Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πιερία: Έπιασαν δουλειά οι αστυνομικοί με ποδήλατα

Έχουν αναπτυχθεί και περιπολούν σε τουριστικές περιοχές
Έπιασαν δουλειά στην Πιερία οι αστυνομικοί οι οποίοι κινούνται με ποδήλατα. Έχουν αναπτυχθεί και περιπολούν στις τουριστικές περιοχές όπου είναι δύσκολο να κινηθεί περιπολικό ή μοτοσυκλέτα. Στόχος τους είναι τόσο η καλύτερη αστυνόμευση των παραλιακών περιοχών όπου συγκεντρώνονται πολλοί τουρίστες αλλά και η εξυπηρέτηση τους. Ο θεσμός των αστυνομικών με ποδήλατα δεν είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Η εμφανής αστυνόμευση με ποδήλατα, ξεκίνησε πιλοτικά από το 2015. Εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2015, αλλά η επιτυχία της σε χώρους με τουριστική κίνηση και στο κέντρο πόλεων, την καθιέρωσε και επεκτάθηκε σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, ενώ ακολούθησαν τα Χανιά, η Κέρκυρα, η Ρόδος, το Ναύπλιο και η Κατερίνη, για να επεκταθεί το 2018 σε Σπέτσες, Καστοριά, Χαλκίδα, Μυτιλήνη, Χίο, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Τρίκαλα, Λευκάδα και Ύδρα.

Οι αστυνομικοί, άνδρες και γυναίκες, που στελεχώνουν τις ομάδες με τα ποδήλατα, είναι νέοι, με μόρφωση και γνώση τουλάχιστον αγγλικών, ενώ όλοι σχεδόν μαθαίνουν και ξένες άλλες γλώσσες, εμφανίσιμοι και υπάγονται στα κατά τόπους τμήματα Τουριστικής Αστυνομίας. Στόχος τους είναι η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας οδηγίες και πληροφορίες, η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες αστυνομικές υπηρεσίες ή φορείς για τη διευθέτηση προβλημάτων, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και η επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτελεσματική διαχείριση ήπιων περιστατικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ