Quantcast

http://picasion.com/

Δύο δάσκαλοι από την Βέροια διδάσκουν... Ελλάδα στη Φλόριντα των ΗΠΑ

Τίμησαν με τους μαθητές τους την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση με δράσεις, αφιερώματα και ένα εξαιρετικό βίντεο
Ο Λεωνίδας Μουρατίδης και η Δέσποινα Μαρμαρά είναι δύο εκπαιδευτικοί από την Βέροια που τα τελευταία 6 χρόνια διδάσκουν σε σχολείο της Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι δύο εκπαιδευτικοί, αποφάσισαν να αφήσουν τις αίθουσες του 13ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, να αφήσουν την πόλη τους και την χώρα τους και να συνεχίσουν προσωρινά το εκπαιδευτικό τους έργο σε ένα διαφορετικό παιδαγωγικό περιβάλλον, έχοντας να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις αλλά και τα νέα δεδομένα και συνθήκες που προσφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα της Αμερικής.


Ο Λεωνίδας Μουρατίδης και η Δέσποινα Μαρμαρά αποσπάστηκαν το 2015 από το Υπουργείο Παιδείας με ειδικότητα δάσκαλοι Π70 Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στις Η.Π.Α. και συγκεκριμένα στην πολιτεία της Φλόριντα (Pinellas county), όπου τοποθετήθηκαν σε ένα από τα εννιά σχολεία της «Plato Academy St. Petersburg», όπου διδάσκεται η ελληνική γλώσσα και ιστορία.

Οι δύο εκπαιδευτικοί, αυτό που συνάντησαν ήταν μια τάξη γεμάτη Αμερικανούς μαθητές που διψούσαν να μάθουν την ελληνική γλώσσα και ιστορία, την ελληνική μυθολογία, την ελληνική κουλτούρα και πολιτισμό.


Μάλιστα, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, οι μαθητές του «Plato Academy St. Petersburg» με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, Λεωνίδα και Δέσποινας, διοργάνωσαν μια σειρά δράσεων και αφιερωμάτων για να γιορτάσουν μαζί με τους Έλληνες την εμβληματική αυτή επέτειο και δημιούργησαν ένα συγκινητικό βίντεο - αφιέρωμα, στέλνοντας τις ευχές τους στην Ελλάδα και όλους τους Έλληνες. 


Η συμβολή των Βεροιωτών εκπαιδευτικών στον εορτασμό των 200 χρόνων, τόσο μέσω της διδασκαλίας της ιστορίας του ελληνικού έθνους και την αναφορά στους ήρωες που πρωταγωνίστησαν στην Ελληνική Επανάσταση, όσο και μέσω των επετειακών δράσεων, είχε και μια επιπλέον συναισθηματική φόρτιση για τους ίδιους, καθώς η φετινή χρονιά είναι η τελευταία στο αμερικανικό σχολείο, αφού όπως ανέφεραν στο veriotis.gr, από την νέα σχολική χρονιά επιστρέφουν στη Βέροια.

Δείτε το βίντεο:

6 σχόλια:

  1. Θερμα συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΙ ΛΕΩΝΙΔΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ.

    ΘΑ ΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ "ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ" ΠΑΝΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ... ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΘΕΤΙΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΟΒΕΝΤΑ ; ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΛΛΗΝΑΣ...ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΡΑΖΟΥΜΕ ΘΕΛΟΥΜΕ...

    ΞΑΝΑ ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ ποιος σχολίασε αρνητικά;;;
      Και γιατί ένας αρνητικός ή διαφορετικός σχολιασμός είναι πάντα και υποχρεωτικά κακός; Δεν μπορεί να υπάρχει αντίθετη άποψη;

      Διαγραφή
  3. Μπράβο στους δασκάλους και στους γονείς τους που τους μεγάλωσαν και ανέθρεψαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λεώ,
    ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΕΛΟ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ & ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΟ... 8ΚΥΛΙΝΔΡΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ;
    ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ