Quantcast

http://picasion.com/

Χαλκιδική: 14χρονος κατέρρευσε την ώρα της προπόνησης

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται νεαρός αθλητής ο οποίος κατέρρευσε την ώρα της προπόνησης ποδοσφαίρου στο γήπεδο των Μουδανιών Χαλκιδικής. Σύμφωνα με το xalkidikipolitiki.com, το περιστατικό έγινε την περασμένη Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Ακαδημίας του ποδοσφαιρικού τμήματος του Π.Ο Μουδανιών. Οι γνώσεις που είχαν οι προπονητές πάνω σε θέματα άμεσης βοήθειας και κινητοποίηση γιατρών που είτε κλήθηκαν είτε ήταν παρών συνέβαλαν στο να επανέλθει το παιδί.

Ο νεαρός αθλητής μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για εξετάσεις. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή και παρακολουθείται από γιατρούς της μονάδας, αλλά και από καρδιολόγο, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

«Ο μικρός ποδοσφαιριστής έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο γήπεδο. Ευτυχώς που ήμασταν εκεί. Χάσαμε το φως μας αλλά εκεί δεν σκέφτεσαι τίποτα παρά να βοηθήσεις όπως μπορείς. Άπαντες κινηθήκαμε άμεσα και σε χρόνο μηδέν είχαμε απινιδωτή, γιατρό αλλά και εμείς που γνωρίζουμε πρώτες βοήθειες επαναφέραμε το παιδί», ανέφεραν άνθρωποι της Ακαδημίας.

Σοκάρει ο πρόεδρος της ομάδας

Τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχτηκαν κατά τη διάρκεια προπόνησης σε γήπεδο του δήμου Μουδανίων της Χαλκιδικής, όπου ένας 14χρονος έχασε της αισθήσεις και κατέρρευσε στο γήπεδο, περιγράφει στο newsit.gr, o πρόεδρος της ομάδας.

Το ανήλικο αγόρι που από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, όπως όλα δείχνουν σώθηκε χάρη στην άμεση παρέμβαση των γιατρών που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο γήπεδο, καθώς χρειάστηκε ακόμα και απινιδωτής για να επανέλθει.

«Το παιδάκι είχε κάνει όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις πριν έρθει στις Ακαδημίες και ήταν καλά. Δεν είχε διαπιστωθεί κάτι. Το καλό είναι πως και οι προπονητές μας έχουν πιστοποιηθεί τις πρώτες βοήθειες και έδρασαν πολύ γρήγορα. Ευτυχώς, μέσα στην ατυχία του, το έπαθε στην προπόνηση γιατί αν το πάθαινε στο σπίτι του ίσως να είχαμε άλλη κατάληξη τώρα”, λέει στο newsit.gr, o πρόεδρος του Παναθλητικού Ομίλου Μουδανίων, Φώτης Χατζηιορδάνης.

«Όλα έγιναν ξαφνικά»


Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ομίλου που ήταν παρόν στο περιστατικό αφηγείται στο newsit.gr, τις αγωνιώδης στιγμές που ακολούθησαν . “Ο απινιδωτής ήταν κοντά, τον φέραμε αμέσως, κάναμε ηλεκτροσόκ και το παιδί επανήλθε. Ήμουν κι εγώ επάνω του μέσα σε 5 λεπτά, τηλεφωνήσαμε και σε μια γιατρό, ήρθε αμέσως αν και ήταν εκτός υπηρεσίας, πήραμε και έναν καρδιολόγο. Ήρθαν όλοι αμέσως. Όλα έγιναν ξαφνικά. Ζαλίστηκε, παραπατούσε και έπεσε και αμέσως οι προπονητές ξεκίνησαν κάρπα. Γύρω στο ένα λεπτό έμεινε χωρίς αέρα αλλά γρήγορα επανήλθε”, λέει ο κ. Χατζηιορδάνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ανήλικος έπαθε κάποιο καρδιακό επεισόδιο, ενώ μέχρι και σήμερα νοσηλεύεται σε καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης. Η κατάσταση της υγείας όσο περνούν οι ώρες παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης, ενώ στο πλευρό του βρίσκονται συνεχώς οι γονείς του.

3 σχόλια:

  1. Περαστικα στο παλικαρακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ τι περιμένουν Αντιπεριφερειάρχης, Δήμαρχος και Μητροπολίτης για να γεμίσουν την πόλη με απινιδωτές ; οποιαδήποτε δαπάνη αξίζει να γίνει προκειμένου να σωθεί έστω και μια ζωή.
    Ακούει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ