Σύμφωνα με τις πληροφορίες του veriotis.gr, πρόκειται για τον 34χρονο τότε ιερέα που το 2018 είχε συλληφθεί από τους Αστυνομικούς στο Πλατύ μέσα στο αυτοκίνητό του, για κατοχή κοκαΐνης. Τότε είχαν κινηθεί οι διαδικασίες καθαίρεσης του ιερέα και ή απόφαση σε πρώτο βαθμό ήταν θετική, ωστόσο είχε το δικαίωμα να προσφύγει και σε δεύτερο βαθμό, κάτι που έπραξε.


Σήμερα, το αρμόδιο όργανο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αποφάσισε την καθαίρεση του ιερέα, με την ανακοίνωση της απόφασης να «οπλίζει» το χέρι του ιερέα, ο οποίος είχε μαζί του ένα μπουκαλάκι βιτριόλι και προκειμένου να εκδικηθεί για την απόφαση, επιτέθηκε εναντίον Μητροπολιτών, κληρικών, αστυνομικών και υπαλλήλων της Μονής Πετράκη.

φωτο: iefimerida

Ο δράστης ακινητοποιήθηκε από φρουρό της μονής. Ειδοποίησε την αστυνομία η οποία έσπευσε άμεσα στο σημείο και τον συνέλαβε.

φωτο: iefimerida

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι επίθεση δέχθηκαν οι Μητροπολίτες Κηφισίας Κύριλλος, Άρτης Καλλίνικος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Κονίτσης Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος, Γλυφάδας Αντώνιος και Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας, ο γραμματέας της Μονής και ο φρουρός που έσπευσε να βοηθήσει. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Λαϊκό νοσοκομείο με εγκαύματα. 

Στην Αθήνα και ο Μητροπολίτης - Πώς γλύτωσε από την επίθεση

Σοκ προκάλεσε αρχικά και στην Μητρόπολη Βέροιας η είδηση, καθώς στην Αθήνα, για τις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου βρίσκεται και ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων. Σε επικοινωνία του veriotis.gr με τον Σεβασμιώτατο, μας ενημέρωσε πως είναι καλά στην υγεία του, καθώς δεν βρισκόταν εντός της αιθούσης όπου διεξαγόταν το Συνοδικό Δικαστήριο. Ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων, ενώ συμμετέχει στο εν λόγω όργανο, εξαιρέθηκε από την συγκεκριμένη διαδικασία λόγω εντοπιότητας, καθώς ο ιερέας η υπόθεση του οποίου εξεταζόταν, ανήκει στην δική του Μητρόπολη.

12 σχόλια:

  1. Θεός τον φύλαξε τον Δεσπότη μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε ντρέπεστε λίγο; Φύλαξε τον δικό μας κι έκαψε άλλους δέκα;

      Διαγραφή
    2. Τους άλλους; Γιατί όχι;

      Διαγραφή
    3. Νομίζω ότι αν ήταν παρών στην αίθουσα ο Δεσπότης μας , ο δράστης θα στρεφόταν κυρίως εναντίον του, αφού θα τον θεωρούσε υπεύθυνο της καταδίκης του.

      Διαγραφή
  2. Η Βέροια πάλι στις δόξες της!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπουμπούκι....Μαζί με τη συμμαρτυρία του πνευματικου για τη χειροτονία, πρέπει να εξετάζει τους υποψήφιους και ένας ψυχίατρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας αλλά έχει απομακρυνθεί εδώ και πολλά χρόνια απλά κανείς δεν θέλει να φορτωθεί το σκάνδαλο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχουμε ξεφύγει τελείως ως κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο δεσπότης Βέροιας τι έκανε χαρταετό πετούσε ή κοιτούσε την μόνη του την Δοβρά πως να την κάνει Χίλτον ; Είναι δυνατόν να μην ήξερε ότι είναι μπλεγμένος σε ναρκωτικά κ αλλά άσχημα; Όλο το χωριό το ήξερε κ η Ημαθία γενικότερα .Τι έκανε τίποτα απολύτως τα κουκουλωνε ντροπή στην μητρόπολη Βέροιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς εσύ τον πήγες στο Συνοδικό Δικαστήριο και όχι ο Μητροπολίτης. Εύγε για τη δράση σου...

      Διαγραφή
  7. Τάξις και ηθική.
    Ωρε που πάμε; Ωρε που πάμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ