Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βεσυρόπουλος: «Απαλλαγή αγροτών και αλιέων από το τέλος επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2020»

Από τον Υφυπουργό Οικονομικών και Βουλευτή Ημαθίας Απόστολο Βεσυρόπουλο ανακοινώθηκαν τα εξής: «Η Κυβέρνηση παρατείνει, και για το φορολογικό έτος 2020, την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, καθώς και για τους αλιείς της παράκτιας αλιείας. Το συγκεκριμένο μέτρο τέθηκε σε ισχύ και το προηγούμενο φορολογικό έτος, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική φορολογική ελάφρυνση για αυτές τις δύο κατηγορίες επαγγελματιών.

Η πρώτη κατηγορία αφορά τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες του κανονικού καθεστώτος ΦΠΑ και η δεύτερη κατηγορία αφορά τους αλιείς της παράκτιας αλιείας που εκμεταλλεύονται – είτε ατομικά, είτε με τη μορφή συμπλοιοκτησίας ή κοινωνίας αστικού δικαίου – αλιευτικά σκάφη μέχρι 12 μέτρων μεταξύ καθέτων.

Πρόκειται για ακόμα μία απόφαση που αποδεικνύει ότι αξιοποιούμε, στον βέλτιστο βαθμό, τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια,ώστε να στηρίξουμε, με ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης αλλά και φορολογικές ελαφρύνσεις, όλους όσους έχουν πληγεί από την πανδημία».

5 σχόλια:

  1. Οι αγρότες δεν νομίζω να έχουν πληγεί από την πανδημία ούτε οι αλιείς.γιατι κανονικά όλοι δουλεύουν και ο κόσμος κανονικά τρώει και ψάρια και αγροτικά προϊόντα. Το μόνο που είχε σταματήσει είναι η ερασιτεχνική αλιεία κάτι που δεν φορολογείται από το συγκεκριμένο μέτρο.αυτο να γίνει στους επαγγελματίες που είναι όντως κλειστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΠΛΗΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΙ....

      Διαγραφή
    2. Μια ζωή τους τεμπέληδες πληρώνουμε.οι.αγροτες κλείνουν δρόμους απαιτούν.αλλα αν τους δεις όλους αυτούς με βίλες και πανάκριβα αυτοκίνητα και καλά ρούχα.αμφιβαλω εάν δούλεψαν πότε.ψαχνουν εργάτες συνέχεια.γιαυτο και δεν τα βγάζουν πέρα.προς θεού δεν λέω για όλους αλλά για αυτούς τους πολιτικοποιημένους που απλά ξεσηκώνουν αυτούς που θέλουν να βγάλουν το μεροκάματο.

      Διαγραφή
    3. αυτή είνια μια μειονότητα ανθρώπων.. η πλειοψηφία των αγροτών με το ζόρι βγάζουν τον μήνα

      Διαγραφή
  2. Κε Βεζυροπουλε δεν καταλαβα ποτε μεχρι τα 65 μου, τι σημαινει τελος επιτηδευματος, τι σημαινει ΓΕΜΗ, τι σημαινει ΕΝΦΙΑ, για ηδη φορολογημενα εισοδηματα. Δηλαδη πραξεις στις οποιες εχει επιβληθει ο φορος προσιθεμενης αξιας (σωστα) και φορος εισοδηματος (σωστα). Ολα αυτα τα αγοθα που φερουν προσοδο πληρωνονται οι φοροι. Το τελος επιτηδευματος, το ΓΕΜΗ και ο ΕΝΦΙΑ ειναι ληστρικα χαρατσια επι του φορολογημενου εισοδηματος. Αυτα τα οικονομικα μαθατε στα Πανεπιστημια;;; Ειστε ολοι μεχρι τωρα Υπουργοι Οικονομιας ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ για να βουλωσετε τις τρυπες που δημιουργειτε. Θελετε να εισθε δικαιοι επιβαλλεται με συνεχεις και εκτακτους ελεγχους ολους αυτους που ζουν εις βαρος των μισθωτων ιδιωτικου και δημοσιου τομεα, εχοντας μαυρο χρημα. Τι φοβασθε μηπως σας εκθεσουν, μηπως δεν σας ψηφισουν τα παρασιτα της κοινωνιας;;; Γιατι δεν συγκρινετε τα παρουσιακα στοιχεια με τα δηλωθεντα;;; Γιατι ολοι δεν επιβαλλεται το περιουσιολογιο και το αποφευγετε;; μηπως θα βγαλει λαυρακια απο εσας τους ιδιους. Ολοι τα ξερουμε. Αρκεισθε στην ανοησια και αφελεια του λαου. Εισθε ηθικοι αυτουργοι με την ανοχη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ