Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Επέστρεψαν με self tests οι μαθητές στα Λύκεια - Πόσα θετικά δηλώθηκαν στην Ημαθία;

Πρεμιέρα σήμερα Δευτέρα 12 Απριλίου για την επαναλειτουργία των Λυκείων με τη διαδικασία των self tests, τα οποία είναι απαραίτητα για την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές αίθουσες. Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα υποβάλλονται σε self test δύο φορές την εβδομάδα και θα φέρουν μαζί τους στο Λύκειο τη σχετική βεβαίωση (για τους εκπαιδευτικούς) ή κάρτα (για τους μαθητές) αρνητικού αποτελέσματος κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Μέχρι χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, από όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς έκαναν το self test και δήλωσαν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, 408 ήταν αυτοί που βρέθηκαν θετικοί. 

Σε επικοινωνία του veriotis.gr με τον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Θανάση Παπαδόπουλο, μας ενημέρωσε πως όλα κύλησαν ομαλά κατά την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των Λυκείων σε όλη την Ημαθία, πλην κάποιων μικροπροβλημάτων, λόγω της νέας πραγματικότητας που κλίνονται να αντιμετωπίσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί. 

Σχετικά με την διαδικασία των self tests στην Ημαθία τα θετικά κρούσματα που προέκυψαν ήταν στο σύνολο τρία (3). Οι τρεις μαθητές/εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υποβληθούν και σε μοριακό τεστ προκειμένου να επιβεβαιωθεί η θετικότητα του τεστ και να δικαιολογηθεί η απουσία τους από το σχολείο.

Κλειστά λόγω κορωνοϊού τμήματα του ΕΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας

Ανοιχτές, συνεχίζοντας κανονικά όλο αυτό το διάστημα την δια ζώσης εκπαίδευση, είναι οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ωστόσο, σύμφωνα με την λίστα του Υπουργείου Παιδείας, αναστέλλουν την λειτουργία τους τρία τμήματα του ΕΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και κατάρτισης), από τις 9 Απριλίου έως και τις 15 Απριλίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του veriotis.gr, εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα κρούσματα μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών.

2 σχόλια:

  1. Οι διευθυντές των σχολείων που τους έχουν μετατρέψει σε dealers των τεστ και πιθανόν και των εμβολίων. Είστε καταπτυστοι "κύριοι" και "κυρίες".
    Όχι εκπαιδευτικοί, ένα αμόρφωτο συνονθύλευμα είστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ