Quantcast

http://picasion.com/

Φτιάχνουμε υπερ-νόστιμη μανιταρόσουπα βελουτέ!

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς
Ποιος είπε ότι οι σούπες είναι μόνο για τον χειμώνα; Οι σούπες είναι μια μικρή πανδαισία γεύσεων σε ένα μπολ όλο τον χρόνο. Ειδικά οι σούπες βελουτέ, αποτελούν ιδανικό πρώτο πιάτο σε ένα τραπέζι, αλλά και ένα νοστιμότατο και ελαφρύ σνακ για το βράδυ. Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μας προτείνει την πιο αγαπημένη εκδοχή, μανιταρόσουπα βελουτέ. Δείτε τα υλικά και την συνταγή:

Υλικά

- 500γρ μανιτάρια (φρέσκα στρόγγυλα & πορτομπέλο)
- 50γρ αποξηραμένα μανιτάρια (shitake ή βασιλομανίταρα)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκ σκόρδου (πολτοποιημένες με ελαιόλαδο)
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 πατάτα (κομμένη σε μικρούς κύβους)
- 1 σφηνάκι Μπράντι
- 1 ½ λίτρο ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
- λίγο μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
- ¼ φλ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό. Τα αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα να μαλακώσουν. Βγάζουμε από το νερό και τα ψιλοκόβουμε. Σκουπίζουμε με ένα βρεγμένο χαρτί κουζίνας τα φρέσκα μανιτάρια και τα πορτομπέλο και τα ψιλοκόβουμε.

Βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τον πολτό σκόρδου, το πράσο και τα φρέσκα μανιτάρια. Αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, χωρίς όμως να πάρουν χρώμα και μετά ρίχνουμε τα στραγγισμένα (αποξηραμένα) μανιτάρια. Αφήνουμε για 2-3΄ να σοταριστούν, σβήνουμε με το μπράντι και ρίχνουμε στην κατσαρόλα την πατάτα και τον ζωμό. Προσθέτουμε το γάλα, αλατοπιπερώνουμε, λίγο θυμάρι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 30'. Χτυπάμε με ραβδομπλέντερ μέχρι η σούπα μας να γίνει λεία (καλό είναι να την περάσουμε από σίτα ή εταμίν,) και σερβίρουμε με λίγα ψιλοκομμένα μανιτάρια και μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ