Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στο «κίτρινο» του επιδημιολογικού χάρτη η Ημαθία

Τον νέο επιδημιολογικό χάρτη της χώρας παρουσίασε στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, η  εικόνα για τον κορωνοϊό αποτυπώνεται πλέον στον νέο διαδραστικό Επιδημιολογικό Χάρτη της χώρας, που είναι διαθέσιμος στο covid19.gov.gr. Ο επιδημιολογικός χάρτης τεσσάρων επιπέδων ετοιμότητας αντιστοιχεί σε 4 χρώματα (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και πράσινο) με βάση επιδημιολογικούς δείκτες, ενώ στα δύο υψηλότερα επίπεδα (πορτοκαλί και κόκκινο) προβλέπονται μέτρα Δημόσιας Υγείας σε επίπεδο ΠΕ ή Δήμου.
 Ο επιδημιολογικός χάρτης θα παράγεται εβδομαδιαίως σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας και ειδικά για τα νησιά σε επίπεδο δήμου και σκοπός του είναι η ενημέρωση των Ελλήνων και των επισκεπτών στη χώρα μας, καθώς και η σύνδεση των επιπέδων ετοιμότητας με μέτρα δημόσιας υγείας.

Αυτή τη στιγμή, στο πορτοκαλί επίπεδο βρίσκονται οι 28 περιφερειακές ενότητες, στο κίτρινο επίπεδο βρίσκονται οι 45, μεταξύ των οποίων και η Ημαθία, ενώ μόνο μία βρίσκεται στο πράσινο επίπεδο και καμία προς το παρόν στο κόκκινο επίπεδο.

Στον διαδραστικό επιδημιολογικό χάρτη μεταξύ άλλων φαίνεται και η εμβολιαστική κάλυψη με τουλάχιστον μία δόση στην Ημαθία, η οποία φτάνει στο 28,76%, ο δείκτης θετικότητας που είναι στο 0,18%, ο 7 ήμερος κινητός μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους που είναι 7,6 και η εβδομαδιαία τάση η οποία είναι πτωτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ