Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο Ζάεφ θυμάται την επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια

«Με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών ξεπεράσαμε διαφορές σχεδόν τριών δεκαετιών»

Στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στα Σκόπια πριν από ακριβώς δύο χρόνια ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

«Χάρη στο κοινό διπλωματικό επίτευγμα, αυτή την ημέρα (σ.σ. 2η Απριλίου) το 2019, ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε μια ιστορική επίσκεψη στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, ως πρώτος πρωθυπουργός της Ελλάδας που επισκέφθηκε τη χώρα.

Με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών ξεπεράσαμε διαφορές σχεδόν τριών δεκαετιών ως δύο γείτονες και βάλαμε τέλος στις εντάσεις μεταξύ των χωρών μας, ενώ εγκαθιδρύσαμε νέα στρατηγική εταιρική σχέση» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Ζόραν Ζάεφ, την οποία συνοδεύει με φωτογραφία από τη συνάντησή τους τότε.

Ο Ζόραν Ζάεφ σημειώνει, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ότι «η ιστορική αυτή συμφωνία (σ.σ. η Συμφωνία των Πρεσπών) άλλαξε ριζικά την προοπτική της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης της Βόρειας Μακεδονίας και από ταξιδιώτης σε αδιέξοδο, σήμερα η χώρα μας είναι πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ και καλοδεχούμενος εταίρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρει ακόμη ότι η χώρα του, ως μέλος της οικογένειας του ΝΑΤΟ μοιράζεται τις δημοκρατικές αξίες και αρχές αλληλεγγύης με τα άλλα κράτη-μέλη και η Ελλάδα, όπως λέει, ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των ουρανών της χώρας του.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών στο νομικό πλαίσιο της προστατεύει επιπλέον την μακεδονική ταυτότητα και πολιτισμό, καθώς και την ιδιαιτερότητα της μακεδονικής γλώσσας, η οποία αποτελεί το θεμέλιο λίθο της ανεξαρτησίας μας και του αυτόχθονου έθνους μας. Το πνεύμα της Συμφωνίας Πρεσπών, βασιζόμενο στον αμοιβαίο σεβασμό και τη συνεργασία, αναγνωρίζεται ως θετικό παράδειγμα από τη διεθνή κοινή γνώμη, όπως άλλωστε αποδεικνύεται και από τα πολυάριθμα συνέδρια, αναλύσεις και έρευνες, καθώς και από διεθνή βραβεία τα οποία την προηγούμενη περίοδο απέσπασα εγώ και ο τέως πρωθυπουργός Τσίπρας» καταλήγει ο Ζόραν Ζάεφ στην ανάρτηση αυτή.

22 σχόλια:

  1. Σημειολογικά. Ο ενας με υψωμένη γροθια πανηγυρίζει. Νίκησε. Ο άλλος ο μούφα νταουλτζής, τι κάνει; Γιατι γελάει; Ξέρει τι του συμβαίνει; Τελικά η Μυτιλήνη ειναι κοντά στη Λέσβο ή πήγε παραδίπλα; Παπατζήδες της κακιάς ωρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έχεις καλύτερη πρόταση την καταθέτεις. ΟΛΕΣ οι πολιτικές δυνάμεις έχουν αποδεχτεί την συμφωνία πλέον (πλην κάποιων ακραίων)κατόπιν εορτής. Που και που ρίχνουν και καμμιά ντουφέκια στον αέρα,για να 'χουμε να λέμε κάτι.

      Διαγραφή
    2. Ουσιαστικά, δεν διαφωνούμε. Όλες οι "πολιτικές δυνάμεις". Την αποδέχτηκαν ή τους υποχρέωσαν να την αποδεχθούν; Εκτος και αν πιστεύεις οτι η Ελληνες πολιτικοί και η πολιτική, ειναι ανεξάρτητα. Οτι δεν εκτελούμε κατα γράμμα, άλλων εντολές. Ωστόσο, δεν συμφωνώ με το "ακραίοι". Το να επιμένεις σε μια άποψη ειναι ακραίο; Ειμαι απόλυτα πεπεισμένος οτι ακόμη μια φορά, κάναμε οτι θέλανε κάποιοι ισχυροί. Όπως στην οικονομία, την παιδεία κλπ.
      Δεν μπορούμε να εχουμε ανεξάρτητη, Ελληνική πολιτική, με τα σημερινά δεδομένα. Επίσης ειμαι απόλυτα πεπεισμένος οτι αυτη η συμφωνία, ειναι τεράστια ήττα μας. Θα φανει και άμεσα και σε βάθος χρόνου. Και αντε να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα.

      Διαγραφή
    3. ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ. ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΩΡΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ. ΤΗ ΑΠΟΨΗ ΑΥΤΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ( ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ - ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΙ -ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ- ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΙ)

      Διαγραφή
  2. «Scupi sasedni, skupi Priateli, ot Republica Severna Makedonija kato predvizda dozovora vreme e da ostavim na zat vsitsko onova koeto ni razdelia, I da preminem v vzaimnoto pazbiratelstvo, satrydnitsestvo i liubov»

    Όποιος δεν κατάλαβε να πάει να ρωτήσει την βουλευτάρα του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας που μετά την διεθνή κατραπακιά των Πρεσπών τόλμησε να το ξεφωνίσει μέσα στο ''ελληνικό'' κοινοβούλιο. Να τους χαίρεστε όσοι συνεχίζετε να τους δίνετε 20%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συνεχίσω να το επαναλαμβάνω συνέχεια αν δεν ξέρεις τι λέει η συμφωνία των Πρεσπών,και όχι τι σου είπαν ότι λέει θα εξακολουθήτε να είστε γραφικοί. Αυτοί που το ξεκίνησαν,αφού πήραν αυτό που ήθελαν(εξουσία) το έκαναν "γάργαρα". Κάποιοι υπερ-πατριωτες, Μακεδόνες-μαχοι αφού βολεύτηκαν στο φιλελεύθερο,δεξιό κόμμα σώπασαν! Και έμειναν μερικοί ακόμη με την ελπίδα να γίνουν τζουτζουκοι στη θέση του αντιπροέδρου τζουτζουκου στη φιλελεύθερη παράταξη. Τέλος αυτοί που επιμένουν ακόμη ας αναλογιστούν αν έχουν το ίδιο σκεπτικό με αυτούς που πούλησαν αν.Θρακη,Μικρά Ασία και ίσως την Κων/πόλη. Δεν είμαστε μόνοι στο πλανήτη και ούτε αγαπάτε περισσότερο τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από εμένα.

      Διαγραφή
    2. ασε ρε μεγαλε αυτο το " λογιο υφακι" και οτι εσυ μονο εχεις διαβασει τη συμφωνια και οτι εσυ εχεις καταλαβει ποσο συμφερουσα εθνικα ειναι!!!! τοσοι καθηγητες ιστοριας και διεθνων σχεσεων οσο και διπλωματες εμπειροι και χρονια στις διεθνεις επαφες και σχεσεις γραφουν και λενε ποσο λαθος και και ποσο κακη ειναι αυτη η συμφωνια τοσο ιστορικα αλλα και πολιτικα.
      να σου πω και το αλλο αν θελεις, δηλαδη ακομα και αν η αποψη οτι τα σκοπια ειχαν απολυτο δικιο και επρεπε να παρουν αυτο που πηραν, πως καταφεραν να το πετυχουν απεναντι σε μια τοσο ισχυρη ελλαδα;;; μια οργανωμενη χωρα με στρατο, οικονομια, πολιτικες και διπλωματικες σχεσεις πολυ πιο προχωρημενες απ οτι των σκοπιων;;;αυτο πως σου φαινεται;;;; μηπως το εξηγεις οτι εφαρμοζεται το διεθνες δικαιο με απολυτο τροπο;;;; ασε λοιπον το υφος το "δηθεν" και οτι εσυ τα ξερεις ολα!

      Διαγραφή
    3. Πάντως ακόμη μια φορά, απαξιώνεις ως "γραφική", καθε άλλη άποψη. Εστω μια αιρετική και διαφορετική απο σχεδόν το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Κι όμως. Η αιρετική άποψη, σχεδόν πάντα ειχε δίκιο. Θυμίσου τους αιρετικούς Μπολσεβίκους στον μεσαίωνα του Τσαρικου καθεστώτος, πόσο δίκιο είχαν. Οταν επεκράτησαν όμως, κάθε άλλη άποψη ήταν έγκλημα για το απόσπασμα. Πόσο δίκιο είχανε στη Γαλλική επανάσταση. Ομως όταν επεκράτησαν, απαγορευόταν καθε άλλη άποψη. Πόσο ανέκαμψε η Γερμανία οικονομικά με τον Χίτλερ που ειχε αιρετικές απόψεις για το τότε. Και πόσο αιμα έχυσε επειδή δεν επέτρεψε καμια άλλη άποψη. Εντελώς πρόχειρα τα αναφέρω. Για σενα εγω, ας πούμε, ειμαι για χάπια και φαιδρός. Για κάποιον τρίτον, εσύ. Για τον άλλον καποιος άλλος. Δε βγαίνει έτσι. Δε λ΄εω. Υπάρχουν και οι αντικειμενικά ηλίθιοι. Όμως η άλλη άποψη, όποια και να ειναι δεν ειναι για μενα φαιδρή. Φαιδρό θα ηταν και ηλίθιο , να προσπαθείς να με πείσεις οτι το μπαμ στον κρόταφο, δεν σκοτώνει επιδή δεν το δοκίμασα εγω. Μα το δοκίμασαν άλλοι και ξέρω. Καλό βράδυ σε όλους. Ανεξαιρέτως.

      Διαγραφή
    4. Επιμένω 9:45μμ διάβασε την άρθρο-αρθρο και άφησε κατά μέρος τα υφακια και τους τόσους και άλλους τόσους καθηγητες,ίσως ξεφύγεις από το τρυπακι που έπεσες. Αν πάλι όχι περαστικά σου θα είσαι πάντα προδομένος, ντροπιασμένος στο μικρόκοσμο σου.

      Διαγραφή
  3. Ξεφτίλα
    Ντροπη
    Προδοσία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποτέ δεν θα ξεχαστεί η ντροπή των Πρεσπών. Στο θυμικό των Ελλήνων αυτή η συμφωνία πάντοτε θα βρίσκεται στις ολοσκότεινες πτυχές της ιστορίας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εμείς δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη συμφωνία που υπέγραψε ο Τσίπρας και η παρέα του, όπως επίσης και τον αγώνα που έκανε ο Κούλης για τη συμφωνία αυτή, σύμφωνα και με τα λεγόμενα του Ζάεφ, ο οποίος έχει απόλυτο δίκιο αφού δεν ζήτησε ποτέ ως όφειλε η ΝΔ επίσημα σαν κόμμα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, γιατί αν τολμούσε ο Κούλης να ζητήσει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ούτε πρωθυπουργία θα έβλεπε, αλλά και τα αυτιά του θα είχαν γίνει σαν λάστιχα σφεντόνας από το τράβηγμα Αμερικανών ΚΑΙ Γερμανών. Και κάτι τελευταίο για τους ανεγκέφαλους που είναι υπέρ της συμφωνίας. Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΦΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ, ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΩΡΑΙΑ. ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!
      "ΣΥΜΦΩΝΙΑ" ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΙΕΣΕΙΣ. ΟΠΩΣ ΣΧΕΔΟΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ!

      Διαγραφή
    2. Και εσύ 9:28μμ διάβασε την για να μπορέσεις να την εξηγήσεις όσο πιο απλά γίνεται στον εαυτό σου. Αλλά ξέχασα και εσύ έχεις εντρυφήσει πάνω σαυτην.

      Διαγραφή
    3. Απάντησε με το χέρι στην καρδιά, γιατί κανένα κόμμα δεν ζήτησε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ; ότι πιο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, το προβλέπει και το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ. Μήπως έχω δίκιο σε αυτά που αναφέρω παραπάνω; περί πιέσεων, εκβιασμών κλπ; Σου αναφέρω πραγματικά γεγονότα, περιμένω κι από σένα τεκμηριωμένη απάντηση σχετικά με τις ωφέλειες που θα έχει η Ελλάδα από τη συμφωνία, μήπως πείσεις κι εμένα. ΠΕΡΙΜΕΝΩ.

      Διαγραφή
    4. Εύκολο το ερώτημα σου,τα βόρεια σύνορα μας είναι η φιλοτουρκική Αλβανία,η φιλική προς την Τουρκία Βουλγαρία,και στη μέση η γεωγραφικά προσδιορισμένη Βόρεια Μακεδονία της Ε.Ε.και του ΝΑΤΟ και όχι η σκοπιανοτουρκικη σκέτο Μακεδονία (έτσι την είχαν αναγνωρίσει όλα τα κράτη εκτός από εμάς). Όσο για αριστερούς και δεξιούς προδότες δεν υφίσταται ήταν απλά θέμα πολιτικής βούλησης απόδειξη ότι το ακολουθούν όλοι. Καθυστερισαμε πολλά χρόνια να αντιδράσουμε από την εποχή Τίτο και πριν για την επαρχία Μακεδονία της Γιουγκοσλαβίας και τώρα σώζουμε ότι σώζεται. Ο λαός λέει μια παροιμία οποίος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα και εμείς σαν Έλληνες το νοιωσαμε στο πετσί μας με τη Ανατολική Θράκη,τη Σμύρνη(όλη την επαρχία ) τη ΠΟΛΗ. Αυτά φίλε μου όχι ότι θα σε πείσω,αλλά να πω στον εαυτό μου ότι προσπάθησα.

      Διαγραφή
    5. ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΠΑΝΤΑ. ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΞΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕ. ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΗ ΜΙΑ ΓΚΑΦΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ... ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΛΑ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ.

      Διαγραφή
  6. Δεν ξεχνάμε τίποτα και κανέναν. Προσκύνησαν. Μας πούλησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΟ "ΔΙΑΒΑΣΜΑ" ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
    ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΣ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΙΩΣ...ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ - ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΑΡΘΡΟ ΑΡΘΡΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Μακεδονομάχε",το τυρί ήταν ανθότυρο. Κάποιοι παίξανε με το θυμικο σου για να πιάσουνε καρέκλες.

      Διαγραφή
  8. καποιος τυπος ( μαλλον πολυ συριζα) μας λεει να μην ακουμε τι λενε οι σχετικοι με το διεθνες δικαιο και τις διπλωματικες σχεσεις ανα τον κοσμο και να δεχτουμε τη συμφωνια του κοτζια και του ασχετου τσιπρα που αφου εφτασαν τη χωρα ενα βημα πριν την ανατιναξει ( πρωτα και κυριως βεβαια φταινε ολοι οι υπολοιποι) με τις ανοησιες τους και με το χερι απλωμενο για ευρω υπεγραφαν οτι τους εφερναν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εννοείς εμένα καθόλου ΣΥΡΙΖΑ,ούτε φιλελεύθερος απλά όχι φερέφωνο πολιτικαντιδων αριστερών, φιλελεύθερων,δεξιών που μαντρωσαν τα πρόβατα στο διπολικό μαντρί.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ