Quantcast

http://picasion.com/

Καθάρισε και... αποκαλύφθηκε η Γέφυρα Καραχμέτ!

Μια νέα όψη απέκτησε αυτές τις ημέρες η Γέφυρα Καραχμέτ στη Βέροια, που... ξεφορτώθηκε το πλούσιο φύλλωμά της, αποκαλύπτοντας έτσι την αρχιτεκτονική ομορφιά της. Η υπηρεσία πρασίνου του δήμου Βέροιας με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Βασίλη Παπαδόπουλο, ανέλαβαν να καθαρίσουν και να αναδείξουν την τοξωτή γέφυρα της Μπαρμπούτας που γεφυρώνει τον Τριπόταμο που διαπερνάει την πόλη και αποτελεί πόλο έλξης πολλών περιπατητών και τουριστών. Τόσο η γέφυρα όσο και το παραποτάμιο μονοπάτι από κάτω, καθαρίστηκαν από τα χόρτα που είχαν πνίξει την περιοχή και πλέον ο περιπατητής, όχι μόνο μπορεί να απολαύσει την βόλτα του δίπλα στο ποτάμι αλλά και να θαυμάσει την ομορφιά της γέφυρας, η κατασκευή της οποίας χρονολογείται στο 1585 και λόγω της σταθερής κατασκευής της κατάφερε να σωθεί από την πλημμύρα του 1935.


Όπως ανέφερε και ο αντιδήμαρχος σε σχόλιό του κάτω από τις φωτογραφίες της γέφυρας που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, «από σήμερα μπορεί κάποιος να περπατήσει δίπλα στο ποτάμι, από το πάρκινγκ της λαϊκής αγοράς και προς τα επάνω ή κάτω έως τη γέφυρα Κούσιου και τη ΔΕΗ. Για αρχή χωρίς πολλές παρεμβάσεις είναι ώρα να γνωρίσουμε το ποτάμι μας».

Δείτε και κάποιες φωτογραφίες με την προηγούμενη κατάσταση:







14 σχόλια:

  1. Επιτέλους την καθάρισαν.

    Δώστε το ποτάμι στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

    Όχι άλλες κυλιόμενες σκαλες και ασανσέρ που δε βγάζουν πουθενά μόνο για να απορροφηθούν χρήματα.

    Από την γέφυρα που ρίχνουν τον σταυρό-γέφυρα κουσιου-γέφυρα λαϊκής αγοράς-μπαρμπούτα, διαμορφώσετε το παραπόταμο άλσος να γίνουμε πρότυπο δείγμα πόλης που τη διασχίζει ποτάμι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ καλη δουλεια κ. Βασιλη! Αν αλλάζατε και το χρώμα του προστατευτικού κάγκελου σε κάτι πιο... ταιριαστό ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρώτη φορά βλέπω την γέφυρα τόσο καθαρή που διακρίνεται η κατασκευή της με πέτρες χαίρομαι ως πολίτης της Βέροιας γι αυτήν την κίνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καιρός ήταν να καθαριστεί ,ώστε να μπορεί κάποιος να απολαύσει έναν υγιεινό περίπατο!Κάλλιο αργά παρά ποτέ,ωστόσο ομολογώ πως στο στομάχι μου ..κάθεται η ονομασία της γέφυρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς θες να το ονομάσουμε; Μονοπάτι Καραχμέτ; Υπερυψωμένη διάβαση Καραχμέτ;

      Διαγραφή
    2. Φαε το γιαουρτι σου και ησυχασε σε παρακαλω...

      Διαγραφή
  5. Το καλό να λέγεται, συνέχεια και συνέπεια χρειάζεται το πιο αξιοποιήσιμο κομμάτι της Βέροιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο σας!
    Αναβαθμίστε την περιοχή της μπαρμπουτας, αξιοποιήστε τις όχθες του ποταμού. Φτιάξτε ένα όμορφο και ασφαλές μονοπάτι.
    Κάτω στις όχθες του ποταμού κάτω στο παζάρι, δώστε άδεια σε κάποιον να κατασκευάσει ένα αναψυκτήριο, έστω μια καντίνα κάτι που να ταιριάζει με τον χώρο και να δώσει αξία στην περιοχή αλλά και κίνητρα σε ανθρώπους να επισκεφτούν και να θαυμάσουν την φυσική ομορφιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα εγκλήματα του παρελθόντος μπροστά μας.
    Αν δεν σταματήσει να βρωμάει εκει κάτω απο τους υπονόμους, τι μπορεί να γίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καιρός ήταν να αξιοποιηθεί το ποτάμι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να σας πω την αλήθεια εγώ νομιζα ότι αυτή η γέφυρα είχε γκρεμιστεί ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειμαι πολυ χαρούμενος καιρός ήταν να αξιοποιηθεί αυτός ο ανεκτίμητος θησαυρός της πόλης μας με κάποιες σωστές επέμβασης θα γίνει σημείο αναφοράς και για εμάς για τους επισκέπτες της πόλης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αξιοποιηστε την ομορφια του ποταμου .Εναι ντροπη να διαπερνα την πολη ενας ποταμος και να μην τον χαιρονται οι πολιτες .Καντε ενα αναψυκτηριο ,καντε παγκακια για να καθεται ο κοσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εδώ Μαχμούτ Καραχμέτ. Μην τυχόν και πειράξετε το όνομα μου από το γιοφύρι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ