Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο «ΜΑμΑ» τίμησε την παγκόσμια ημέρα αυτισμού - Δράσεις και μπλε μπαλόνια στον ουρανό της Βέροιας!

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού καθιερώθηκε να γιορτάζεται στις 2 Απριλίου και ο Σύλλογος ΜΑμΑ Βέροιας (Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό), τιμάει κάθε χρόνο την ημέρα αυτή με μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων. Φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, λόγω των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, οι δράσεις προσαρμόστηκαν στις συνθήκες, ωστόσο οι μαμάδες του ΜΑμΑ φρόντισαν να στείλουν το μήνυμα αγάπης και αποδοχής, όχι μόνο σε όλη τη Βέροια αλλά και σε όλη την Ελλάδα!


Το Σπίτι του ΜΑμΑ φωταγωγήθηκε με μπλε χρώμα, συμμετέχοντας για άλλη μια χρονιά στην παγκόσμια καμπάνια του AUTISM SPEAKS - LIGHT IT UP BLUE - Ανάβω ένα μπλε φως για τον αυτισμό και ρίχνοντας φως 
στη σκοτεινή πλευρά της απομόνωσης και περιθωριοποίησης που βιώνουν τα άτομα στο φάσμα.


Σ
τις 2 Απριλίου, τα παιδιά από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΜΑμΑ μαζί με τους εκπαιδευτές τους, απελευθέρωσαν στον ουρανό της Βέροιας μπλε μπαλόνια, στα οποία έγραψαν τα ονόματά τους και τα δικά τους μηνύματα αγάπης και αποδοχής. Ταυτόχρονα, οι μαμάδες του ΜΑμΑ, τηρώντας όλα τα μέτρα, απελευθέρωσαν μπαλόνια με τα δικά τους μηνύματα στον ουρανό της Βέροιας, από το μπαλκόνι του σπιτιού του Συλλόγου στην οδό Μητροπόλεως, μεταφέροντας μακρυά τα μηνύματα για τον αυτισμό.




«Φόρεσε μπλε για τον Αυτισμό»

Παράλληλα, τρέχει και μια διαδικτυακή δράση «Φόρεσε μπλε για τον Αυτισμό», όπου ο ΜΑμΑ καλεί τον κόσμο από κάθε γωνιά της χώρας μας και όχι μόνο, να στείλουν μια φωτογραφία, φορώντας ένα μπλε ρούχο ή κρατώντας ένα μπλε μπαλόνι και να το στείλουν στη σελίδα της ΜΑμΑ στο facebook ή στο grammateiamama@gmail.com. Οι φωτογραφίες θα ανεβαίνουν όλο τον Απρίλιο στη σελίδα του Συλλόγου στο facebook καθώς και στην ιστοσελίδα μας www.mamaver.gr.

Δράση raceforautism.gr

Στις 8 Απριλίου το απόγευμα, τα παιδιά του συλλόγου ΜΑμΑ θα περπατήσουν στην πόλη και θα αθληθούν συμμετέχοντας στη δράση του υπουργείου Εργασίας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κοινού για τον αυτισμό. H δράση αυτή θα ξεκινήσει στις 2 Απριλίου και θα διαρκέσει για όλο τον Απρίλιο.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ