Quantcast

http://picasion.com/

Παραμένει στο «βαθύ κόκκινο» ο δήμος Βέροιας

Ξεκινάει η διάθεση self test από τα φαρμακεία - Μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικοί οι πρώτοι που θα το κάνουν
Στην κατηγορία «Πολύ αυξημένου κινδύνου - Βαθύ κόκκινο» παραμένει ο δήμος Βέροιας, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε στην ενημέρωση της Παρασκευής ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Σχετικά με την λειτουργία της εκπαίδευσης, αυτή θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα, ειδικά για τους μαθητές Λυκείου που έχουν μπροστά τους της Πανελλαδικές εξετάσεις. Η λειτουργία θα επανεξετασθεί με την διάθεση των self tests στα φαρμακεία, η οποία και θα ξεκινήσει από τις 7 Απριλίου, με μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικούς να αποτελούν τις ομάδες πληθυσμού που θα τα λάβουν σε πρώτη φάση. Στη δεύτερη φάση θα διατεθούν σε πολίτες 18 έως 67 χρονών και τέλος, στους άνω των 67, που έχουν ήδη θωρακιστεί σε μεγάλο ποσοστό από τον εμβολιασμό.

«Η εισαγωγή της πρώτης παρτίδας των self test ολοκληρώνεται σήμερα με την παράδοσή τους σε εμάς», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την ενημέρωση, ενώ συμπλήρωσε ότι ο εφοδιασμός των φαρμακείων θα ξεκινήσει από την προσεχή Τετάρτη, 7 Απριλίου.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο «πολύ αυξημένου κινδύνου - βαθύ κόκκινο», μεταξύ αυτών και η Ημαθία, επιγραμματικά ισχύουν τα εξής μέτρα:

• Χρήση μάσκας: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

• Περιορισμός κυκλοφορίας: Η απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τις 05:00 το πρωί (πλην των γνωστών εξαιρέσεων). Απαγορεύονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων (πλην των γνωστών εξαιρέσεων).

• Λιανεμπόριο: Λειτουργία με τη διαδικασία click away και click inside, με την αποστολή SMS στο 13032 διάρκειας 3 ωρών και μόνο για 1 φορά την ημέρα.

• Μετακινήσεις: Επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις με τη χρήση του κωδικού 6 μόνο για τα Σαββατοκύριακα, για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και αποφυγή μαζικού συγχρωτισμού.

• Κομμωτήρια/κουρεία/κέντρα περιποίησης άκρων: Συνεχίζουν την λειτουργία τους με μέτρα, όπως απαραίτητο ραντεβού, τήρηση αποστάσεων και μέγιστου αριθμού ατόμων, διατήρηση ονομαστικού καταλόγου ραντεβού, διαχωριστικό πέτασμα plexiglass στις υπηρεσίες μανικιούρ, πεντικιούρ, ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών.

• Συναθροίσεις: Αναστολή συναθροίσεων, δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων

• Σχολεία: Αναστολή δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων, όλων των βαθμίδων, με διενέργεια σύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Αναστολή λειτουργίας βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών. Εξαιρούνται οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων στις οποίες επιτρέπεται η δια ζώσης λειτουργία.

• Εκκλησίες: Τέλεση λειτουργιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το απαραίτητο βοηθητικό προσωπικό. 
Δυνατότητα τέλεσης α) κηδειών και των σχετικών θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων, β) τέλεσης γάμων υπό ειδικότερες προβλέψεις.

• Αρχαιολογικοί χώροι: Λειτουργία μόνο ανοιχτών (υπαίθριων) χώρων με τα ισχύοντα μέτρα

• Ταξί, ΙΧ: Μέχρι 2 επιβάτες πλέον του οδηγού, με εξαίρεση τα ανήλικα τέκνα

• Λαϊκές αγορές: Επέκταση χώρου αγορών ή λειτουργία παράλληλων αγορών. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα, δραστηριοποιείται το 50% των κλάδων. 50% των θέσεων των παραγωγών/εμπόρων με 5 μέτρα απόσταση μεταξύ πάγκων και απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ ατόμων.

7 σχόλια:

  1. Φορέστε φίμωτρα-μάσκες καί τρυπηθῆτε γιά νά πάρετε τήν ζωή σας πίσω. Μή κυκλοφορῆτε μετά τίς 9 μ.μ., ὁ κοροϊδοϊός δέν ἀστειεύεται ἐκείνη τήν ὥρα. Πειθαρχεῖτε στίς ὁδηγίες τῶν «εἰδικῶν» καί τῆς σατανοκινήτου κυβερνήσεως τοῦ ἀφωρισμένου Κούλη. Οἱ ἑπόμενες δύο ἑβδομάδες εἶναι κρίσιμες.

    #ΜένουΝΕ_ἀφελεῖς._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφεις τους λεονταρισμούς σου στην ασφάλεια του σπιτιού σου αλλά δεν σε είδαμε να τους εφαρμόζεις και στο δρόμο, κύριε Ντεμέτριε.

      Διαγραφή
    2. ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ.....
      ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ....

      Διαγραφή
  2. Εσείς κ. "Demetrios" φοράτε μάσκα ή όχι? Γιατί ένα πουλάκι σας είδε να φοράτε κανονικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα 300 δεν περισσεύουν σε κανέναν. Ας μην ήταν υποχρεωτική, να δω ποιος θα φορούσε... Μόνο κάτι κατατρομοκρατημενοι από τα "ενημερωτικά" κανάλια. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ. ΑΝΟΙΞΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ, ΒΓΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΤΕ ΚΑΘΑΡΟ, ΕΛΕΥΘΕΡΟ(χωρίς μάσκα) ΑΕΡΑ.

      Διαγραφή
  3. ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΒΕΡΟΙΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΥ ΥΠΝΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ