http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χαλκιδική: Διαψεύδονται οι προσδοκίες - Στο 10% οι κρατήσεις

Οι άνθρωποι του τουρισμού, ενός κλάδου βαριά λαβωμένου από τις μεγάλες απώλειες του 2020, βρίσκονται στις επάλξεις για να δώσουν τη μάχη, έχοντας πλήρη συναίσθηση του ρόλου τους για τη βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη της χώρας. Ωστόσο το ζητούμενο είναι πως όσο θετικές και αν είναι οι προθέσεις η μάχη μοιάζει επίπονη αν όχι... άνιση. «Ο ελληνικός τουρισμός ανοίγει με ρεαλισμό και αισιοδοξία. Η εκκίνηση έγινε νωρίτερα σε σχέση με την περσινή σεζόν, ωστόσο ξέρουμε πως δεν πρόκειται για μια γρήγορη κούρσα, αλλά για έναν απαιτητικό στίβο μάχης, έναν αγώνα αντοχής» αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.

Το μεγάλο στοίχημα που πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη μοιάζει δύσκολο να κερδηθεί καθώς η κινητικότητα τόσο στη Χαλκιδική, όσο και άλλους δημοφιλείς προορισμούς από ξένους, αλλά και Έλληνες τουρίστες, μοιάζει δύσκολα να κατακτηθεί.

Για τους μεν πρώτους, σε κάποιες χώρες εξακολουθούν να υφίστανται αυστηροί περιορισμοί, το ταξίδι απομακρύνεται για τα μέσα του καλοκαιριού και αν... ενώ για τους δεύτερους η αναβλητικότητα και η απόφαση της τελευταίας στιγμής πάντα ήταν στην... ελληνική φιλοσοφία, πόσο μάλλον τώρα που η ανασφάλεια και ο φόβος που προκαλεί ο κορωνοϊός δεν έχουν εξαλειφθεί.

Στο πνεύμα αυτό, κάλεσμα στους Γερμανούς που αποτελούν μια από τις βασικότερες τουριστικές δεξαμενές της χώρας απηύθυνε, χθες, μιλώντας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη γερμανική εφημερίδα «Bild» λέγοντας χαρακτηριστικά «να έρθουν στην Ελλάδα.

Μετά από αυτή την πανδημία είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα θέλει να ταξιδέψει, θα θέλει να χαλαρώσει». Τόνισε δε πως «τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, στη high season του τουρισμού, αναμένω πως τα πράγματα θα θυμίζουν πολύ ένα φυσιολογικό καλοκαίρι». Η αλήθεια είναι πως μιλώντας με ξενοδόχους σε αυτούς τους δυο μήνες προσβλέπουν, την ώρα που εμφανίζονται επιφυλακτικοί φοβούμενοι πως θα διαψευστούν.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε πρόσφατη επιστολή του ΠΟΞ προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Τουρισμού αναφέρεται πως «οι ελπίδες που είχαμε στις αρχές του έτους για μια σεζόν που θα πλησιάσει το 50% του έτους 2019 δείχνουν να εξανεμίζονται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας».

«Οι κρατήσεις στη Χαλκιδική είναι περίπου στο 10%. Το τελευταίο δεκαήμερο υπήρξαν κάποιες κρατήσεις για τις οποίες δόθηκαν προκαταβολές. Οι υπόλοιπες είναι στο αέρα, καθώς είναι κρατήσεις χωρίς να έχουν δοθεί προκαταβολές. Η ζήτηση είναι κατά κύριο λόγο από Βαλκάνιους και τις τελευταίες ημέρες, κυρίως, από Σέρβους» λέει μιλώντας στη Voria.gr, o γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γιάννης Λασπάς ζητώντας παράλληλα καλύτερη επιχειρησιακή διαχείρηση στα χερσαία σύνορα, ειδικά ενόψει της αύξησης των τουριστικών ροών μετά τις 20 Ιουνίου

Απαντώντας, δε, στο αν το επικείμενο πράσινο πιστοποιητικό για το οποίο ελήφθη προ λίγων ημερών σχετική απόφαση στις Βρυξέλλες έχει ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά των εν δυνάμει τουριστών, εκτιμά πως θα λειτουργήσει ενθαρρυντικά, ωστόσο επί του παρόντος δεν έχει αποτυπωθεί στη ζήτηση. Προ των πυλών το πράσινο πιστοποιητικό

Το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό που θα λειτουργεί ως μια λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για όλους τους ευρωπαίους πολίτες διευκολύνοντας τους κατά τις μετακινήσεις τους, αποτελεί το νέο όπλο στη φαρέτρα των χωρών της ΕΕ.

Η πανευρωπαϊκή παρουσίαση του γίνεται σήμερα στην Αθήνα. «Το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό έχει ρόλο-«κλειδί» φέτος στη μετακίνηση και στην υποδοχή των επισκεπτών και όσο καλύτερα το αξιοποιήσουμε μέσω των διαθέσιμων πλέον τεχνολογικών εφαρμογών τόσο αποτελεσματικότερα θα εγγυηθούμε μια ασφαλή και ανοιχτή, τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο, σεζόν» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΞ.

Σημειώνεται πως στο πιστοποιητικό θα φαίνεται αν και πότε ο κάτοχός του έχει εμβολιαστεί, αν και πότε έχει ασθενήσει, ή αν έχει αρνητικό τεστ PCR ή τεστ αντιγόνου. Σημειώνεται πως για ένα διάστημα, το συγκεκριμένο πιστοποιητικό θα λειτουργεί παράλληλα με το πιστοποιητικό εμβολιασμού που χορηγεί η κυβέρνηση στους πολίτες, μετά τον εμβολιασμό τους κατά της Covid.

Πηγή

3 σχόλια:

  1. Το κράτος των Αθηνών ενδιαφέρεται ΜΌΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΌ ΤΩΝ ΤΣΑΡΤΕΡ ΣΤΑ ΝΗΣΙΆ, τον οδικό τον κατάστρεψε περσυ, το ίδιο κάνει και φετος.
    Με έναν συνοριακό σταθμό ανοικτό στα βόρεια σύνορα, ήδη, από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η ουρά των αυτοκινήτων ήταν μεγάλη.
    Τέλη Ιουλίου αρχές Αυγούστου μόνο Ήρωας θα πάρει την οικογένεια του να ταλαιπωρηθεί σε ουρά χιλιομέτρων για να μπει Βόρειο Ελλάδα.
    Αν δεν μας κοροϊδεύει η κυβέρνηση ΘΑ ΆΝΟΙΓΕ ΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΡΚΑΚ9ΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ, ΣΤ3ΛΕΧΩΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΙΚΑΝΟ ΑΡΙΘΜΟ, ΥΠΑΛΛΉΛΩΝ ΕΟΔΥ ΜΆΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΏΝ ΏΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΎΝΕ ΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΊΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΩΣΤΆ.
    Τώρα μόνο προμαχωνας, με λίγους υπαλλήλους ώστε με μηδενικές προκρατησεις και ταλαιπωρία στους τουρίστες τελευταίας στιγμης, να καταστραφεί ο οδικός τουρισμος(που αφορά μόνο την βόρειο Ελλάδα) ολοκληρωτικά.

    Όταν κάποιος λέει βλακειες, δεν είναι βλακας ο ίδιος, αλλά αυτοί που τον ακούν και πιστεύουν αυτά που λέει.

    Άνοιξε ο τουρισμός.

    Χαχα.
    Χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τα δουν οι Χαλκιδικιώτες και να κατεβάσουν τις τιμές αλλιώς ας κάτσουν οι ίδιοι μέσα.
    Αρκετά με τις απαράδεκτες τιμές στα δωμάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ με την τελευταία ανάρτηση 100%. Να ρίξουν τις τιμές οι "έξυπνοι" Χαλκιδικιώτες. Επιπροσθέτως και αυτό ισχύει για όλους τους προορισμούς , να αλλάξουν την πολιτική ακύρωσης και να την κάνουν πιό προσιτή.Σε αυτό το αβέβαιο παεριβάλλον θα πρέπει να μπορείς να ακυρώσεις έως και 48ώρες πριν την άφιξη. Διαφορετικά θα μείνουν οι ίδιοι στα δωμάτιά τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ