Quantcast

http://picasion.com/

«Άνω-κάτω» το Δημοτικό Συμβούλιο με την αναφορά Παλουκίδη για την οικονομική πολιτική της Χούντας

Αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι Μαρκούλης, Θεοδωρίδης, Τροχόπουλος και Μελιόπουλος

Μια τοποθέτηση του Κώστα Παλουκίδη έβαλε «φωτιά» στο Δημοτικό Συμβούλιο και προκάλεσε ντόμινο αποχωρήσεων από δημοτικούς συμβούλους. Πιο συγκεκριμένα, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας προσπάθησε να παρουσιάσει τα θετικά οικονομικά στοιχεία στην περίοδο της χούντας, τα οποία όπως είπε τα αλίευσε ο ίδιος από το διαδίκτυο. Αυτό όμως προκάλεσε την έκρηξη του Αντώνη Μαρκούλη, ο οποίος τον διέκοψε, εκφράζοντας την αγανάκτησή του και αποχώρησε έξαλλος από την συνεδρίαση. 

Ο επικεφαλής της «Προτεραιότητας στον Πολίτη» δεν δίστασε να τον χαρακτηρίσει «Υμνητή της Χούντας», και έκανε λόγο για... «Κασιδιάρηδες» εντός του Δημοτικού Συμβουλίου. Τόνισε με έμφαση πως είναι ντροπή να ακούγονται τέτοια πράγματα μέσα στο Ναό της Δημοκρατίας. 

Από την πλευρά του ο Κώστας Τροχόπουλος, αποσύρθηκε και αυτός από την διαδικασία. Διερωτήθηκε μάλιστα, αν αυτή η τοποθέτηση του αντιδημάρχου έγινε ως... φιλοχουντικός. 

Ο Κυριάκος Θεοδωρίδης συντάχθηκε πλήρως με την απόφαση της Δημοτικής του ομάδας, ενώ ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Μελιόπουλος προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, ζητώντας επιτακτικά από τον δήμαρχο να τον αποπέμψει άμεσα από τα καθήκοντά του. 

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Κώστας Βοργιαζίδης, ο οποίος τόνισε πως δεν μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά οι οικονομικές επιδόσεις της Χούντας με τα εγκλήματα εκείνης της περιόδου. Ο δήμαρχος της Βέροιας είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ. Παλουκίδη για να ξεκαθαριστούν ορισμένα ζητήματα. 

Από την πλευρά του ο κ. Παλουκίδης, κλείνοντας το θέμα, είπε πως δεν του επιτράπηκε να ολοκληρώσει τις σκέψεις του και ότι λυπάται για την στέρηση του δικαιώματος να εκφράσει ελεύθερα την άποψή του.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την τοποθέτηση του κ. Παλουκίδη:

52 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν δεν κάθεσαι να ακούσεις τον άλλο,σημαίνει ότι δεν σέβεσαι την βασική έννοια του διαλόγου,της δημοκρατίας.
      Ο μονόλογος,η αποχώρηση,αυτό είναι φασισμός κυριοι.

      Διαγραφή
    2. Φασισμός είναι μόνον ο φασισμός κύριε. Μην διακινδυνεύετε το μέλλον των παιδιών σας δείχνοντας ανοχή σε υμνητές της χούντας!

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ 25 Μαΐου 2021 - 2:07 μ.μ.
      Για τα παιδιά μας και μόνον, καμία ανοχή σε φασίστες. Και απαραιτήτως, να ξέρουμε τι ειναι φασισμός.

      Διαγραφή
    4. Αποχώρησαν γιατί δεν είχαν επιχειρήματα για να αντικρούσουν τον Παλουκιδη.
      Απλά πράγματα.
      Άμα δεν έχεις τι να πεις,στρίβεις.

      Διαγραφή
    5. Αποχώρησαν οι υμνητές και υπερασπιστές του τείχους του Βερολίνου,
      εκεί όπου η Στάζι,η KGB της Ανατολικής Γερμανίας,σκότωνε επιτόπου όσους πήγαιναν να φύγουν από την χώρα.

      Διαγραφή
  2. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά παθαίνεις όταν κάνεις ευκαιριακές (συμμαχίες) για να διοικήσεις, χωρίς προγραμματικές συμφωνίες.
    Αυτό λέγεται και πολιτική ανωριμότητα, αν και άλλοι το λένε χειρότερα...
    Πάντος είναι όλοι τους μια ωραία ατμόσφαιρα.
    Και δεν έχουν κλείσει δύο χρόνια ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταρχάς ότι βρίσκουμε στο διαδίκτυο δεν είναι εξ ορισμού σωστό, αληθινό και βέβαιο.
    Τα λάθη της 7ετιας( κυρίως του Ιωαννιδη) σοβαρά και άφησαν ανοιχτές πληγές στο έθνος. Η βελτίωση της κοινωνικοοικονομικής ζωής της χώρας μεγάλη και σημαντική για τους πολλούς και τους φτωχούς.
    Φυσικα ήταν βεβαιο οτι και μονο η αναφορα στα οικονομικά αποτελέσματα της εποχης εκεινης, αν και ο ομιλών δεν προλαβε να ολοκληρωσει, εδωσε τη καταλληλη ευκαιρια για τους γνωστους αντιδικτακτορικους θεατρινισμους απο την γνωστη παραταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταγονιδιο...

      Διαγραφή
    2. "Σταγονιδιο" ε;;; Καθόλου οπαδος - φιλος των επιορκων στρατιωτικων, αλλα ακομα και σημερα στα χωριά ( και οχι μονο) της πατριδας μας εχουν να λενε για τα εργα και την αναπτυξη που ειδαν. Το λεει και η οικονομικη ιστορια που δεν γραφεται με "φιλους" και "κολλητους"
      Σε καθε περιπτωση, αλλο το ενα και αλλο το αλλο. Να μη τρωμε το παραμυθι της αριστερας στα παντα

      Διαγραφή
  5. Για την οικονομία της Ελλάδας από το 1974 και μετά,που μας έφτασε στα 360 δις ευρώ χρέος,στην υπαγωγή σε μνημόνια,υποτέλεια οικονομική,
    Για την εγκληματικότητα,χθες Πακιστανός βίασε και λήστεψε 65χρονη,τις προάλλες δολοφονήθηκε η 20χρονη μητέρα,άλλους τους συλλαμβάνουν 300-400 φορές και τους αφήνουν ελεύθερους,
    Για όλα αυτά καίριοι,δεν θέλετε ούτε να τα ακούσετε.
    Δεν σας αρέσει να ακούτε όσους δεν είναι υπάκουα κατοικίδια,όσους δεν λένε πάντα ναι.
    Μπράβο στον Παλουκιδη.
    Ο κόσμος καταλαβαίνει.
    Δεν είναι όλοι της τηλεόρασης και των σκουπιδοριαλιτι που δείχνουν.
    Παράκληση να περάσει το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μαντρί του αρχιτσομπανη Κασιδιάρη ψάχνει πρόβατα,εκδήλωση ενδιαφέροντος στο gebelsfasism@posomalakaseime.com

      Διαγραφή
    2. Το μαντρι των δικών σου, χωράει άλλους;

      Διαγραφή
    3. Ρε μανία να ενταχθεις κάπου. Δοκίμασε μετά το @ στα ελληνικά θα σου απαντήσουν σίγουρα.

      Διαγραφή
  6. Ο άνθρωπος είπε την αλήθεια και οι άλλοι, ως κομπλεξικοί μαρξιστές, δεν ήθελαν να την ακούσουν. Μήπως αμφισβητούν και την βράβευση της Ελλάδας από τον ΟΟΣΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι εμείς δεν ανεχόμαστε Βελουχιώτηδες και Πρεσπολάτρες . Αντε δημοκράτες μας έχει κουράσει η δημοκρατία Βόρειας Κορέας που ασπάζεστε . Δώστε μιά συνέντευξη και απαριθμήστε αυτά που έχετε προσφέρει στην πόλη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χειροκροτητες των αρνητών της Γενοκτονίας των Ποντίων και ΜαρθαΒούρτσηδες στις 19 Μαίου . Προσφορά στην Βέροια ένα τεράστιο μηδενικό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παλουκιδη παραίτησου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλιώς τι;
      Θα τον στείλεις σε γκουλαγκ σύντροφε;
      Μια ζωή υμνητές του Στάλιν,του Μπέρια,του Μαο,του Πολ Ποτ,του Τσαουσέσκου,του Εμβέρ Χοτζα,του Βορειοκορεάτη Κιμ…
      Μια ζωή τέτοιοι είστε.
      Σας μάθαμε πια.
      Ρωτήστε όσους έχουν έρθει από τις πρώην κομμουνιστικές χώρες,τι καλά περνούσαν εκεί…

      Διαγραφή
  10. Οι υμνητές της Δημοκρατίας(???)αντιδρούν με τον πλέον δημοκρατικό τρόπο. Οι μεν αποχωρούν χωρίς να ακούσουν όλο το σκεπτικό του ομιλητή και οι δε εκτοξεύουν χαρακτηρισμούς του στυλ σταγονίδιο,πρόβατα και κασιδιαρολαγνοι. Όπως πολύ σωστά έγραψε και ο φίλος/η 12.42 ο μονόλογος και η αποχώρηση είναι οι βάσεις του φασισμού! Και για να προλάβω όλους εσάς τους "δημοκράτες",δεν είμαι υποστηρικτής της χούντας, αλλά ούτε αυτού του γελοίου συνονθυλεύματος που κυριαρχεί 37 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άδειασμα κανονικό από το δήμαρχο έφαγε...και νόμιζε ότι έβρεχε... νομίζω πρέπει να πάει σπίτι του, ακραίος, χουντικός και όποιος τον κρατάει μόνο χάνει...πολύ άσχημη εικόνα...πολύ χαμηλά το δημοτικό συμβούλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Παλουκίδης έχει ποιότητα σαν άνθρωπος. Κάτι ήθελε να πει που δεν πρόλαβε. Αλλά δυστυχώς στην ψευτοδημοκρατία που ζούμε ο φασισμός της πλειοψηφίας (?) τον διάλογο τον έχει καταντήσει σε αριστερό μονόλογο για το καλό της "πολιτικής ορθότητας". Και το κλασικό, όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα αρχίζουν οι ταμπέλες (ψεκασμένοι, φασίστες, χουντικοί, εθνικιστές κτλ)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν το να αρχίζεις να υμνεις την Χούντα σε κάνει δημοκράτη και το να να λες ότι σου κατέβει όταν στη Χούντα δεν είχες καν το δικαίωμα να σκεφτείς ,με ξεπερνάει. Παλουκιδη ,άντε και Δήμαρχος δια διορισμού....ξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν έχω πλέον λόγια ο ΑΞΙΟΣ ένωσε τη χώρα. Ο φασισμός της πλειοψηφίας του δημ.συμβουλιου ενώ στη περιφέρεια,στη Βουλή,η δεξιά φιλελε δημοκρατία κάνει ΜΟΝΟ διάλογο στο όνομα της"πολιτικής ορθότητας" και όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα έχουμε τους( Βελουχιώτηδες,πρεσπολατρες, προδότες, κουμουνιστοσυμοριτες κτλ). Το απολαμβάνω με διασκεδάζεται αφάνταστα πάνω απ'όλα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η αλήθεια ποναει "δημοκράτες" του πωπουλη.
    Ευγε κ. Παλουκιδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΤΙΣ Μ@@@@@Σ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΙΜΕΝΕΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πάθανε κοκομπλόκο. Τους τρόλαρε άσχημα ο Παλουκίδης και όλοι οι ψευτο δημοκράτες τάχα μου θίχτηκαν από την αναφορά στην επταετία. Αν ήταν τόσο δημοκράτες όσο κομπάζουν ότι είναι θα αποδομούσαν με επιχειρήματα τα λεγόμενά του.

    Οι αποχωρήσαντες θεωρούν πως η ισηγορία είναι βασική αρχή της δημοκρατίας. Τι;όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως το ζητούμενο ήταν να κάνουν show και επίδειξη δημοκρατικής ευαισθησίας

      Διαγραφή
  18. Μου θυμίζει κάτι δήθεν προοδευτικούς που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους έμπλεοι αγανάκτισης, όταν ακούνε το τροπάριο που λέει "νίκας τοις βασιλεύσι" και επιμένουν να διορθωθεί στο δημοκρατικότερον "νίκας τοις ευσεβεύσι". Σε αμφότερες τις πειρπτώσεις, είναι λαϊκισμός το να επιδίδεσαι σε show δημοκρατικής ευαισθησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΛΟΥΚΙΔΗ..ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θα ηθελα να ξερω ποιος ψηφιζει τον χειροκροτητη των Πρεσπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 7,5 τοις εκατό ανάπτυξη το χρόνο. Κάθε χρόνο. Από το 67 έως το 73. Και τώρα σε χρέωσαν με 350 δις ευρώ και τους γλεντάει ο Χριστοφοράκος από τη Γερμανία. Και πούλησαν και τη Μακεδονία. Αυτά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μετα τη χούντα του 74, δημιουργήσαμε τέτοια "Δημοκρατία", που σήμερα χρωστάνε και τα εγγόνια των εγγονών μας. Τόσο ελεύθεροι είμαστε. Δημιουργήσαμε "ναούς της Δημοκρατίας", που μπορείς να λές αυτά τα πράματα αλλα, δεν μπορείς να λές κάποια άλλα. Θα λές, οτι θέλει η "Δημοκρατία" που φτιάξαμε και τίποτε άλλο. Γιατί; Γιατί έτσι.Λογαριασμό θα σου δώσουν; Γιατι αυτοι ειναι Δημοκράτες και ελεύθεροι (ανατρίχιασα απο τόση ελευθερία). Ωστόσο, μπορούν να μιλάνε κάποιοι εραστές της Δικτατορίας. Του προλεταριάτου ντε. Η μηχανή Δημοκρατίας, που έκοψε τον ιμάντα προ πολλού. Φασίστες που βαφτίζουν φασίστες όσους λένε αυτο που θέλουν ελεύθερα. Φασίστες που έφτασαν στο σημείο να υποχρεώνουν , δια της πλαγίας, να γράφουμε και εδω ανώνυμα μη τυχόν και πέσουμε στα χέρια του σάπιου αξιακού τους κώδικα. Κομματοαναθρεμένοι βάτραχοι που καθορίζουν την ελεύθερη άποψή μας για το οτιδήποτε. Ενα ειναι σίγουρο . Νομοτελειακό. Όλα κάποτε τελειώνουν. Θα έλεγα, εστω και αν δεν πρόλαβε να πει αυτο που ήθελε ο κ. Παλουκίδης, μπράβο για την τόλμη του, απέναντι σε παπαγάλους με λογική τοξική. Ως γνωστόν, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Όντως επί χούντας δεν είχες κανένα δικαίωμα να εκφράσεις την άποψη σου. Κανείς δεν διαφωνεί με αυτό και όποιος το κάνει είναι εκτός πραγματικότητας. Στην δημοκρατία από το 67 μέχρι σήμερα, έχουν όλοι το δικαίωμα της άποψής τους,αλλά υποχρεούνται να κάνουν ότι θέλει η εκάστοτε κυβέρνηση. Π.χ. Μακεδονικό,μνημόνια,σκάνδαλα, λαθρομετανάστες,μειώσεις μισθών-συντάξεων, αυξήσεις φπα κλπ. Εσείς διαλέγετε την χούντα που επιθυμείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

      Διαγραφή
  24. Πολλές ανοησίες ακούστηκαν για ένα καθεστώς που αν γράφανε τα μισά από όλα αυτά αντίθετα κατά την περίοδο της Εφταετιας ή θα γεμιζανε τα μπουντρούμια της Ασφάλειας και της ΕΣΑ ή θα βρισκόταν σε κάποιο νησί εξορία ή σκοτωμένοι Έλεος ! Φτάνουν τα μαθήματα Δημοκρατίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Παλουκιδη τους …μαμησες,
    Και το ξέρουν.
    Για αυτό αντιδρούν έτσι.
    Μπράβο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Έχουν τρομοκρατηθεί με την ιδέα ότι ο κ.Παλουκιδης μπορεί να κατέβει ανεξάρτητος και να πάρει τον Δήμο.
    Αν κάποιος κυκλοφορεί,και είναι άνθρωπος της πιάτσας,ακούει.
    Ο κ.Παλουκιδης έχει απήχηση σε όλα τα κοινωνικά,επαγγελματικά,ηλικιακά στρώματα.
    Δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός.
    Μπορεί να το κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Παλουκιδης για Δήμαρχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δια διορισμού όταν έρθει καμμιά Χούντα. Υπομονή!

      Διαγραφή
  28. Με το " ανώνυμος" δεν μπορώ να καταλάβω αν είστε πολλοί οι αξιολυπητοι ή λίγοι και κάνετε ντόρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον ειναι πολλοί απέναντι απο την ανέξοδη κομπορρημοσύνη σου. Εσυ ρε ξύπνιε, εισαι επώνυμος;

      Διαγραφή
    2. Ούτε ξύπνιος σαν εσένα, ούτε επώνυμος αλλά με διακριτικό για να ξέρει κάποιος με ποιόν μιλά ανώνυμε 11:56μμ,όσο για την χωρίς έξοδα ......ρημοσυνη τι?

      Διαγραφή
    3. ss,
      ασε τους ανοητους χαρακτηρισμους και τις εξυπναδες γιατι πολλοι μπορουν να γραφουν ετσι

      Διαγραφή
  29. ΠΕΡΑ ΑΠ ΟΣΑ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΑΛΟΥΚΙΔΗΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΦΤΑΕΤΙΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΓΕΝΕΏΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Οσο και να γράφεις σχόλια όλη μέρα υπέρ του παλουκίδη δεν σώζεται η κατασταση... μιλάμε για έναν ημιμαθής, απόλυτο πολιτικό που δεν έχει τίποτα να προσφέρει πέρα από ιδεοληψίες... σήμερα όλη η Βέροια λυπάται για το επίπεδο του δημοτικού συμβουλίου...να πάει να κρυφτεί κι αυτός κι ο δήμαρχος του...αν δεν τον στείλει σπίτι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ, μάθε σύνταξη της Ελληνικής πρώτα και υστερα πές οτι θες σαν προφέσορας

      Διαγραφή
  31. Παλουκιδη πολιτικα τελειωσες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορθή παρατήρηση

      Διαγραφή
    2. Αν είσαι βεροιωτης,μένεις στην βεροια,και βγαίνεις να κυκλοφορήσεις έξω,ακους τι λέει ο κόσμος.
      Ο Παλουκιδης πάει για δήμαρχος φίλε.
      Ο κόσμος σιχάθηκε,βαρέθηκε τους επαγγελματίες πολιτικούς,και ιδίως τους επαγγελματίες αριστερούς.
      Εδώ θα είμαστε να τα δούμε.

      Διαγραφή
    3. Δεν ξερω τι ακούς τωρα στη Βεροια, αλλα μεχρι πριν λιγα χρονια τουλαχιστον, ακουγες το: " Ένας Παπαδοπουλος μας χρειαζεται" ή το άλλο: "Πού είσαι ρε Παπαδοπουλε"!

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ