Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συνάντηση του Δημάρχου με το Σωματείο ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης Βέροιας

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Κέντρων Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας Βέροιας, Κωνσταντίνο Σαμανίδη και το μέλος του Σωματείου, Ευάγγελο Βασιλειάδη, είχε το πρωί της Δευτέρας 12 Απριλίου 2021, ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης. Τη συζήτηση απασχόλησε το θέμα των δημοτικών τελών και η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για το 2020 σχετικά με τη δυνατότητα πλήρους απαλλαγής των τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας το χρονικό διάστημα που οι επιχειρήσεις εστίασης ήταν κλειστές με κρατική εντολή, απαλλαγή για την οποία πάρθηκε η υπ’ αριθμ. 298/2020 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.

Ο Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, υπογράμμισε ότι το 2020 θα αντιμετωπιστεί συνολικά και όχι σε δύο ξεχωριστά χρονικά διαστήματα, ενώ παράλληλα τόνισε πως η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για τα τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας θα εφαρμοστεί και για το 2021. Παράλληλα επισημάνθηκε πως για τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων θα ισχύσει έκπτωση 50% επί του συνόλου τους ή η δυνατότητα ανάπτυξης στο διπλάσιο του κοινόχρηστου χώρου, όπου αυτό είναι εφικτό (όπως ίσχυε το 2020).

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα συνεργασίας του Δήμου Βέροιας με τους επαγγελματίες της εστίασης, αλλά και η αμέριστη στήριξη του Δήμου προς τον κλάδο σε ό,τι παρουσιαστεί κατά την επανεκκίνηση της λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

1 σχόλιο:

  1. Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες του κλάδου της εστίασης τον τελευταίο χρόνο με την αρρώστια, αλλά δεν έχει λογική να προσπαθούν οι επιχειρηματίες, το Κράτος και ο Δήμος να προσπαθούν να αναστήσουν καταστήματα καφέ που λειτουργούν σε 10 ή 20 ή 40 τετραγωνικά μέτρα με ελάχιστα τραπεζοκαθίσματα και επειδή είναι ασύμφορη η λειτουργία τους, να περιορίζουν τα πεζοδρόμια των πολιτών και να τα επιδοτούν με κάθε τρόπο. Η λαθεμένη αυτή τακτική δεν είναι η λύση στο πρόβλημα επιβίωσης που έχουν και θα έχουν. Αν ανοίγεις μαγαζί χωρίς τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις επιβίωσης και αρχίζεις να πιέζεις το Δήμο για να πάρεις λίγο παραπάνω πεζοδρόμιο ή να μην πληρώσεις τα δημοτικά τέλη κλπ, το Κράτος εκληπαρόντας για επιδότηση ή μη κόβοντας αποδείξεις για να μην καταβληθεί ο ΦΠΑ, τους εργαζομένους με λιγότερα ένσημα και αμοιβές, τους πελάτες με αυξημένες τιμές κλπ δεν έχεις επιχείρηση με προοπτική. Το κράτος όμως η κοινωνία και η οικονομία έχουν ανάγκη από βιώσιμες επιχειρήσεις και όχι από (μαγαζάκια) τα οποία στην επόμενη δυσκολία θα έχουν νέες απαιτήσεις για διάσωση. Στο κάτω κάτω τα ποσά που δαπανούνται για τη διάσωση καταστημάτων χωρίς προϋποθέσεις θα μπορούσαν να σώσουν ίδιες επιχειρήσεις με προϋποθέσεις και μέλλον.
    Σκληρή πραγματικότητα αλλά πραγματικότητα.
    (με κάθε σεβασμό, αλλά η κρίση αυτή θα έπρεπε να μας διδάξει ότι θα πρέπει να επενδύσουμε σε βιώσιμες επιχειρήσεις με προοπτική).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ