Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σας αρέσει το χούμους; Φτιάξτε το σε τρεις εκδοχές... κλασσικό, αβοκάντο και παντζάρι!

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς
Το χούμους είναι μια κρεμώδης σαλάτα, που χρησιμοποιείται στην Μέση Ανατολή ως συνοδεία του ψωμιού ή αραβικής πίτας σε ρόλο ορεκτικού. Το κλασσικό χούμους φτιάχνεται από ρεβύθια και ταχίνι, είναι ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ, η διαδικασία παρασκευής του είναι εύκολη και διατηρείται στο ψυγείο για κάποιες ημέρες. Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μας προτείνει όχι μία αλλά τρεις εκδοχές για χούμους, την κλασσική, με αβοκάντο και με παντζάρι. Δοκιμάστε τες όλες! Δείτε τα υλικά και τις συνταγές:

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε νερό αποβραδίς. Την επόμενη μέρα τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό και βράζουμε για περίπου 40΄ - 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε, κρατώντας περίπου 200ml από το νερό στο οποίο έβρασαν.

Βάζουμε τα ρεβύθια, το χυμό λεμόνι, το κύμινο, πιπέρι, αλάτι, σκόρδο και χτυπάμε σε μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθούν ελαφρώς. Συνεχίζουμε, προσθέτοντας το ελαιόλαδο σταδιακά και το νερό από τα ρεβύθια. Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.

Υλικά

• 250 γρ. ρεβύθια
• 100 ταχίνι
• 2 σκ. σκόρδο
• χυμό από 1 λεμόνι
• 100 ml ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. κύμινο
• Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• καπνιστή πάπρικα και μαϊντανός (για το σερβίρισμα)

Με αβοκάντο

• 250 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
• 1 αβοκάντο
• χυμό από 1 λεμόνι
• 1/2 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
• 1 σκ. σκόρδο
• 100 ml νερό
• 50 ml ελαιόλαδο
• 1 κ.γ. κύμινο
• Αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο ή πάπρικα

Με παντζάρι

• 300 γρ. ρεβίθια βρασμένα
• 2 παντζάρια (βρασμένα)
• 50 ml ελαιόλαδο
• Χυμό από 1 λεμόνι
• 1 σκ. σκόρδο
• αλάτι, πιπέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ