Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μπαρτζώκας στη Βουλή: Το εργασιακό νομοσχέδιο προσαρμόζει την εργασιακή πραγματικότητα στο καλύτερο αύριο

Στη Βουλή επί του εργασιακού νομοσχεδίου τοποθετήθηκε ο Τάσος Μπαρτζώκας, ξεκινώντας την ομιλία του κάνοντας ένα σύντομο σχολιασμό για την τάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να διασπείρει ψευδείς ειδήσεις, λέγοντας ότι «έχει ταυτίσει τον αξιακό της ορίζοντα με τα fake news». Ο βουλευτής επιχειρηματολόγησε επί συγκεκριμένων διατάξεων του νομοσχεδίου, προκειμένου να αναλύσει τις ωφέλειες για τον εργαζόμενο, με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, χωρίς τη «σκόνη που προκαλεί η ψευδολογία της αντιπολίτευσης».

Συγκεκριμένα εστίασε

• Στη διευθέτηση εργασίας, τονίζοντας ότι ο υφιστάμενος θεσμός, επί της ουσίας αφορά μια εκ των προτέρων και όχι αιφνιδιαστική, συμφωνία μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου, που γίνεται μόνο για μια φορά το χρόνο. Αφορά σε πλεονασματική εργασία σε περίοδο αυξημένων αναγκών, ενώ το εν λόγω πλεόνασμα επιστρέφεται στον εργαζόμενο, με επιπλέον άδεια ή με μειωμένη εργασία κατά την περίοδο που υφίστανται μικρότερες ανάγκες εργασίας. Ο Βουλευτής ξεκαθάρισε ότι υπερεργασία εκτός συμφωνίας διευθέτησης, αφορά υπερωριακή εργασία και αποζημιώνεται σύμφωνα με την προβλεπόμενη προσαύξηση.

• Στις αυξημένες δικλείδες ασφαλείας σχετικά με τις απολύσεις, καθώς στο νομοσχέδιο προστίθεται, μεταξύ άλλων, ως αιτία ακυρότητας της απόλυσης, η διεκδίκηση των δικαιωμάτων του εργαζόμενου. Όπως επισήμανε, η εκδικητικότητα της απόλυσης καθιστά εξαρχής την απόλυση και, μάλιστα, εφεξής ο εργοδότης φέρει πλέον το βάρος να αποδείξει ότι η απόλυση δεν είναι καταχρηστική

• Στην ψηφιακή κάρτα εργασίας, η οποία συνιστά το θεσμικό εργαλείο προστασίας του εργαζόμενου και κατοχύρωσης των δεδουλευμένων του. Οι επιχειρήσεις υποχρεώνονται να δηλώνουν τις ώρες εργασίας στο ΕΡΓΑΝΗ, σε πραγματικό χρόνο, γεγονός που θα βάλει φραγή στη μάστιγα των απλήρωτων ωρών εργασίας και υπερωριών.

• Στην ενίσχυση της Επιθεώρησης Εργασίας, η οποία μετατρέπεται σε Ανεξάρτητη Αρχή, σώμα απρόσβλητο από παρεμβάσεις που αποσκοπούν στο να θιγούν τα εργασιακά δικαιώματα.

• Στη θεσμοθέτηση ξεκάθαρου εργατικού πλαισίου για τα delivery, το οποίο πλέον διαχωρίζει τη σύμβαση εξαρτημένης εργασίας από την παροχή ανεξάρτητων υπηρεσιών, καθώς και στην κατοχύρωση κανόνων αυξημένης ασφάλειας και υγιεινής.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Τάσος Μπαρτζώκας «Δε μπορούμε να βλέπουμε το αύριο με χθεσινό βλέμμα, με χθεσινά εργαλεία. Οφείλουμε να κάνουμε τη θεσμική προσαρμογή για να προλάβουμε το καλύτερο μέλλον».

Δείτε στο παρακάτω video την ομιλία του Τάσου Μπαρτζώκα:

16 σχόλια:

  1. Ντρέπομαι που ψήφισα νέα Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και καλά κάνεις. Λίγοι έχουν την ενσυναισθηση να ντρέπονται....

      Διαγραφή
  2. Δεν έχουν δουλέψει λεπτό στην ζωή τους...... Το νομοσχεδιο δίνει την ευκαιρία στους εργοδότες να αποκτήσουν σύγχρονους σκλάβους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εργασιακός μεσαίωνας λέγεται. Ακολουθεί και άλλη οπισθοδρόμηση, αναμείνατε

      Διαγραφή
  3. 7000 το μήνα αυτός, 560 το μήνα εγώ...... Πολυτέλεια αυτοκίνητα λαιφ σταιλ γυναίκες λουσα χωρίς να ιδρώνουν λεπτό. Εγώ 10ωρο 6στα7 αν είμαι τυχερός 560 το μήνα να μην μπορω να πληρώσω ούτε την ΔΕΗ να μην παίρνω ούτε δώρα ούτε άδειες ούτε τπτ....... Ευχαριστώ πολύ που νοιζεστε κύριε μπαρτζωκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδερφέ δεν είναι 7.000 χιλιάδες το μήνα, είναι σχεδόν διπλάσια αν υπολογίσεις δωρεάν αυτοκίνητο, καύσιμο, εισιτήρια, διόδια, αποσπασμένους υπαλλήλους που τους πληρώνουμε εμείς, εξοπλισμός γραφείων, κινητά τηλέφωνα, κι άλλα που δεν θυμάμαι τώρα. Όλα πληρωμένα από την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου. Γι αυτό στην κάλπη θέλει σκέψη, όχι όποιος μας χάιδεψε τα αυτιά.

      Διαγραφή
  4. Δεν μου κοβόταν το χέρι ρε μπαρτζωκα? Δεν ήξερα όμως, τώρα ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπαρτζωκα ειλικρινα το πιστευεις;;;; ευθεως ερωτω...αν ναι εγινες ενα ακομα πιονι στην σκακιερα των κοματικων μην χασουν τα προνομια του Αοηναικου "νερου"...ενας αλλος τυπου Χρυσοχοιδη ...παει και αυτος εγινε Αθηναιος τον καταπιε το συστημα και συμμορφωθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι μόνο η αρχή,όσο για τους δημοσίους ερχετε σιγά σιγά το τρεις και εξήντα,οι μικρομεσαίοι αν δεν γίνουν μεγαλομεσαιοι φίδι που τους έφαγε. Φιλελεύθερη οικονομία,τα παίρνω από όπου μπορώ ελεύθερα, από τον φτωχό τι να πάρω θα πάρω από τον μικρομεσαίο και τον μεσαίο που έχει κάτι και από τον δημόσιο που αποταμίευε. Είναι δε τόσο σίγουροι που η ΑΞΙΑ του ΑΞΙΟΥ Μαρεβα κάνει ανακαίνιση το Μαξίμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνέχισε Μπαρτζώκα και μην ακούς τα άστοχα σχόλια! Μια φορά είδαμε έναν καλό και κατευθείαν να τον φάμε! Ε! ΟΧΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρά πολύ καλος για αυτό λέει ΝΑΙ

      Διαγραφή
    2. Χαχαχαχαχαχα...Κανενα με τον Τοτό δεν ξέρετε να μας πείτε;

      Διαγραφή
    3. Τι λες ρε βολεμενε...ξαφνικα ξυπνησαμε και ει[παμε ας βρισουμε τον Τασο....δεν βλεπεις οτι χωρις αποψη αλλα με αποψη κομματικη;; γιαυτο τον στειλαμε ξεχασε ποσο πληρωνονται στην περιοχη του, ξεχασε τα πριν, προεκλογικοι επαναστατες μεχρι να παρουν Αθηναικη θεση...αντε κοιταχτειτε το δουλεμα τους ολονων φυσικα...

      Διαγραφή
  8. Άντε ντε, το μπεεεε ξέχασες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγωνιστες Βουλευτες απο οποιαδηποτε περιοχη, προσεξτε καλα την Μαρεβα, την Δαφνω, την Ντορα, τον Κουλη, την Αλεξια κτλ μην τυχον πεινασουν, μην τους στεναχωρησετε, διοτι πρωτον θα σας ΠΕΤΣΟΚΟΨΟΥΝ, θα ψαχνετε για καρεκλα και αν δεν σας εχουν αναγκη δεν θα βρειτε και μην ξεχασω....οταν θελησετε να εισθε ξανα υποψηφιοι να πατε στην Β Αθηνων, την Α, την Γ και την Δ. Σαν δεν ντρεπεσθε ολοι να πουλατε τον τοπο σας γιατι τα Αθηναικα καθικια και οικογενειοκρατες σας βαζουν στα τεσσερα να προσκυνατε.....και φυσικα δεν εξαιρειται ουτε το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ η οπως λεγεται με βασει το βιντεοποιημα Λοβερδου που ιδεολογικα ας μας πουν τι εκφραζουν στην πραξη, διοτι τα λογια τα χορτασαμε. Μεχρι σημερα ακουγονται στα αυτια μου οι συνθηματικες κραυγες του Μιχακλακη "Ο λαος δεν ξεχνα τι σημαινει Δεξια" και αλλων λαλιστατων ιδεαλιστων του εαυτου τους. Ο λαος ξυπνα, ξυπνησε και θα ξυπνησει ειτε με αποχη και φτυσικο, ειτε με αφθαρτους και μη προσφορους υποψηφιους στο γονυπετες προσκυνημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. .....και για να μην παρεξηγηθω ..σε σχεση με ολους τους αλλους για την ΩΡΑ εχει την ευκαιρια να διορθωθει και να φροντισει ολους τους Ημαθιωτες οχι σε ρυσφετια αλλα σε υποδομες που χρειαζεται αυτη η Μαθια...ομως Τασο για το εργασιακο ΥΠΑΚΟΥΣΕΣ...πιστευω εσωτερικα οτι ψηφισες επειδη το ηθελε η κακοσκεπτη ιδιωτικη επιχειρηματικοτητα...διαφοερικα δεν εξηγειται....το μελλον θα δειξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ