Quantcast

http://picasion.com/

Θέλετε μια νηστίσιμη και πεντανόστιμη συνταγή; Φτιάξτε ταλιατέλες με σάλτσα καλαμαράκια

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς
Μια γευστική και νηστίσιμη συνταγή, ειδικά αφιερωμένη σε αυτούς που λατρεύουν τον συνδυασμό ζυμαρικών και θαλασσινών. Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας προτείνει ταλιατέλες με σάλτσα καλαμαράκια, μια πανεύκολη συνταγή για το καθημερινό τραπέζι που ειδικά την περίοδο της νηστείας θα λατρέψετε. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά

• 500γρ. ταλιατέλες
• 300γρ. καλαμαράκια ελαφρώς ζεματισμένα, σε ροδέλες
• 2 πιπεριές πράσινες, σε λωρίδες
• 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε λωρίδες
• 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
• 150 γρ. τομάτα κον κασέ
• 1 κ.γ τοματοπελτέ (διαλυμένο σε νερό)
• 1 σφ. ούζο
• ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 20'. Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα καλαμαράκια.

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις σουρώνουμε (χωρίς να τις ξεπλύνουμε με νερό). Τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο αμέσως και τις ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν. Σερβίρουμε τις ταλιατέλες στα πιάτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ